SULANDIRMAYIN

HAKİMİYET GAZETESİ'NİN ÇOCUKLARI PKK TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILAN ANNELERİN OTURMA EYLEMLERİNE SİYASİLERİN GİTMEMESİ GEREKTİĞİNE DAİR HABERİNDEN SONRA CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA AK PARTİ TEŞKİLATLARINI UYARARAK 'DERDİ OLAN GİTSİN, SULANDIRMAYIN' TALİMATINI VERDİ.

SULANDIRMAYIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ gündemi kadar ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde de  bulunan ve bunu manşetlerine taşıyan Hakimiyet Gazetesi bir kez daha farkını gösterdi. Geçtiğimiz günlerde çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan annelerin Diyarbakır HDP binası önünde gerçekleştirdikleri oturma eylemlerini ziyaret eden siyasilerin yanlışlığına dikkat çeken ve bu konuyu “SİYASETÇİLER  GİTMESİN” uyarısıyla manşetine çeken Hakimiyet Gazetesi’nden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan da milletvekillerini ve teşkilatlarını sert bir dille uyardı.

 

DERDİ OLAN GİTSİN

Erdoğan'dan Diyarbakır anneleriyle ilgili talimat: Derdi olan gitsin, sulandırmayın

Cumhurbaşkanı Erdoğan teşkilata "Diyarbakır annelerini derdi olanlar ziyaret etsin. Eylemi AK Parti organize ediyormuş gibi yansıtılmak isteniyor. Bu eylemin sulandırılmasına müsaade etmeyin" uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, parti kurmaylarıyla yaptığı toplantıda Diyarbakır annelerine yapılan ziyaretlerin bir parti organizasyonu gibi yansıtılmaya çalışıldığını belirterek buna müsaade edilmemesi gerektiğini söyledi.

 

ANA GÜNDEM ANNELER

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında önceki gün yapılan MYK ve MKYK toplantılarının ana gündem maddesi Diyarbakır'da haftalardır HDP binası önünde nöbet tutan anneler oldu.

"HER ŞEY KENDİLİĞİNDEN GELİŞSİN"

Cumhurbaşkanı, son zamanlarda başta sanatçılar olmak üzere pek çok kesim tarafından yapılan ziyaretlere değindi. Edinilen bilgiye göre, bazı parti kurmayları ve milletvekillerinin Diyarbakır'a giderek annelere destek vermek istediklerini söylemeleri üzerine Erdoğan "Diyarbakır annelerini gerçekten derdi olan insanlar ziyaret etsin. Suni gidişler olmasın. Bu ziyaretleri AK Parti organize ediyormuş gibi yansıtılmak isteniyor. Bu eylemin sulandırılmasına müsaade etmeyin. Her şey kendiliğinden gelişsin" dedi.

 

 HAKİMİYET NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haklı olarak milletvekili ve teşkilatlarını uyarmasına sebep olan Diyarbakır’da evlatları için nöbet tutan annelerin eylemlerinin sivil başladığı ve sivil devam etmesi gerektiğini ve siyasilerin ziyaretlerinin direnişin gücünü kıracağını manşetten duyurduğumuzda tarihler 14 Eylül’ü gösteriyordu. Bu gerçek 10 gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da görülüp dile getirilince Hakimiyet ’in farkı da bir kez daha ortaya çıktı.

Peki, 14 Eylül’de Hakimiyet ne demiş gelin bir kez daha hatırlayalım.

 

ÇOCUKLARI PKK TARAFINDAN DAĞA KAÇIRILAN ANNELERİN DİYARBAKIR HDP BİNASI ÖNÜNDE TUTTUKLARI SİVİL VE SOYLU EYLEMİNE SİYASETÇİLERİN ZİYARETLERİ ASIL MESAJI GÖLGEDE BIRAKIYOR

SİYASİLER GİTMESİN

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan annelerin Diyarbakır HDP binası önündeki soylu, sivil ve yürekli nöbetleri devam ediyor. Her gün sayıları artan gönlü ve yüreği yaralı annelerin destansı mücadelesine değişik kesimlerden destekler de sürüyor.

 

İKİ AĞAÇ İÇİN SOKAĞA DÖKÜLENLER GENÇ FİDANLAR İÇİN SUSKUN

Geçmişteki ağaç, hayvan hakları ve eşcinsel yürüyüşlerine destek veren, bizzat eylemlere katılan ya da sosyal medya hesaplarından eylemcilere destek veren ve bunu “sanatçı hassasiyeti ve duyarlılığı” olarak savunan çevrelerden ise gerekli destek ve paylaşım görülemiyor.

 

 TERÖRÜ ANNELER BİTİRECEK

Çocukları dağa kaçırılan ve her gün evlat özlemi ile yanıp tutuşan anneler,  örgütün, yani hem PKK’nın, hem de HDP’nin baskısına rağmen yuvalarından koparılıp alınan çocuklarını kurtarmak için destansı bir mücadele veriyorlar. Ne açılım, ne siyasi çözüm ne de güvenlikçi yaklaşım. Vatandaşların ortak görüşü terörü bu annelerin onurlu direnişi bitirecek.

 

SİVİL BAŞLADI SİVİL SÜRMELİ

Diyarbakır'da HDP binası önündeki annelerin eylemlerinin sivil başladığını ve sivil devam etmesi gerektiğini belirten tarafsız gözlemciler, bu onurlu direnişin siyasi partilerin propaganda kampanyasına dönüştürülmemesi gerektiğini  ifade ediyor.

 

AK PARTİLİ SİYASETÇİLER EYLEMİN GÜCÜNÜ KIRIYOR

Ak Partili bakan, milletvekili ve belediye başkanları yanında il teşkilatlarının ziyaretlerinin annelere destek gibi görünse de toplumdaki karşılığının ve özellikle de nöbet tutan annelerdeki yansımasının çok farklı olduğuna dikkate çeken vatandaşlar, onur nöbeti tutan ve vicdanlarda büyük karşılık bulan annelerin evlat nöbetlerinin siyasilerin kendini gösterme alanı olmadıklarını ifade ettiler.

 

ŞOVA DÜNÜŞME İHTİMALİ

Güneydoğu halkı başta olmak üzere tüm ülke insanının duygularına tercüman olan gönlü yaralı annelerin nöbetinin ve bunun doğuracağı sonuçların ak partiden de bir milletvekilinin şahsi şovundan çok daha büyük anlamı olan soylu bir direniş olduğuna dikkat çeken tarafsız gözlemciler, milletvekillerinin memleketlerindeki şahsi silikliklerini ve başarısızlıklarını örtmek amacıyla Diyarbakır annelerini ziyaret etmelerinin şovdan öte bir anlam taşımadığını ifade ediyorlar.

 

 AK PARTİ ÖNLEM ALMALI

Kamuoyunda büyük destek gören ve sivil olması özelliği ile de her kesimin vicdani ve insani baktığı bu eylemlere salt kendi reklamı için giden Ak Partili siyasilerin ziyaretlerinin engellenmesi gerektiğini bu yapılmadığı takdirde topluma verilmek istenen asıl mesajın gölgede kalacağını belirten vatandaşlar, bu konuda Ak Parti genel merkezinin kendi milletvekili ve diğer siyasi şahsiyetleri uyarması gerektiğinin altını çiziyorlar.