TECRÜBE Mİ?  GÜVEN Mİ?

TECRÜBELİ SİYASETÇİ ZÜLFÜ DEMİRBAĞ'IN HALKIMIZA YENİ  BİR HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATMA İHTİMALİ YÜKSEK OLAN ÇİMENTO FABRİKASININ TAŞINMASI KONUSUNDAKİ AÇIKLAMALARINA KARŞIN, SİYASETTE YENİ OLMASINA RAĞMEN DAHA REALİST VE GERÇEKÇİ KONUŞAN ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI'NIN TEMKİNLİ YAKLAŞIMI DAHA ÇOK GÜVEN VERİYOR

TECRÜBE Mİ?  GÜVEN Mİ?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yıllardan beri hemen her siyasetçinin seçim vaatleri arasında yer alan ancak 30 yıldan beri bir arpa boyu yol alınamayan Çimento Fabrikasının il dışına çıkarılması konusu, Milletvekili   Zülfü Demirbağ’ın açıklamalarıyla yeniden alevlendi.

Birçok siyasetçinin bu konuda çalışma yaptığı ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere bir çok başbakan ve bakanlara iletilen konuda, bu güne kadar herhangi bir gelişme yaşanmadığı için halkımızın da bir beklentisi kalmamıştı.

UMUTLANSAK MI?

Çimento Fabrikasının şehir dışına taşınması meselesi her dönem milletvekilleri ve belediye başkanlarının gündeminde oldu. 2018  yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Elazığ ziyareti esnasında havaalanından şehre gelirken Aksaray ve Kızılay Mahallelerinde  oturan halk tarafından yol güzergahında pankartlar açılmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu pankartlara ilgisiz kalmayarak aracını durdurup vatandaşlardan sorunu dinlemiş ve konu ile ilgili çalışma yapılacağını ifade etmişti.

 

YETKİLİLERLE GÖRÜŞÜLDÜ

Bu gelişmenin ardından fabrikadan olumsuz etkilenen mahalle muhtarları, STK Başkanları ile medya mensuplarından oluşan bir platform kurularak fabrikanın il dışına çıkartılması yönünde imza kampanyaları düzenlenmişti.

 

YENİDEN ALEVLENDİ

Geçmişte sonuç getirmeyen  bu çabaların ardından geçtiğimiz günlerde Ak Parti milletvekili Zülfü Demirbağ’ın fabrika ile ilgili kamuoyuna umut verici açıklamaları konuyu yeniden gündeme getirdi.

 

ÇÖZÜLECEK...

Ak Parti milletvekili Zülfü Demirbağ, çimento fabrikası ile ilgili olarak fabrika yetkilileri ile görüştüklerini ve kendilerine birtakım alternatifler sunduklarını ayrıca konuyu Ankara’da bakanlıklar  nezdinde de takip ettiklerini belirterek çözüme yaklaştıklarını belirtti.

 

ŞERİFOĞULLARI: “KONUŞMAK İÇİN ERKEN”

Çimento Fabrikasının taşınması meselesi Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullarına da soruldu. Usta gazeteci Zeki Akbıyık’ın Kanal Fırat’ta Gündem programına konuk olan Başkan Şerifoğulları’na belediye hizmetleri, Ankara temasları ve şehrimiz için düşündükleri projeler soruldu.

Bir çok projenin yasal ve teknik hazırlık süreçlerinin devam ettiğini belirten Başkan Şerifoğulları, projelerin tek tek hayata geçirileceğini ifade etti.

 Zeki Akbıyık’ın Elazığ milletvekili Zülfü Demirbağ’ın Haberkent gazetesinde çimento fabrikası ile ilgili sözlerini hatırlatması üzerine bu konuda konuşmanın erken olduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları, konu ile ilgili netleşen bir husus olmadığı için sürecin tamamlanması gerektiğini belirtti.

ÇOK KONUŞULDU

Çimento fabrikası sorununun  bu şehirde çok konuşulduğunu ancak çözüm olmayınca halkımızın hayal kırıklığı yaşadığını, halkımıza bu duyguları yeniden yaşatmama adına erken konuşmanın doğru bir yaklaşım olmadığını belirtti.

 

CUMHURBAŞKANIMIZ TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisi ile görüşmelerinde çimento fabrikası ile ilgili bilgiler aldığını ve problemin çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a talimat verdiğini ifade eden Başkan Şerifoğulları, süreci ilimiz milletvekilleri  ile takip ettiklerini belirtti.

 

TECRÜBE YETMİYOR

Konu ile ilgili milletvekili Zülfü Demirbağ ile Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın beyanlarını değerlendiren vatandaşlar, yeni bir hayal kırıklığı yaşamama adına Başkan Şerifoğullarının açıklamalarını  daha gerçekçi ve samimi bulduklarını ifade ediyorlar.

Ak Parti Milletvekili Zülfü Demirbağ’ın ortada somut bir gelişme ve atılan resmi adım olmamasına rağmen sırf siyaseten öne çıkma adına konuşmasının siyasi tecrübe ile bağdaşmadığı gibi siyasi nezaketle de örtüşmediğini ifade ettiler.

 

DEMİRBAĞ KLASİĞİ

Demirbağ’ın zaman zaman yaptığı ve birçoğu da Palu olayında olduğu gibi kendini zor durumda bırakan  kontrolsüz konuşmalarının olduğunu  ifade eden siyasi gözlemciler, çimento fabrikası konusundaki ifadelerinin  de bu nedenle çok ciddiye alınmadığını,  bu konuda genç bir siyasetçi olmasına  rağmen Başkan Şerifoğulları’nın açıklamalarının daha güven verici ve bir çok deneyimli siyasetçiden daha çok gerçekçi olduğunu ifade ediyorlar.