Tarihi Yerleri Keşfetmek İçin Pedal Çeviriyorlar

Başak MERAL GÜNDÜZ/Elazığ Fırat Üniversitesi Bisiklet Topluluğu (FÜBİT) Bünyesinde Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projelerini Destekleme Programı Kapsamında Hayata Geçirilen 'Elazığ'ı Bisikletle Tanı Projesi' İle Üniversite Öğrencileri Tarihi Yerlere Pedal Çevirmeye Devam Ediyor

Tarihi Yerleri Keşfetmek İçin Pedal Çeviriyorlar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ'da Hayata Geçirilen "Elazığ'ı Bisikletle Tanı Projesi" kapsamında üniversite öğrencileri bisikletleriyle kentin tarihi yerlerini geziyor. Daha önce Altınkuşak ve Tadım köyüne bisiklet turu düzenleyen FÜBİT, 25 kişilik bir ekiple Fırat Üniversitesinden yola çıkarak Elazığ Sarılı Köyüne pedal çevirdiler.

Topluluk köy imamı tarafından bilgilendirilip köyü gezdi. Köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet ettikten sonra topluluğa köy İmamı tarafından kitap hediye edildi.

Fırat Üniversitesi Bisiklet Topluluğunun Akademik Danışmanı Araştırma Görevlisi Yusuf Kargınoğlu ‘‘ Sarılı köyü merak ettiğimiz bir köydü Üniversitenin de araç desteğiyle Sarılı Köyüne geldik. Yakında olup ta ilgi çekici bu köyümüzü görmeden geçmek istemedik. Etkinliklerimiz farklı köylerde de devam edecek’’ şeklinde konuştu.

Sarılı Köy Muhtarı Yusuf Gültürk ‘Köyümüze teşvik ettiklerinden dolayı genç arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ziyaretlerinden dolayı çok memnun olduk’’ dedi.

Sarılı Köy İmamı Mehmet Karabulut ise projeye katılan herkese teşekkür ettiğini dile getirdi.