TEKNOLOJİ ÜSSÜ YAZ OKULU İLE AÇILIYOR

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, yeni kurulan Fırat STEM Laboratuvarında Dr. Zülfü Genç koordinatörlüğünde STEM, Robotik ve Kodlama eğitimleri ile 6-14 yaş arası çocuklar için yaz okulu programı açıldığını belirtti.

TEKNOLOJİ ÜSSÜ YAZ OKULU İLE AÇILIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akın, “İnovasyon ve üretme kültürünü erken yaşlarda çocuklara kazandırmak ve çocukların geleceğin mesleklerini erken yaşlarda deneyimlemeleri için Teknokent işletmemiz içerisinde bir STEM Laboratuvarı kurduk. Bu laboratuvarımızdaki AR-GE ve Eğitim faaliyetleri, Eğitim Fakültesi’nden Dr. Zülfü GENÇ tarafından yürütülmektedir. Hocamız STEM, Robotik ve kodlama alanlarında profesyonel iş deneyimine sahip, bu alanlarda eğitici eğitimleri, projeler ve eğitim kurumlarına danışmanlık hizmetleri yürütmektedir. İlk öğrenci grubumuz içinde bulunduğumuz hafta içinde eğitime başladılar.’’ dedi.

Dr. Zülfü GENÇ ise, “Dünyada STEM olarak bilinen Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Mathematics) öğretim tekniklerinin kullanılacağı program sayesinde çocuklara yaparak ve yaşayarak öğrenmenin yolu açılıyor. STEM; bilim, teknoloji, mühendislik ve matematiğin eğitime doğrudan entegre edildiği bir sistemdir ve gerçek hayata dair sorunların bilimsel yöntemlerle çözülebilmesinin bir metodudur. STEM alt yapısında yetişen çocuklar yaratıcı, özgüven sahibi ve üretken bireylere dönüşürler.’’ diye ifade etti.