TAM GÜN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ

Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk,Hakimiyet Gazetesi'ne yaptığı açıklamada, ''Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nün yeni yerine taşınmasından sonra boşalan binayı da okul olarak düşünüyoruz. Bu binayı Ana sınıfı, İlkokul, Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu olarak planlıyoruz.'' dedi.

TAM GÜN EĞİTİM SEFERBERLİĞİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Milli Eğitim Bakanlığı’nın Tam Gün Eğitim Uygulamasına geçiş sürecinde ilimizde de hazırlıklar ve çalışmalar aralıksız devam ediyor. Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk beraberinde İnşaat Emlak Şube Müdürü İbrahim Fidan ile birlikte ilimizde inşaatları devam eden okul binalarında incelemelerde bulundu. Yücel İlkokulu, Murat İlkokulu, Arif Nihat Asya İlkokulu, Cemal Gürsel İlkokulu, 60. Yıl İlkokulu ve Cumhuriyet Mahallesinde yapımı devam eden Ortaokul binalarının inşaatlarını gezen Müdür GÜRTÜRK, yüklenici firma yetkililerinden ve İnşaat Emlak Şube Müdürü İbrahim FİDAN’dan çalışmalar ile ilgili bilgiler aldı.

TAM GÜN EĞİTİM İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Gürtürk,’’ Çocuklarımızın daha rahat ve sağlıklı binalarda eğitim alabilmesi ve ilimizin Tam Gün Eğitim Uygulamasına geçebilmesi amacı ile il ve ilçe merkezlerinde okul yapımları devam ediyor. Gecemizi gündüzümüzü çocuklarımız için çalışarak, onlara daha iyi eğitim ortamları hazırlamak için harcıyoruz. ‘’dedi.

ORTAÖĞRETİM KURUMLARINDA  YÜZDE 100 TAM GÜN EĞİTİME GEÇTİK

Gürtürk,’’ Bakanlığımızın Tam Gün Eğitim programı kapsamında ilimizde de var ola derslik ihtiyacını gidermek adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.Elazığ olarak Ortaöğretim kurumlarımızın % 100’ünde Tam Gün Eğitime geçmiş durumdayız. Temel eğitim kurumlarımızda da yaptığımız yeni okul binaları ile inşallah bu süreci en iyi şekilde tamamlayacağız” dedi.

KOVANCILAR VE KARAKOÇAN’DA 32 DERSLİK OKUL YAPILIYOR

Gürtürk,’’Okul inşaatları hızla devam ediyor.İnşallah önümüzde eğitim döneminde hazır hale gelecek.Ayrıca Kovancılar ve Karakoçan’da 32 derslik okul çalışmalarımız devam ediyor.Bedrettin Demirel’ de de 32 derslik okul çalışmalarımız var.Cemil Meriç’in pansiyonunu dönüştürüyoruz.Orda da 54 derslik bir yer yapıyoruz.’’dedi.

 

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN ESKİ BİNASINI  OKUL OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ

Fevzi Gürtürk,’’Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nün yeni yerine taşınmasından sonra boşalan binayı da okul olarak düşünüyoruz.Ana sınıfı,İlkokul,Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu olarak planlıyoruz.Bizim okula ihtiyacımız var bu nedenle okul yapmayı düşünüyoruz.Önümüzde ki yıl tam gün eğitim vermesi için çalışmalarımız başlayacak.’’dedi.