SU KESİNTİLERİ

Ramazan ayı ve bayram öncesi klasiklerindendir su kesintileri. Bayram temizliği yanında yasaklardan dolayı hane halkının evde kalmasından kaynaklanan bol su kullanımına, evlerin bahçelerine dikilen sadırları ve ağaçları sulama eylemi de eklenince şebeke suyu zaman zaman yeterli gelemeyebiliyor.

SU KESİNTİLERİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Herhangi bir büyük çaplı arıza ve olumsuzluk olmadığı halde sırf yoğun kullanımdan kaynaklanan kesintilerin önüne geçmek için yetkililerin canla başla çalıştığını biliyoruz. Haziran ayında şehre verilmeye başlanacak Hamza Bey Barajı suyunun musluklarımızdan akmasına kadar olan bu süreci iyi yönetmek gerekiyor.

Gazetemize gelen şikâyetlere bakılırsa genel de yüksek kodlarda bulunan evler en çok kesintiden mağduriyet yaşıyor. Bunun önüne geçmek de çok zor değil. Su sıkıntısının yaşandığı günlerde sürekli aynı mahallelerin ve bölgelerdeki hemşerilerimizin mağduriyet yaşamasının önüne geçmek amacıyla münavebeli su dağıtım yöntemine başvurulması daha doğru olur.

Şehrin alt kesiminde bulunan mahalleler su kesintisinden hiç etkilenmezken şehrin üst kesimlerinde bulunan mahalleler bu sıkıntıyı sürekli yaşıyorsa ve su yetersiz geliyorsa birkaç adımda bu sorun kısmen çözülebilir.

Depolarda eksilen su, üst kesimlere çıkmıyorsa yapılacak iş konumundan dolayı sıkıntı yaşamayan aşağı mahallelere giden vanayı bir süre kapatıp depo suyunu üst mahallelere vermek. Umarız bu süreç kısa sürer ve kesintisiz suya kavuşacağımız  günler Haziran ayı itibarıyla bizleri bulur.