ŞUAY ALPAY İNGİLTERE'DE

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY, DSEI 2017 Londra Uluslararası Savunma ve Güvenlik Fuarına, Heyet Başkanı olarak İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitti.

ŞUAY ALPAY İNGİLTERE'DE
TAKİP ET Google News ile Takip Et

    Türkiye'den 30 yerli firma  ile milli katılım sağlanan fuara, Bakan Yardımcısı Alpay'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali FİDAN, Milli Savunma Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tuğgeneral Ersin Göse ve Savunma Sanayi Müsteşarlığından uzman ekipte katıldı.

Bakan Yardımcısı ALPAY, Fuara milli katılım sağlayan Aselsan, Havelsan, Roketsan, TAIS başta olmak üzere tüm yerli firmalarımızı ziyaret ederek ikili görüşmelerde bulundu. 

Bakan Yardımcısı Şuay ALPAY, Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı Tedarik Bakanı Harriett Baldwin ile TF-X Milli Muharip uçak motoru tasarımı projesi ve savunma sanayi işbirliği konularında uzun ikili görüşmelerde bulundu. 

Görüşme sonrası Anadolu Ajansına da açıklamalarda bulunan ALPAY, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya vizyonu, siyasi kararlılığı ve attığı kararlı adımlar sayesinde, savunma sanayinde yurtiçi karşılanma oranını yüzde ellinin üzerine taşımış birçok kritik teknolojiyi Türkiye kendi imkan ve kabiliyetleriyle üretir hale geldiğini ifade etti. 

Bakan Yardımcısı ALPAY, Savunma Sanayimizin bugün gerek dünya sıralamasında 100'e girecek büyüklükte, gerekse KOBI ölçeğinde toplamda 1000'e yakın platform ve sistem üretici şirketlerimizin yer aldığı Türkiye'nin bu alanda bütün üretim gücünü seferber eden bir yapıya dönüştüğünü ifade etti. Ayrıca, Savunma ve Havacılık sanayi ihracatımız son 15 yılda, 2002 yılı değerinin yaklaşık 8 katına çıktığını açıkladı. 

Savunma Projelerinde kaydettiğimiz başarılar ile birlikte, Savunma ve güvenlik alanında emniyet güçlerimizin ve silahlı kuvvetlerimizin kabiliyetleri arttırılmıştır. İnsansız Hava Araçlarımız, ATAK Helikopteri, MİLGEM Muhabere gemisi, Altay Ana muhabere tankı, modern piyade tüfeği son yıllarda savunma sanayimizin geliştirdiği önemli sistemler arasında olduğunu açıkladı.