'SUSMAM, SUSAMAM'

Yeni bir parti kurma hazırlığında olan ve yaptırdığı anketlerle gençlerin Ak partiye mesafeli durduğu gerçeğini gören Ali Babacan, son günlerde sosyal medyada en çok izlenene rapçi Şanışer'in 'Susamam' şarkısından etkilendiğini ifade etti...

'SUSMAM, SUSAMAM'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Rapçi Şanışer'in 17 şarkıcıyla birlikte söylediği Susamam şarkısına çektiği 14 dakika 55 saniyelik klip Türkiye'de sosyal medyanın gündemine oturdu. Kısa sürede Twitter'da trend olan hatta izlenme rekoru kıran klibe Celil Nalçakan, Gonca Vuslateri, Fırat Tanış, Hayko Cepkin gibi ünlü isimlerden de destek gelmişti.

Şanışer ve arkadaşlarının yayınladığı, doğa, kadına şiddet, hukuk, faşizm gibi konularla ilgili bir rap şarkısı geniş yankı buldu.

 Eski başbakan yardımcısı Ali Babacan, Şanışer'in 17 rapçi ile birlikte toplumsal konuları işlediği 'Susamam' isimli şarkıdan etkilendiğini ve şarkı sözlerinde ifade edilen eleştirileri dikkate alarak bu konuyla ilgili çalıştıklarını söyledi.

Ali Babacan, yeni partinin kurulması sürecinde gençlerle de görüştüklerini söyleyerek gazetecilerin 'Susamam' şarkısıyla ilgili sorusuna, "Çok güzel hazırlanmış. Sorunlar ve kaygılar gayet güzel işleniyor. Harekete geçilmezse, bir şey yapılmazsa, susulursa olacaklardan herkesin sorumlu olduğu vurgulanıyor. Etkilendim doğrusu. Biz de susmadık. Susamadık. Karar verdik ve çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Babacan’ın etkilendim ve konu ile ilgili çalışıyoruz dediği susamam isimli şarkıya Ak Parti’den ise farklı yorum geldi:  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, birkaç gündür gündem olan Susamam şarkısı ile ilgili, "Sanat, provokasyonun ve siyasi manipülasyonun aracı olmamalıdır. Susamam diyenlerin Türkiye'nin en kritik dönemlerinde nasıl lâl olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi.

Susamam’ın bir sanat eseri olmadığını söyleyen Dağ, şarkıda provokasyon ve manipülasyon olduğunu belirtti. Şarkıda PKK’ya ve FETÖ’ye tepki gösterilmediğini söyleyen Dağ, tutuklu gazetecilerle ilgili de ilginç açıklamalarda bulundu.

“Bugün haksız yere tutuklanan bir tane gazeteci bize göstersinler” diyen Dağ, “Videoda geçen, sizin polisiniz, bizim polisimiz nedir? Öğretmen atamalarından bahsederken, birtakım torpil den bahsedilmiş. Öğretmenlik atamaları AKP iktidarından bu yana tamamen KPSS puanına göre yapılmaktadır. Tayinler de hizmet puanına göre yapılmaktadır” dedi.

Her iki tarafın söyledikleri ortada ama bir gerçek daha var ki,  “susamam”şarkısında dile getirilen olaylar ne kadar gerçek ya da değil bilinmez ama gençler bu sözlere katılıyor ve aynı şeyleri düşünüyor. Ak parti   tüm gençleri ikna etmeli, onları kazanmalı ve gerçekleri anlatmalı.

Bunu kim yapacak bilinmez ama Ak parti gençlik kolları tüm ülkede umutsuz vaka halinde. Şimdi bu şarkı karşısında Ak partili gençlerden beklenen nedir? Susamam şarkısında dile getirilen konuların yanlışlığına ve ülkenin gerçeklerine dikkat çekecek yine aynı tarz ile alternatif rap parçası yapmak.

Peki, var mı öyle yetenekli  gençler Ak Parti’de….Hak getire, Ak gençler siyasilerin eteğine tutuşmuş bir kurumda işe girmenin derdinde ya da takım elbise ve jöleli saçlarla protokol sandalyesi kapmak peşinde…

Ak Parti’de gençler konusunda içerden bir sesin de artık “susmam, susamam” demesinin zamanı geldi de geçiyor bile…….