TARIMDA  KOOPERATİFLEŞME MODELİ

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, ''Tarım ve hayvancılığı geliştirmemiz için 6 ay gibi bir süredir üzerinde çalıştığımız kooperatifleşme modelini başarı ile hayata geçireceğimize olan inancımız tamdır.'' dedi.

TARIMDA  KOOPERATİFLEŞME MODELİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, Tarım İl Müdürü Turan Karahan ile birlikte Ege Bölgesi tarım alanları ve tarımsal faaliyetleri yerinde inceledi.

ELAZIĞ TARIMI İÇİN KOOPERATİFLEŞME MODELİNİN UYGULANMASI

Tarım alanında yaptığı çalışmalar ve örnek teşkil edecek Kooperatifleşme örneklerini hayata geçirmeyi başarmış olan Ege Bölgesinde iki günlük incelemede bulunan Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, ‘’Elazığ tarımı için kooperatifleşme modelinin uygulanması, hem üreticimizin refahı hem de ürünlerimizin Pazar arama problemini ortadan kaldırarak, çiftçimizin ürününü, besicimizin etini sütünü değerinde alacak ve değerli kılacaktır.’’ dedi.

KOOPERATİFLEŞME MODELİ İLE ÇİFTÇİMİZİN KENDİSİ DE ÜRÜNÜ DE HAK ETTİĞİ DEĞERİ GÖRECEKTİR

Tarım ve Hayvancılıkta Kooperatifleşme ve birlik modelinin ilimiz tarım ve hayvancılığı için çok önemli bir adım olacağını belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan şunları söyledi: "İzmir ve Ege Bölgesi’nde kooperatifleşme anlamında çok güzel örnekleri incelemek ve değerli Oda- Borsa başkanlarımız ve Kooperatif Başkanlarımızdan kooperatifleşme noktasında fikir alışverişinde bulunduk. İki günlük inceleme ve ziyaretlerimiz sırasında gördük ki Ege Bölgesi Kooperatifleşme oluşumunu tamamlamış ve başarılı bir şekilde sürdürüyor, Elazığ için Kooperatifleşme çalışmalarının bir an önce başlaması, çiftçimizin; ürünümü nereye kime ve kaça satacağım gibi soruları ortadan kaldırırken çiftçimiz bu soruların cevabını aramak yerine, ürün kalitesini arttırmak için daha kaliteli ürün yetiştirmek için çabalayacak ve kooperatifleşme modeli ile çiftçimizin kendisi de ürünü de hak ettiği değeri görecektir’’ diye ifade etti.

EN MÜKEMMEL MODELİ ŞEHRİMİZDE HAYATA GEÇİRMEK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRECEK

Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, "Tarım ve Hayvancılığı geliştirmemiz için 6 ay gibi bir süredir üzerinde çalıştığımız kooperatifleşme modelini başarı ile hayata geçireceğimize olan inancımız tamdır, bu konuda Elazığ TSO olarak bütün paydaşlarımızla en mükemmel modeli şehrimizde hayata geçirmek için çalışmalarımız sürecek’’ dedi.

ÖZKASAP; "ELAZIĞ İÇİN YARINLAR  DAHA GÜZEL OLACAK"

Bu kapsamda  Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Elazığ Tarim İl Müdürü Turan Karahan ve beraberindeki heyet ile birlikte Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Düzenlenen  ziyarette açıklamalarda bulunan Manisa Ticaret Borsası Başkanı Özkasap, Elazığ’ın Türkiye’nin en güzel illerinden biri olduğunu belirterek, tarımda yapacakları güzel çalışmalarla Elazığ için yarınların daha güzel olacağını söyledi.

Başkan Sadık Özkasap,Elazığ’ da öne çıkarılacak ürünler ve bu ürünlerin ihracatı ile başarının sağlanacağını, özellikle tarım konusunda atılacak adımların olumlu sonuç vereceğine inandığını söyleyerek ziyaretlerinden dolayı Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan’ a teşekkür etti.

BAŞKAN ARSLAN TİRE’ DE OSCAR’LI KOOPERATİFİ İNCELEDİ

Tarım İl Müdürü Turan Karahan, Elazığ TSO Yatırım ve Proje Koordinatörü Osman Seçgin, Elazığ TSO Basın ve Medya Sorumlusu Yunus Üstündağ ile birlikte Türkiye’de kooperatifleşme alanında başarıyı yakalamış ve örnek teşkil eden Oscar’ lı Kooperatif ünavnına da sahip olan Tire Süt Kooperatifi tesislerini inceledi.

Kooperatif Başkanı Mahmut Eskiyürük ile bir süre görüşen Başkan Arslan, Tire’ deki Kooperatifleşme modelini Başkan Eskiyürük’ ten dinledi.

Tire Süt Kooperatifi Başkanı Eskiyürük, Tire’de Kooperatifçilikle önemli kazanımlar elde ettiklerini belirterek, ürünlerin değerlendiğini çiftçilerin para kazanmaya başladıklarını işletmelerin büyüdüğünü, verimliliğin arttığını ifade etti.

Başkan Eskiyürük Elazığ’ da da bu modelin başarıya ulaşacağına inandığını belirterek, "Türkiye’nin her yerinde kooperatifleşmeyi yaygınlaştırarak ithal eden değil ihraç eden bir konuma gelmemiz gerekiyor’’ diye ifade etti.