TANITIMDA BULUT FARKI

TANITIMDA BULUT FARKI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi geçtiğimiz hafta şehir olarak en çok konuştuğumuz, yazdığımız ve televizyonlara telefon bağlantısı yaparak görüş bildirdiğimiz  konu Karaleylek ve Saklıkapı kanyonları oldu. Valimiz Çetin Oktay Kaldırım,  haftalar önce keşfetti, ardından basın mensuplarını götürüp ülke gündemine soktu ama çok da karşılık görmedi bu gayretleri.

Güzel dedik, 9 milyonluk tarih dedik, Allah’ın bu topraklara bir lütfu dedik ve orada kaldık.

Ne zaman ki Malatya Valisi de olaya ufaktan bir müdahil olmak istedi, işte o zaman ki şehrin kolektif bilinci uyandı ve kanyonlara uzanan eller  bu kolektif tepkiyle şimdilik savuşturuldu.

Bu olaydan sonra tüm kurumlarımızda, medyamızda ve sosyal medya hesaplarında da kanyonlara karşı bir bilinç uyandı ve tanıtım refleksi gelişti.

Hemen herkes kendi çapında bu güzelliklere dair paylaşımlar yaptı ve değerlerimizin geniş kesimlerce bilinmesi yönünde adımlar attı.

Bu tanıtımlar içinde en anlamlısı ile Ak Parti Milletvekili Metin Bulut’tan geldi. Bulut, çok farklı bir alanda kanyonlarımızı tanıtma yolunu seçti ve PTT’ye kendi adına bastırdığı posta pullarının üzerine Karaleylek ve Saklıkapı kanyonlarının resmini koydu.

Bununla da kalmayarak 24 Kasım öğretmenler günü dolayısıyla ilimizde bulunan tüm öğretmenlere yönelik  yazdığı kutlama mesajını bu pullarla gönderdi.

Bu tarz bir tanıtım bu işle görevli kurumlardan belki beklenebilir ama Milletvekili Bulut, kurumların hantallığını çok iyi bildiği için inisiyatif aldı ve posta pulları vasıtasıyla kanyonlarımızın tanıtımına önemli bir katkı sundu.

Milletvekilimiz Sayın Bulut’u bu tavrından dolayı yürekten kutluyoruz. Ancak muhtemelen ve hatta kesinkes danışmanlarından kaynaklı, duyunca kendisinin de tepki vereceği bir gerçeği de belirtmek isteriz. Pulun üzerindeki Ankara’dan postaya verilen damganın tarihi,  resimde de görüleceği gibi 26 Kasım 2019. Öğretmenler günü ne zaman kutlanıyor?, 24 Kasım. Öğretmenlerin 24 Kasım öğretmenler günü kutlaması için gönderilen posta zarfı 26 Kasımda Ankara’dan çıkarsa Elazığ’a ne zaman ulaşır.?

Kanaatimizce bu zarflar bugün öğretmenlerimizin eline geçecek. Bugünün tarihi ne? 2 Aralık 2019. Kaç gün geçmiş 24 Kasımdan itibaren? 9 gün.. Bu mesajı eline alan öğretmen ne düşünür ve ne dökülür dilinden..?  Başka sorumuz yok…

Sayın Milletvekilimiz, biliyoruz sizin bu gecikmede ve aksaklıkta asla dahliniz olmaz ama en yakın arkadaşınız ve dostunuz da olsa, sizlere kimsenin söz söyletme hakkı da olmasa gerek diye düşünüyoruz. Sizlerin kendi görevleriniz konusunda gösterdiğiniz hassasiyeti ve özeni, ekipteki diğer arkadaşlar da gösterse fena mı olur?