Süper Lig bize yakıştı!

Play-Off'larda hiçbir takıma maç vermeyen Elazığ İl Özel İdare, final etabının son maçını da farklı geçti ve tarihinde ilk kez süper lige yükseldi

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Süper Lig bize yakıştı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Haber: Kübra Kabukçu

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi play-off final serisinin 3. maçında Bayraklı Belediyespor’u 75-55 yenen Bordo-Beyazlı Temsilcimiz Elazığ İl Özel İdare, seride durumu 3-0 yaparak Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi.

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi’nde normal sezonu lider bitiren Çankaya Üniversitesi’nin doğrudan yükseldiği Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne çıkacak 2. takımı belirleyecek final serisindeki 3. karşılaşmada İzmir temsilcisi Bayraklı Belediyesi, evinde Elazığ İl Özel İdare’yi konuk etti. 

İzmir Bayraklı Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’nda oynanan ve taraftarların yoğun ilgi gösterdiği maçın ilk periyodunu 21-15 önde tamamlayan temsilcimiz, devre arasına da 43-27 önde girdi.  İyi başladığı 3. periyodu da 57-43 önde tamamlayan Elazığ İl Özel İdare, maçı 75-55’lik skorla kazandı.  Evinde oynadığı ilk 2 maçı da kazanan Bordo-Beyazlı ekibimiz, bu sonuçla seride durumu 3-0 yaparak Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ne yükseldi.

Maç sonu teknik heyet, yönetim ve sporcular büyük mutluluk yaşarken, Elazığ İl Özel İdare’ye kupasını Türkiye Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Beşok verdi.

Play-Off’larda çeyrek final, yarı final ve final etabında hiç mağlup olmadan adını Süper Lig’e yazdıran Bordo-Beyazlı ekibimiz, Elazığ’da büyük mutluluğa vesile oldu. Elazığ Hakimiyet Gazetesi olarak, desteklemekten gurur duyduğumuz Elazığ İl Özel İdare kulübümüzü almış olduğu başarıdan dolayı kutluyor, süper ligde bizleri gururlandıracak nice maçlara çıkmalarını temenni ediyoruz.

SABUNCU: “GERÇEKTEN HAK ETTİK”

İl Özel İdaresi Kadın Basketbol Takımı’nın şampiyon olmasının ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu ve teknik heyet mutluluklarını dile getirdi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Sabuncu, şampiyonluktan ötürü çok mutlu olduklarını belirterek, “Büyük bir mücadelenin sonunda, büyük desteklerin, büyük fedakarlıkların sonunda şampiyonluğu göğüsledik. Burada Elazığlı taraftarlarımızla beraber. Rahat bir maç oldu, şampiyonluğa yakışır bir maç oldu. Şimdi sezon başından beri geldiğimiz sürece bakıyorum. Emek veren arkadaşlara, mücadele eden sporcularımıza bakıyorum, gerçekten büyük bir mücadele Elazığ’ımıza yakışır bir mücadele oldu. Elazığ’ımıza hediye ettiğimiz bu Süper Lig’e, bu şampiyonluğu bütün organlarımızla, yönetimimizle, takımımızla, sporcularımızla, Elazığ’daki o muhteşem taraftarlarımızla, destek veren basınımızla gerçekten hak ettik. Bu gururu Elazığ’a yaşattığımız için, Elazığ’a sunduğumuz için ben bütün ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

AVCI: “ELAZIĞ HALKI HERŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYOR”

Elazığ İl Özel İdaresi Kadın Basketbol Takımı yardımcı antrenörü Muhammet Ali Avcı ise, “Hedefimiz zaten buydu. Kupayı Elazığ’a getirdiğimiz için çok mutluyuz. Sezon öncesi zaten Federasyon Kupası'nı kazanmıştık. Bugün çifte kupayı Elazığ’a getirdik. Elazığ halkı her şeyin en güzelini hak ediyor. Bütün taraftarımıza teşekkür ederiz. Bu kupa bütün Elazığ halkına armağan olsun” şeklinde konuştu.

Takımın tecrübeli oyuncusu Nihan Demirkol ise bütün sezon boyunca istedikleri hedefe ulaştıklarını ifade ederek, “Kupamız Elazığ’a hayırlı olsun. Süper Lig Elazığ’a çok yakışacak” dedi.

TEBRİK MESAJLARI

Bordo-Beyazlı ekibimizin aldığı başarının ardından şehrin mülki amirleri ve spor kulüplerimizden tebrik mesajları geldi. O mesajlardan bazıları şöyle;

ÇETİN OKTAY KALDIRIM / ELAZIĞ VALİSİ

Tebrikler potanın perilerine...

Oynadığı play-off serisinde şampiyon olarak Süper Lige çıkan Özel İdaremizin Bayan Basketbol takımını tebrik ediyorum.

Bu şampiyonluk aziz şehrimize çok yakıştı... #ŞampiyonElazığ

GÜRSEL EROL / CHP ELAZIĞ MİLLETVEKİLİ

Tebrikler potanın perileri

Oynadığı play-off serisinde şampiyon olarak Süper Lig’e çıkan Özel İdaremizin Kadın Basketbol takımı, Elazığımızın yeni gurur kaynakları sizleri kutluyorum.

ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI / ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI

Play-Off serisinde 3-0 galip gelerek şampiyon olup Süper Lig’e çıkan Özel İdaremizin Bayan Basketbol takımını tebrik ediyorum.

ELAZIĞSPOR KULÜBÜ

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi play-off final serisinin 3. maçında Bayraklı Belediyespor’u 75-55 yenerek Kadınlar Basketbol Süper Ligine yükselen Elazığ İl Özel İdare Basketbol takımını tebrik ederiz.

ELAZİZ BELEDİYESPOR KULÜBÜ

Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Ligi Play-Off Final serisi 3. maçında Bayraklı Belediyesi'ni 75-55 mağlup ederek seride durumu 3-0'a getiren Elazığ İl Özel İdare, Kadınlar Basketbol Süper Ligi'ne yükseldi.

Yönetim, teknik heyet ve sporcuları yaşattıkları sevinçten ötürü kutluyor, Süper Lig'de başarılar diliyoruz.