TARİHİ İLÇE PALU'DA GÖKKUŞAĞI BÜYÜLEDİ

Elazığ'ın tarihi ilçesi Palu'da yağmurun ardından oluşan gökkuşağı güzel görüntüler oluşturdu.

TARİHİ İLÇE PALU'DA GÖKKUŞAĞI BÜYÜLEDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin izlerini taşıyan, ortasından geçen Murat Nehri, doğası, yeşili, akar sularıyla adeta bir tabloyu andıran tarihi ilçe her mevsimde ayrı bir güzelliğe ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşık 7 bin yıllık tarihe sahip olan ilçesinde etkili olan yağmurun ardından güneş açtı. Güneşin çıkmasıyla oluşan gökkuşağı seyrine doyumsuz manzara oluşturdu.

Bu manzarayı ölümsüzleştirmek isteyen ziyaretçiler fotoğraf çekti.

Palu Belediye Başkanı Sait Dağoğlu, yaptığı açıklamada, tarihin birçok döneminde farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan ilçenin sadece kültürel mirasıyla değil aynı zamanda doğasıyla da büyülediğini söyledi.

Murat Nehri havzasında kurulu olan ilçenin her mevsim tabloyu andırdığını ifade eden Dağoğlu, bir medeniyet merkezi özelliğindeki Palu'nun doğanın renklerinin bir araya geldiği bir gökkuşağı gibi olduğunu vurguladı.

Dağoğlu, ilkbaharda yağan yağmurların ardından sürekli oluşan ve Murat Nehri'nin iki yakasını birleştiren gökkuşağının bunun yansıması olduğunu dile getirerek, "İlçemizi anlatmaya gerek yok, yaşamak lazım. Doğa, tarih ve fotoğraf tutkunlarını ilçemize bekliyoruz." ifadelerini kullandı.(aa)