TEKNOFEST'TE BİR ELAZIĞ FİRMASI

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK TEKNOLOJİ ETKİNLİĞİ TEKNOFEST'TE BİR ELAZIĞ FİRMASI. SAVAŞAN İHA KATEGORİSİNDE İLİMİZİ TEMSİL EDEN VE ŞİMDİYE DEK YARIŞMANIN TÜM AŞAMALARINDA BİRİNCİ OLAN ASTAV FİRMASI ÜLKEMİZ KADAR ŞEHRİMİZİN DE GURURU OLDU

TEKNOFEST'TE BİR ELAZIĞ FİRMASI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, ülkenin önemli kurum ve firmalarının destekleriyle Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali başladı.

Katılımcılar, alanda Türk Hava Kuvvetleri'nin A400 M uçağı, C160 askeri nakil uçağı, Türk Kara Kuvvetleri'nin CH-47 ve skorsky helikopterleri ile F4 2020 savaş uçağı, KT1 ve T38 eğitim uçaklarının yanı sıra Sahil Güvenlik CN-235 MSA uçağı ile jandarma ve polis helikopterlerini de yakından inceleme imkânı bulacak.

Festivalin son gününe kadar birçok etkinlik düzenlenmesi planlanırken, katılımcı firmaların stantlarında da bilgilendirme ve birçok deneyim fırsatı sunulacak.

YARIŞMALAR İLGİ GÖRÜYOR

TEKNOFEST İstanbul kapsamında bu yıl aralarında İnsanlık Yararına Teknoloji, Yapay Zeka, İnsansız Su Altı Sistemleri, Uçan Araba Tasarımı, Sürü İHA Simülasyonu'nun bulunduğu 19 yarışma düzenlendi. Bu yarışmalara, 122 ülke ve Türkiye'nin 81 ilinden toplam 17 bin 373 takım ve 50 bin yarışmacı başvurdu. Yarışmaların finallerinde ise yaklaşık 2 bin takım ve 10 bin finalist mücadele etme hakkı kazandı.

Festival kapsamında, Dikey Rüzgar Tüneli, Gök Bilim Planetaryum, Bilim Seferberliği Planetaryumu, Hava Araçları Sergisi, Kara Araçları Sergisi etkinlikleri düzenlenecek.

TARİH ÖNCESİ DÖNEMİN İZLERİ İLE HARPUT

Eğitici ve eğlence atölyelerine yer verilecek festivalde, "Uzay Taşıtları, ", "Roketimi Tasarlıyorum", "Desenli Kanatlar", "Havacılık ve Uzay", "Nanoteknoloji", "Enerji Teknolojileri", "Elektronik Programlama", "Robotik Kodlama", "Mobil Uygulama yanında Harput’un artırılmış gerçeklik ve sanal müze olarak sunulmasını kapsayan  “Tarih Öncesi Dönemin İzleri” konularında atölye çalışmaları gerçekleştirilecek.

FİRMALAR BULUŞLARINI SERGİLİYOR

Take Off İstanbul Uluslararası Girişim Zirvesi'nde uluslararası güçlü girişimler, yatırımcılar, mentorlar ve kurumsal firmalar 16-19 Eylül'de bir araya gelecek. Zirvede, yerli teknoloji girişimlerinin yanı sıra uluslararası girişimler de yer alarak, ürün ve hizmetlerini teknoloji satın alan şirketler ve yatırımcılara sunma imkânı yakalıyorlar.

ELAZIĞ FİRMASI ASTAV GÖZ DOLDURDU

Teknofest’e ilimizi temsilen katılan ASTAV stantı ilgi odağı oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın kararıyla Türkiye’nin 28 şirketinden biri olarak Bilişim Vadisi’nde yer almaya hak kazanan Elazığımızın ve ülkemizin yerli ve milli teknolojide yükselen markası Astav Yazılım,  artırılmış gerçeklik teknolojisi ile turizmi buluşturan Goart Projesi oldukça ilgi gördü.

VALİ KALDIRIM’DAN ZİYARET

TEKNOFEST İstanbul’da ülkemizin yüz akı olan Elazığ firması ASTAV Yazılım firmasının stantını ziyaret eden Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım,  ilimizin savaşan İHA kategorisinde ilimizi temsil eden ve şimdiye dek yarışmanın tüm aşamalarında birinci olan firmayı tebrik etti.

