TAHAM'DA TRAKTÖR SÜRÜM TEKNİKLERİ TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ

 Fırat üniversitesi Tarım ve Hayvancılık Araştırma ve Uygulama Merkezi arazisinde özel bir firmanın katkısıyla 'Traktör Sürüm Teknikleri' konusunda tarla günü düzenlendi.

TAHAM'DA TRAKTÖR SÜRÜM TEKNİKLERİ TARLA GÜNÜ DÜZENLENDİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Tarla gününe, İl Müdürü Turan KARAHAN, TAHAM Müdürü Prof Dr. Necmi ÖZDEMİR, Kurum ve Şube Müdürleri, firma yetkilileri ile çiftçiler katıldı.

Topraklar bizim gelecek nesillere bırakacağımız en önemli emanettir diyen İl Müdürü Turan KARAHAN; " Bu emaneti iyi koruyabilmek, için bütün paydaşların el birliği ile çalışması gerekir. Bizler Tarım ve Orman İl Müdürlükleri olarak, tarım ve hayvancılık şehri olan ilimizi daha ileriye taşımak, üreticilerimizin gelir seviyesini arttırmak, doğru tarım tekniklerinin uygulanmasını sağlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.’’dedi.

Prof Dr. Necmi ÖZDEMİR ise uygulama sahamız olan TAHAM'da çeşitli tarımsal üretimler gerçekleştiriyor, bunları ekip biçiyoruz. Bu gün düzenlen etkinlik ile çiftçilerimize tarım makinalarının tanıtımını yaparak işleyişini göstereceğiz. Çiftçilerimize böyle bir etkinlik ile katkıda bulunduğumuz için mutluyuz dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet KARACA'da konuşmasında; "Tarımsal potansiyeli yüksek olan ilimizde sürdürülebilir tarımın yapılabilmesi, topraklarımızın gelecek nesillere aktarılabilmesi için doğru tarım yapılması gerekir. Doğru tarımın uygulanması da Tarım Bakanlığı, üniversiteler ve özel sektörün koordineli çalışmasıyla olur" dedi. KARACA konuşmasının sonunda katkılarından dolayı İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, TAHAM ve firma yetkililerine teşekkür etti. 

 Program çiftçilere çekilişle hediyeler verilmesi ile son buldu.