TEKSTİL ŞEHRİ OLACAK

Elazığ'da Saka Holding tarafından, 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak Tam Entegre Tekstil tesisinin tanıtım lansmanı yapıldı.

TEKSTİL ŞEHRİ OLACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’da Saka Holding tarafından, 3 bin 500 kişiye istihdam sağlayacak 51 bin metre kare alanda inşasına başlanan ve yüzde 70 seviyesini gelinen 230 milyon lira maliyetli Tam Entegre Tekstil tesisinin tanıtım lansmanı düzenlendi.

Tamamlandığında Türkiye’nin en büyük entegre tekstil fabrikalarından bir tanesi olacak olan ve 3 bin 500 kişinin istihdam edileceği Saka Tekstil  Fabrikası’nın tanıtım programı katılım yoğun oldu.

İŞ DÜNYASI VE SİYASİLER  TANITIM GECESİNDEYDİ

Düzenlenen tanıtım programına  Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti MKYK Üyesi, Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Elazığ Milletvekilleri, Sermin Balık, Zülfü Demirbağ, CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, 8. Kolordu Garnizon Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Köse, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, ELİKAD Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Elazığ OSB Başkanı Suat Öztürk, kurum müdürleri, oda başkanları, davetliler ve iş dünyasından isimler katıldı.

ALTYAPISINI GENEL OLARAK BİTİRDİK

Düzenlenen toplantı da açıklamalarda bulunan Saka Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Saka, “Dünyada Türkiye’den başka yere ve Türkiye’de de Elazığ’dan başka yere yatırım yapmam diye ben bu yola çıktım. Ve şu anda bizim yatırımımız her şey görünüyor; birinci etabımızın en önemli alt yapısı olan etaplarımızı genel olarak bitirdik. Manevi olarak da yatırımı çok ağır olan bir yatırım. Maddi olarak da ağır olan bir yatırım. Efor ve enerji isteyen bir yatırım. Biz buna başladık ve bu enerjiyle, bu eforla hamt olsun yüzde 70’ini bitirdik” dedi.

TOPLAMDA 91 BİN METRE KARE ALAN BİR ENTEGRE TESİSİ İNŞA EDİYORUZ

Ramazan Saka, “ Buranın yüzde 70’i bitmiş durumda. Çok kısa zamanda açılışını yapacağız. Burası ilk etapta 51 bin metre kare kapalı alan üzerine kuruldu. Entegrelerin devamında ikinci yatırımımız ise 40 bin metre kare alan civarında olacak. Toplamda 91 bin metre kare alan bir Entegre Tesisi inşa ediyoruz. Tabiri caizse burada bir şehir inşa ediyoruz. Çünkü burada çalışan sayısı 500 ile başlayıp 3 bin 500’ e kadar çıkacaktır. Biz yatırım üstüne yatırım yapmaya devam edeceğiz. Bu yolda yürümeye değil koşmaya geldik"dedi.

DOĞRU MALI ÜRETME MANTIĞIYLA İHRACATLARIMIZI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Saka, "Burada üretim üssü olup kaliteli bir şekilde doğru yerde, doğru zamanda, doğru fiyata ve doğru malı üretme mantığıyla ihracatlarımızı gerçekleştireceğiz. Memleketimizde 150 milyon dolar ihracat hedefimiz var. Bu şekilde ve bu doğru yolda ilerleyeceğiz, çalışacağız ve güçleneceğiz. Ekonomi ve refah seviyesi arttıkça terör biter." şeklinde konuştu.

TARİHİ GÜNLERDEN BİRİNİ YAŞIYORUZ

Elazığ Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Suat Öztürk ise yaptığı açıklamada, “Ramazan Bey ile yaklaşık 2 yıllık süreçte yapmış olduğumuz çalışmalarla bugün Elazığ Organize Sanayisi tarihi günlerinden birini yaşıyor bu salonda. Bu salon organize sanayi de kurulduğu günden bu tarafa cidden bir çok tarihi ve Elazığ’ın ekonomisine katma değer sağlayan, sosyal faaliyetlerine katma değer sağlayan bir çok alanda ciddi manada katma değer sağlamıştır. Bugün bu tarihi günlerden bir tanesini yaşıyoruz” diye ifade etti.

 

BAŞARININ BU ŞEHRE MÂL OLDUĞUNU BU SALONDA ÇOK GÜZEL GÖRÜYORUZ

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan ise yaptığı konuşmada “Bugün değerli dostum Ramazan Saka Bey ve ailesinin mutlu günü. Onların bu mutluluğunu paylaşırken bu başarının bu şehre mâl olduğunu bu salonda çok güzel görüyoruz. Bu salonu dolduran Elazığ’ın çok değerli iş dünyası gerçekten Organize Sanayi Bölgesi kurulduğundan beri gerçekten 1988’den beri birçok başarı hikayelerine imza attılar. Ramazan Bey’de artık bu kervana katıldı” dedi.

