TARIM ŞURASI TARİHİ BİR SÜRECİN BAŞLANGICI OLACAK

21 Kasım 2019 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 60 maddeden oluşan 3. Tarım Şurası'nın Ülkemizin geleceği açısından çok değerli olduğunu belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, dünyanın içinden geçmekte olduğu Covid 19 sürecinde ve sonrasında tarımın ve tarıma dayalı sanayi üretiminin tarihi bir öneme sahip olacağını ifade ederek, şura kararlarının ivedilikle hayata geçirilmesi çalışmalarının başlatılmasını beklediklerini söyledi.

 TARIM ŞURASI TARİHİ BİR SÜRECİN BAŞLANGICI OLACAK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

GELECEK 25 YILIN YOL HARİTASI ÇOK DEĞERLİ BİR ÇALIŞMA İLE BELİRLENDİ

3. Tarım Şurası’nın hazırlık dönemi, hedefleri, ülkemizin geleceği açısından önemi ve gelecek 25 yıllık tarım politikalarını oluşturacak şekilde 60 maddeden oluşan kararlar hakkında Başkan Arslan şu değerlendirmelerde bulundu.

“Tarımda gelecek 25 yılın yol haritasının belirlenmesi hedeflenen 3’üncü Tarım ve Orman Şurası’nın 60 maddeden oluşan Sonuç Bildirgesinin 21 Kasım 2019 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından lansmanı yapılmıştır. 17 Mayıs 2019’da Resmi Gazetede ‘Tarım Şurası Yönetmeliği’ yayınlanarak çalışmanın ilk adımı atılmış ve ardından Türkiye genelinde hazırlık süreci başlatılmıştır.

Şura kapsamında 21 farklı çalışma grubu oluşturulmuş, 81 ilde, 7 bin sektör paydaşıyla bir araya gelinerek, 200’ü aşkın toplantı yapılmıştır.

Şura için oluşturulan "Görüşünü Bildir" platformuna ise 7 bin civarında telefon, e-posta ve mektup ile web sayfasından 23 bini aşkın görüş sunulmuştur.

18-21 Kasım tarihleri arasında Ankara’daki Şura toplantısının ardından 21 Kasım’da Tarım Şurası Sonuç Bildirgesi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Beştepe’de açıklanmıştır.

2. Tarım Şurasından 15 yıl sonra uzun bir hazırlık dönemi ve çok geniş bir paydaş katılımı ile hazırlanan ve ülkemizin tarımda gelecek 25 yılını etkileyecek 3. Tarım Şurasının teoride ve dosyalarda kalmayarak sahada uygulanabilir şekilde eyleme dönüştürülmesi dünya ile birlikte içinden geçmekte olduğumuz bu süreçte çok daha değerli ve anlamlı hale gelmiştir.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası olarak 2019 yılının başında 3. Tarım Şurası hazırlık çalışmaları döneminde biz de kendi örgütlenmelerimizi yaparak, onlarca paydaşımızın katılımı ile çok sayıda toplantı icra ederek hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız. Covid 19 sürecinin bitmesi ile birlikte tüm hazırlık ve çalışmalarımızın lansmanını geniş katılım ile yapacağız.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odamız tüm paydaşları ile birlikte 3. Tarım Şurası kararlarının bir an evvel hayata geçirilmesini beklemekte ve başta ilimiz olmak üzere bölgemiz ve ülkemiz ekonomisine değer katmaya hazırlıklı olduğumuzun altını çizmek istiyorum.

60 maddeden oluşan ve her bir maddesi bir birinden değerli olan ve bizleri heyecanlandıran kararları bir kez daha tüm paydaşlarımız ve kamuoyunun dikkatine arz ediyorum.” dedi.