SUSUZ KÖY

Elazığ'ın Kacar Köyü  içme suyu olmadığı için zor günler geçiriyor. Elazığ Hakimiyet Gazetesi, Kacar Köyü'nü ziyaret etti ve yaşanan sorunları yerinde inceledi

SUSUZ KÖY
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Kacar Köyü Kovancılar ilçesinin okuma-yazma oranı en yüksek köylerinden bir tanesi.

Köyün nüfusu yazın fazla, kışın ise çok fazla düşüyor.

Şimdilerde ise Elazığ’a yaklaşık 80 kilometre uzaklıkta, 70 kişinin yaşadığı Kacar Köyü, yaklaşık 3 aydır evlerinde su akmamasından dolayı perişan halde.

KÖYLÜLER KOVALAR İLE SU TAŞIYOR

Hayvanların su içmesi için köy kuyusundan   kovalar ile su taşıyan köylüler, içmek için ise köyden 5 kilometre uzaklıktaki su deposundan  ihtiyaçlarının karşılıyor.

EVLERDE SU YOK

Evlerde su olmamasından dolayı ise kadınlar, bidonlar ile stok yaparak su ihtiyaçlarını gideriyorlar.

Yaşanan su sıkıntısı nedeni ile gerekli yerlere müracaatta bulunduklarını ifade eden köy sakinleri, bir sonuç alamadıklarını iddia etti.

HAYVANLARA KOVA İLE SU TAŞIYORUM

Hayvanlarının su ihtiyacını kovalar ile taşıyarak karşıladığı ifade eden köy sakinlerinden İzzettin Tekateş, “Köyümüz Elazığ’a 80 kilometre uzaklıktadır. Kovancılar ilçesine ise 25 kilometre mesafededir. Şuanda köyümüzde içmek için su bulamıyoruz. Ben dereden kovalar ile su taşıyorum ki hayvanlarım susuz kalmasın. Hayvanlarım yeterince su içmediği için hastalandı. Veteriner Hekim susuzluktan hasta olmuşlar dedi. Hayvanlarıma günde 3 defa su vermem lazım, ama kovalarla su fazla taşıyamıyoruz.’’ dedi.

AĞAÇLARIMIZ KURUDU

Susuzluktan dolayı ağaçlarının kuruduğunu söyleyen Tekateş, “Su olmadığı için bahçelerimiz ve ağaçlarımız kurudu. Köyümüzdeki evlerde içecek su yok. Tabaklar yıkanamıyor. Çünkü evlere su akmıyor.’’ dedi.

KÖYÜN DEPOSU DOLSUNKİ SU ALALIM

Köy sakinlerinden Zeki Kacar ise yaptığı açıklamada, “Evlerimizde içecek suyumuz yok. Sularımız akmıyor. 2-3 saat bekliyoruz ki köyün deposu dolsun ki su aksın.’’ dedi.

SUSUZLUK DEVAM EDERSE KÖYÜMÜZÜ TERK EDECEĞİZ

Susuzluğun devam etmesi halinde köyü terk edeceklerini söyleyen Köy Sakinlerinden Hayrullah Kacar, “Şikayetimiz, köyümüzde içme suyunun tamamen yok olacak hale gelmesidir. Evime su getirmek için bidonlar ile 5 kilometre yol gidiyorum. Evlerimizde sular hep bidonlarda. En kısa zamanda köyümüzde bir artezyen vurulması gerekiyor.’’ diye konuştu.

YETKİLİLERDEN YARDIM BEKLİYORUZ

Hayrullah Kacar, “100 Binlerce lira harcadığımız bahçelerimiz zaten kurudu. Bu sorun 3-4 aydır devam ediyor. Muhtarımız gerekli yerlere başvurularda bulunmuş ama halen bir çözüm bulunamadı.’’ dedi.