 

RAMAZAN BEY GİBİ BABAYİĞİTLERE İHTİYACIMIZ VAR

Elazığ’ımız sahip olduğu potansiyellerle hem bölgemizin hem de ülkemizin çok önemli cazibe merkezlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden  Elazığ Belediye Başkanı  Şahin Şerifoğulları, “Elazığ’ımız sahip olduğu potansiyellerle hem bölgemizin hem de ülkemizin çok önemli cazibe merkezlerinden bir tanesi. İlimiz, Elazığ’ımız çok önemli zenginliklere sahip bir il. Tabi bu zenginlikleri gün yüzüne çıkarabilmek, bu zenginlikleri yatırıma dönüştürebilmek ve pazarlayabilmek için Ramazan Bey gibi babayiğitlere ihtiyacımız var. Ben buradan kendisi tebrik ediyorum, şükranlarımı sunuyorum. Hakikatten çok önemli bir yatırımı ilimize kazandırdı. Kendisi yapmış olduğu yatırımlarla sektörde söz sahibi olmuş” dedi.

BUGÜNE KADAR ORGANİZE SANAYİ BÖLGEMİZDE ÖNEMLİ YATIRIMLAR YAPILDI

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ise  “Tanıtım klibini izlerken çok duygulandım. Dünyanın hemen her köşesine, Avrupa’sından, İtalya’sından, Rusya’sından, Amerika’sına varıncaya kadar ihracat yapan, bu güzide firmamızın ve özellikle yönetim kurulu başkanı Ramazan Bey kardeşimizin, dostumuzun vurguları çok çok önemliydi. Dünyada; Türkiye, Türkiye’de; Elazığ’a, Elazığ dışında bir yere yatırım yapmama konusundaki kararlılığı bizleri gerçekten duygulandırdı. Bugüne kadar Organize Sanayi Bölgemizde önemli yatırımlar yapıldı. Dünyanın dört bir yanına ihracat yapan Saka Holding inşallah lokomotif görevi yapacak ve lansman klibini izlerken fazlasıyla bizleri duygulandırdı” dedi.

ELAZIĞ ÇOK KIYMETLİ BİR ŞEHİR

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, “Bir siyasetçi için her haldeki en güzel günlerden biri. Bu kadar büyük tanıtımların, lasmanına katılmak ve tabi ki en güzel günlerden biri de o lansmanın kurdelesini kesmek. İnşallah Allah bize nasip etsin. Hakikatten tanıtım klibini seyrettiğimizde duygulandık. Çünkü Elazığ çok kıymetli bir şehir. Elazığlılar birbirlerine sevdayla bağlı insanlar ve işin doğrusu nerede yatırımları olursa olsun memleketlerine mutlaka geri dönen, memleketlerine de faydası olan, memleketleriyle birlikte yaşayan insanlar” dedi.

 

HER ŞEY 6’NCI  BÖLGE OLMASIYLA BAŞLADI

AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut’ta yaptığı konuşmada  “Gerçekten çok güzel bir gün. Muhteşem bir gün. Şöyle bir eskiye doğru gittim. Aslında olayın gizli kahramanlarından bir tanesi şu anda aramızda oturuyor. Önceki dönem Erzurum Milletvekilimiz Sadettin Aydın, bizi Ramazan kardeşimizle ilk tanıştıran o oldu. Bu hayal gerçekleşirken çok ciddi destekler oldu. Bu desteklerden en önemlisi sayın valimizin desteği. Bir hakkı teslim etmek lazım. Adeta açık çek verdi. Milletvekili arkadaşlarımıza ben çok teşekkür ediyorum. Gerçekten hem 26. Dönem Tahir Öztürk Bey burada kendisine çok teşekkür ediyorum. Hem bu dönem milletvekili arkadaşlarımıza bu konu ile alakalı hassasiyetlerini bildiğim için söylüyorum. Bu işin bir hikayesini yazacak olursak aslında hikaye şöyle başlar. ‘Her şey 6. Bölge olmasıyla başladı diye başlar.’ Elazığ 6. Bölge imkanlarıyla buluşunca işte böylesine muhteşem tesislerle de buluştu” diye kaydetti.

 

VALİ KALDIRIM:"ELAZIĞ ALT YAPISINI GELİŞTİRMİŞ, DEVAM EDEN PROJELERİYLE DE İNŞALLAH SORUNSUZ BİR HALE GELECEK BİR ŞEHİR" 

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Gerçekten bu şehir vizyonunu halletmiş. Müthiş bir birlik beraberlik ortaya koymuş. Ve gelecek hedeflerini, stratejisini çok doğru belirlemiş ve hedeflerine de emin olun emin adımlarla ilerleyen bir şehir. Gerçekten bu gurur verici bir tablo. Bu salonda, bu masaların etrafında bu sunumlarda, bu konuşmalarda görmek mutluluk verici. Buna şahitlik etmekten dolayı da ben büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Tabi şehirlere artık; müthiş kamusal yatırımlar yapılıyor. Elazığ’da kendi ölçeğinde en büyük kamusal alt yapıyı alan şehirlerden birisi. Fevkalade alt yapısını geliştirmiş, devam eden projeleriyle de inşallah sorunsuz bir hale gelecek bir şehir. Yatırım alt yapısını, kamusal alt yapısını fevkalade geliştirmiş ve yatırım iklimini de fevkalade geliştirmiş bir şehir. Ama şehirlerin taşıyıcısı özel sektör. Dolayısıyla bu yoğun ve globalleşen dünyada şehirlerin rekabetine tanıklık ediyoruz, şahitlik ediyoruz. Ve çok yoğun özellikle yatırımcı çekmek açısından, özel sektör yatırımlarını cezbetmek, çekmek, şehirlere kazandırmak açısından müthiş bir rekabet var.” şeklinde konuştu.