SULTAN TEYZE, YIKIK EVİNDE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR

Kübra Kabukçu/Elazığ'ın Karakoçan ilçesi Yoğunağaç köyünde yaşayan Sultan İla (51), yıkık evde yaşam mücadelesi veriyor.

SULTAN TEYZE, YIKIK EVİNDE YAŞAM MÜCADELESİ VERİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karakoçan ilçesine bağlı Yoğunağaç köyünde yaşayan 51 yaşındaki Sultan İla, eşi Cengiz İla’yı 3 yıl önce kaybetti. Hiç çocuğu olmayan Sultan İla, eşini kaybettikten sonra yıkılan evinde yaşamaya devam etti. Hiçbir geliri olmayan Sultan İla, yıkık ev de zor günler geçirirken, yetkililerden de yardım bekliyor.

İlkbahar ayından evinin yıkıldığını ifade eden Sultan İla (51), “51 yaşındayım. Evim ilkbahar da yıkıldı ve bu şekilde yaşamaya çalışıyorum. Yemeğimi komşularım karşılıyor. Kimsem yok. Çocuğum yok. Ortada kalmışım.’’ şeklinde ifade etti.

Yoğunağaç köyü Muhtarı Mesut Aytaç ise yaptığı açıklamada, “Sultan yengemiz ile ilgili Sosyal Yardımlaşma Derneğine başvurduk. Bu ev için 25 Bin lira para çıkacağını söylediler.  Ama tapu istediklerini ifade ettiler. Yaşadığı ev müşterek olduğu için tapu veremediler. Yengemiz çok mağdur. Bizler çok fazla bir şey yapamıyoruz. Bu ev de yıkık, bu şekilde yaşamaya çalışıyor. “ dedi.