SUSKUNLUKLARI RIZADAN DEĞİL

SUSKUNLUKLARI RIZADAN DEĞİL
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin afet kapsamına alınması konusunda bir kesim ilimiz siyasilerine yükleniyor. Milletvekilleri ve belediye başkanı ile il başkanından da bu konuda açıklama bekliyorlar.

Öncelikle bunu açıkça belirtelim ki ilimiz siyasilerinin Elazığ sevdalarına ve gayretlerine hep şahit olmuşuzdur. Siyasilerimizin bu konudaki suskunluğunu lütfen birileri farklı yorumlamasın.

Bu konuda öne çıkan ve en ön safta aslanlar gibi mücadele eden Asilhan Arslan’ın gayretini, siyasilerimiz de şehirdeki tüm insanların bu konuya kilitlendiklerini ve afet kapsamına alınmasının Elazığ’ın en doğal hakkı olduğunu Cumhurbaşkanı Erdoğan da dahil görüşüyor ve tüm bakanlara bunun ne kadar elzem olduğunu ifade ediyor ve şiddetle ısrarcı oluyorlar.

Onların bu çabalarını medyaya yansımaması da doğal. Çünkü iktidar demek, istemek ve talep etmek değil bizzat yapma makamıdır. İcra makamında olan bir parti milletvekilinin, basın toplantısı düzenleyip “bunu istiyoruz” deme lüksü yoktur ve olamaz.

Biz inanıyor ki Asilhan Arslan alenen, siyasilerimiz de daha güçlü bir lobiyle afet kapsamına alınma ile ilgili çalışmayı yürütüyorlar ve yakında sonuç da alacaklar.

Kaldı ki bazı konularda sivil inisiyatifin sesinin çok çıkması, siyasilerin de elini güçlendirir ve sonuca ulaşmada ciddi katkı sağlar.

Dememiz o ki siyasilerimizin suskunluğu, mevcut duruma rıza gösterdiklerinden değildir. Hatta el altından kamuoyu oluşmasında ciddi katkıları olduğu bile söylenebilir ve aynen de öyledir.