SÜREÇ BAŞLADI

2020 SONBAHARINDA YAPILACAK AK PARTİ 7. OLAĞAN KONGRE SÜRECİ BAŞLADI. ELAZIĞ İL TEŞKİLATI DA SÜRECİ 3 BELDE'DE GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KONGRE İLE RESMEN BAŞLATMIŞ OLDU

SÜREÇ BAŞLADI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Ak Parti'nin 2020 yılının sonbaharında gerçekleştireceği 7. Olağan kongresi süreci devam ediyor. Ülke genelinde il teşkilatları da  kendi görev alanlarında bulunan teşkilatların kongrelerini gerçekleştirmeye başladılar. Bu kapsamda Elazığ İl başkanlığı üç beldede gerçekleştirdiği kongrelerle süreci resmen başlatmış oldu.

AK Parti Elazığ İl Başkanlığı bu kapsamda geçtiğimiz cumartesi günü Yurtbaşı, Yazıkonak ve Akçakira  belde kongrelerini  gerçekleştirdi.

Beldelerde gerçekleştirilen kongrelere;  AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Metin Bulut ve Sermin Balık, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Baskil Belediye Başkanı İhsan Akmurat,  Yurtbaşı ve Akçakiraz Belediye Başkanları, teşkilat üyeleri ve partililer katıldı.

GÜRGÖZE: “MİLLETİN GÖNLÜ VE DESTEĞİ AK PARTİ’DE”

Kongrelerde konuşan AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti olarak iktidara geldikleri günden bu güne kadar sizlerin problemleri, sıkıntıları ile sizlerin arzu ettiği istekleri yerine getirmeye gayret ediyoruz diyerek  sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Sizlerin AK Parti’ye verdiği destekle AK Parti’nin sizlere, ilimize çok büyük hizmetlerin olduğunu biliyoruz. AK Parti 18’inci yılını tamamlamış, 4 olağan, 2’de olağanüstü kongre olmak üzere bugüne kadar 6 olağan kongresini gerçekleştirmiştir. Önümüze ne tür engeller koyarlarsa koysunlar, ne tür barikatlar çıkarılarsa çıkarsınlar, ister içimizden gelsin, ister dışımızdan gelsin, ister dış dünyadan gelsin, bu milletin desteği ve bu milletin kararlılığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği karşısında bugüne kadar boşa çıktığı gibi bundan sonrada boşa çıkacaktır.” dedi.

ŞERİFOĞULLARI: “AK PARTİ’NİN MİSYONU BİR PARTİNİN ÇOK ÖTESİNDE”

AK Parti’nin sahip olduğu misyon ve vizyon ile bir siyasi partinin çok daha ötesinde, dünya mazlumlarına ve mağdurlarına umut olan bir manevi sorumluluğu da üstlenen bir iyilik hareketi olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğullları, Ak Parti’nin ümmetin sorumluluğunu tek başına omuzlayarak  zalimler için set ve engel olduğunu ifade etti.

“AK Parti milletin ta kendisidir” görüşlerini ifade eden başkan Şerifoğulları sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti Milletindir. AK Parti dinamik bir yapıya sahiptir, sürekli kendini yenileyen bir partidir. Ve Ak Parti bu özelliği ile durmadan yorulmadan ve  Kanalistanbul ve yerli otomobil örneklerinde olduğu gibi tüm engelleme çalışmalarına rağmen hizmet yolculuğuna ilk günkü heyecanla ve aşkla yürümeye devam edecektir.”

BELDELERİMİZİN HİZMETİNDEYİZ

Elazığ Belediyesi olarak şehir merkezindeki hemşerilerimiz kadar beldelerde yaşayan hemşerilerimizin de her zaman yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Şerifoğulları, elimizden gelen imkânlarla belediye başkanlarımızın yanında olacaklarını belirtti.

BALIK: “AK PARTİ MAZLUM COĞRAFYALARIN KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ”

Belde kongrelerinde konuşan AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın  2001 yılında çıktığı hizmet yolunda halkıyla birlikte yürüyerek çok yeni  yeni şeyler söylediğini, vesayetçi güçler  tarafından ötelenen ve inançlarına her türlü hakaretin yapıldığı insanlara yeni bir şahsiyet ve kimlik kazandırdığını  ifade ederek şunları söyledi:

“Sayın cumhurbaşkanımız, insanların unuttuğu şeyler söyledi. İnsan dedi, vatan dedi, millet dedi, bayrak dedi. Coğrafya kaderdir. Sayın Cumhurbaşkanımız 2001 yılında dedi ki bize yazdıkları kaderi değil kendi hak ettiğimiz kaderi yaşayalım, kendi kaderimize kendimiz yön verelim, coğrafyamızı kendimiz değiştirelim. Ve o günden sonra hiç bir şey eskisi gibi olmadı. Sadece Türkiye’nin değil, mazlum coğrafyaların kaderini değiştirdik, hepsine umut olduk.” dedi.

BULUT: 2023 MİLLETİN KADERİNİN DÖNÜM NOKTASIDIR

AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut da kongrelerde yaptığı konuşmada 2023 yılının milletin ve ülkenin kaderinin oylanacağı bir tarih olduğunu belirterek şunları ifade etti:

“İktidar olduğumuz günden bugüne, bu milletin önünü kesmeye nasıl çalıştıklarına hep birlikte şahitlik ettik. Bir şeye daha şahitlik ettik, bunlar bizim önümüzü ne kadar kesmeye çalıştıysa bu millet o kadar sahip çıktı, o kadar destekledi ve onların tuzaklarının hiçbir tanesinin kıymeti kalmadı. Bunu sizlerin desteği ve  Dünya Lideri Recep Tayyip Erdoğan’a güvenmeniz  ile başardık”

Yapılan kongreler sonucunda AK Parti Yurtbaşı Belde Başkanlığına Ruhi Çevik, AK Parti Yazıkonak Belde Başkanlığına Ayetullah Apaydın,  AK Parti Akçakiraz Belde Başkanlığına ise Ömer Ateş seçildiler.

Diğer belde ve ilçe kongreleri önümüzdeki günlerde devam edecek.