Tarım Kooperatifi Besicilere Faizsiz Yem Kredisi Vermeye Başladı

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Tarım Kredi Kooperatifleri besicilere faydalı olmak adına faizsiz kurban vadeli yem kredisi vermeye başladı.

Tarım Kooperatifi Besicilere Faizsiz Yem Kredisi Vermeye Başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akçakiraz Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü NEŞE GÜR gazetemize yaptığı açıklamada ''2019 yılı Kurban Bayramı'na kadar geçecek süredeki besi yemi ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik uygun koşullarla kullandırılan Kurban Vadeli Yem Kredisi'nin  31 Ağustos 2019'a kadar geçerli olacağını söyledi.

​Gür; ''TARIM Kredi Kooperatifleri olarak çiftçilerin tarımsal girdileri tarafımızca karşılanmaktadır. Tarım Kredi Kooperatifleri Türkiye'nin en büyük çiftçi kuruluşudur. Çiftçilerin daha ucuz, daha kaliteli   ve daha güvenli alışveriş yapacağı adrestir. Şu anda 4 banka kuruluşuyla çiftçilerimize destek olmak amacıyla anlaşmalar yapılmıştır'' dedi.

Tarım Kredi Yem Fabrikası Elazığ Şube Müdürü Murat DEMİRCİ ise, Tarım Kredi Yem Elazığ Şubesi olarak 2016-2017-2018 sezonlarında ortalama 70-75 bin ton yem vermekteyiz. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yemlerini üretiyoruz, kanatlı hayvan yemini ise Tarım  Kredi Yem Fabrikası Elazığ Şubesi olarak üretmiyoruz” dedi.

DEMİRCİ; ''Tarım Kredi Yem Kuruluşu esası olarak; çiftçi ve bir köylü kooperatifi kuruluşudur. Elimizden geldiği kadar ürünlerimizi %40 %50 sini yerli üretim olan ortaklarımızın üretmiş olduğu yem ham maddeleri olan arpa ve mısırı ortaklarımızdan alıp onlara yeniden yem olarak geri verip ihtiyaçlarını karşılamaktayız. Piyasada Türkiye genelinde Tarım Kredi yemi olarak 2019 yılında bir milyon ton yem yaparak Türkiye'nin lideri durumundayız. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yeminde Elazığ’da da biz bu bir milyon ton yeme 77 bin ton yem yaparak katkıda bulunduk. Ortak ürün alımında harman alımında çiftçi ve üreticilerimizden Elazığ'da 9 bin 500 ton arpa ve 10 bin ton da mısır alımı yaptık. Yani üreticilerin yaklaşık 17-18 bin ton hububatlarını almış olduk diyerek sözlerine şöyle devam etti;

Tarım Kredi Yem olarak, ekonomide enflasyonla mücadele kapsamında yüzde 10 indirim yapan kuruluşlardan biriyiz.24 Eylül 2018 yılında çıkartmış olduğumuz fiyat listesini Mart 2019'da 2.5 TL, besi yemlerinde 1 lirada süt yemlerinde indirim yaparak ayrıca besi yemlerinde 6 ay kurban vadesi organizasyonu yaparak üreticilerimize nefes aldırdığımızı düşünüyoruz.

Yem sektöründe 2019 yılında fiyatını regüle ederek geriye çekip indirim yapan tek kuruluşuz. Diğer rakiplerimizin hepsi 2019 yılında en az 2 ya da 3 fiyat listelerinde zam yaparak geçiş yaptılar.