TEKNOFEST BÜYÜK BİR FIRSAT

TEKNOFEST’te ilimizi temsil eden ASTAV Yazılım’ı ziyaret eden Vali Çetin Oktay Kaldırım, festivalin  Türkiye’nin gelecek vizyonunun da ne kadar büyük olduğunu gösteren önemli bir etkinlik olduğunu belirterek şunları söyledi: “Özellikle teknoloji alanında katma değer yaratan, teknoloji, savunma sanayi, bu yeni nesil alanlarda geçekten Selçuk Bayraktar öncülüğünde düzenlenen müthiş bir organizasyon. Dünya çapında ve uluslararası, Türkiye’nin ilk ve en büyüklerinde birisi. Tebrik etmek lazım öncelikle. Burada Türkiye’nin farklı yazılım şirketlerinden yeni nesil yazılımlar, yeni nesil arttırılmış gerçeklik veya teknolojinin farklı alanlarında ürettikleri ürünler burada görülme ve tanınma fırsatı buluyor. Genel olarak burada müthiş bir networking oluyor.”

BURAK SOYLU’YA TEŞEKKÜR

Ülkemizin bu kadar önemli bir etkinliğine Anadolu’dan katılan sadece bir firma olduğunu onun da Elazığ’ın firması olan ASTAV Yazılım olduğuna dikkate çeken Vali Kaldırım şunları söyledi.

“Bizim için de gerçekten gurur verici. Az önce de Türkiye’de çok ses getirecek bir projenin deneyimlemesini yaptık. Sanal gerçeklik, GoArt üzerine ASTAV Yazılım işbirliğiyle geçekleştirilmiş bir proje. Dünyaya örnek bir proje aynı zamanda Türkiye’de de bir ilk. Ben Yönetim Kurulu Başkanı Burak Soylu’ya, ASTAV ekibine teşekkür ediyor ve kendilerini tebrik ediyorum. Hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. TEKNOFEST’te bir anlamda da bunun için geldik. Anadolu’yu temsil eden tek firmanın Elazığ’dan olması bizim için gurur verici. Hem de Selçuk Bayraktar ve Bakan Mustafa Varank gelmemiz için davet etti. Türkiye’nin böyle bir festivale sahip olması da ayrıca gurur verici.”

“ASTAV, ZORU BAŞARMIŞ"       

TEKNOFEST iSTANBUL’u ve stantları ziyaret eden Ak Parti Elazığ Milletvekili Tolga Ağar, Elazığ firması Astav’ın çok başarılı bir önemli bir yazılım programı geliştirdiğini ifade ederek şunları söyledi: “Sayın Burak Soylu’nun firması olan ASTAV Yazılım’a da konuk oldum. İnanılmaz bir yazılım geliştirmişler. Tarihin içine girdik. Tarihten bir kare paylaştık, hep beraber sarayın içerisinde dolaştık. Müthiş bir şey. Hatta bir anı fotoğrafı bile çektik. Gerçekten çok keyifliydi ama tabii ileriye dönük de bu tarz yazılımların, ülkeye müthiş katkılarının olacağı, büyük ticari girişimlerle, Savunma Sanayiine yönelik önemli katkılar sağlayacağı aşikâr. Hayatımızın içine giriyor, artık buna hazırlıklı olmalıyız diye düşünüyorum”

“TEKNOLOJİMİZİ ÜLKEMİZİN GÜVENLİĞİNİN EMRİNE VERDİK”

TEKNOFEST’te gösteri yapan Rus uçaklarına da değinen Milletvekili Ağar, “Siyasette mesaj olmadan olmaz. Siz mesaj vermeseniz de, karşı taraf bunu doğru veya yanlış şekilde algılayabilir. Şu çok açık ve net ki; Türkiye çok büyük bir ülkedir. Müttefiki ile beraber ürettiği silahı almak, en doğal hakkın iken o silahı almanı eften püften sebepler ile yasaklarlarsa, S-400 olayında yaşadığımız gibi, bizler de ülkemizi korumak zorundayız. Onun gereği her şekilde yapılır. Sınırımızın ötesine terör koridoruyla tırlarla silah yağdırırken, bizim bu tarafta ortak olduğumuz bir projede, parasını ödediğimiz uçakları almamıza izin vermiyorsanız, biz de ticareten kendi yolumuza bakarız. Ülkemizin güvenliği söz konusu olduğunda, hiçbir şekilde taviz vermeyecek bir hükümete sahibiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın buradaki tavrı nettir. Milli bir duruşu vardır. Öncelikle Türkiye’nin sınırları, bu bayrağın, bu vatanın emniyeti için düşünülür. Verdin, verdin; Vermedin, büyük ülke, gider alırsın sıkıntı yok”