ŞU AN SAFLARI SIKLAŞTIRMAK ZORUNDAYIZ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu

ŞU AN SAFLARI SIKLAŞTIRMAK ZORUNDAYIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol KARA/ Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “15 Temmuz’da FETÖ mensuplarının temizlenmesi silahlı kuvvetlerimize zafiyet doğurmadı. Bilakis daha güçlü olmasına sebep oldu. Hain olmayınca herkes vatanı, milleti ve devleti için mücadele ettiğinde ne kadar başarılı sonuçlar alacağımızın bir işaretidir Afrin operasyonu” dedi.

Yanılmaz, TSK içinde kıyıda köşede saklanmış bir kısım cürufların var olduğuna dikkat çekerek, “Onları temizlendikten sonra daha güçlü olacağız. Bu arada ABD’nin Bölge üzerinde kurmak istediği oyun Türkiye tarafından bozuldu.” dedi.

15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminden sonra Türkiye de 80 milyon insanın vatan, Millet, Bayrak sevgisinin ne olduğunu yeniden öğrenmiş oldu diyen Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Millet olarak şu an saflarımızı sıklaştırmak zorundayız” diye konuştu.

 

CUMHUR  İTTİFAKI TABANDA HEYECAN YARATTI

Yanılmaz, “Yenikapı ruhu dediğimiz Milletimizin birlik ve beraberliğinin yansıdığı ruh, şimdi çatıda tamamlanıyor. Tabanda olan Milli mutabakat Cumhurun mutabakatı şimdi tavanda tamamlanıyor. Devlet Bahçeli ile Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmesi esasında tabanda da büyük bir heyecanla karşılandı olumlu bir şekilde karşılandı. Bununla birlikte diğer partilerinde inanıyorum ki bu cumhur ittifakı içinde yer alır ve milletimizin birliğine beraberliğine giden yolda herkes bir destek vermiş olur. İnşallah 2019 seçimleri öncesinde bu ittifak daha da hızlanır.” dedi.

 

ABD’NİN OYUNUNU TÜRKİYE BOZDU

ABD’nin bugüne kadar dünyada ben ne dersem o olur mantığı ile hareket ettiğini söyleyen Yanılmaz, “Kendi stratejilerini de oluşturmuş, başkaları da bu stratejiye uymak zorunda kalmış, ister silah gücüyle ister para gücüyle bir şekilde başkalarını kendi stratejiye uydurmuştu, şimdi karşısında kendi stratejisini oluşturan bir Türkiye var” diye konuştu.

 

PLANLARI TUTMUYOR

Yanılmaz, “Türkiye’nin karşısında strateji oluşturmak için yeni şeyler söylemeye başlıyor, oyunu bozuldu. ABD’nin Bölge üzerinde kurmak istediği oyun Türkiye tarafından bozuldu. Cumhurbaşkanımızın burada göstermiş olduğu irade burada göstermiş olduğu stratejik ataklar ve diğer ülkeler ile yerine göre yaptığı görüşmeler ABD’nin ve ABD vari düşünen diğer kesimlerin bölgedeki oyunlarını bozdu.  Dolayısıyla A planlarını ortaya koyuyorlar olmuyor, B planlarını ortaya koyuyorlar olmuyor, C planlarını ortaya koyuyorlar olmuyor. Onun içinde her seferinde fikir değiştiriyorlar her seferinde yeni şeyler söylüyorlar ama Türkiye’nin bu konuda duruşu çok net. Ben ülkemin bağımsızlığı, istiklalini ve istikbalini asla riske etmem kendi yanı başımda terör örgütleri gelecekler, ABD’de bunlara silah verecek. Onlar orda örgütlenecek aynen Türkiye’de bir dönem yaptıkları gibi hendek kazacaklar, silahlı  bir ordu şeklinde  hazırlık yapacaklar, bende burada oturup gözümü kapatıp, onları seyredemem böyle bir şeyin olmayacağını Türkiye net bir şekilde ortaya koydu. Bugün yapılan Afrin operasyonu da bunun bariz bir örneğidir. Ülkemizin milli birlik ve beraberliğine karşı kim başını kaldırırsa ben gider o başı ezerim diyor.  Olması gereken budur, bu mahiyet de de ABD doğal olarak bir Nato ittifakı içinde hem atamıyor, hem tutamıyor. Şimdi iki ara bir derede kaldı ancak, Türkiye’nin stratejilerini kabul etmek zorunda kaldı.” dedi.

 

ABD’NİN PLANLARI ARTIK TUTMUYOR

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Türkiye kendi silahlı kuvvetlerini kendi savunma sanayiini oluşturunca, ABD tabiri caizse  elindeki oyuncağı gitmiş oldu. Şimdi oyuncağı gitmiş olan bir bebek gibi başlıyor ağlamaya. Bu defa bunu niye yaptınız burada benim askerlerim var o zaman çekil oradan terk et orayı sen. Askerlerin gidip orda bütün terör örgütlerine destek veriyor isimlerini saymaya gerek yok. Tonlarca silah götürüyorsun oraya on binlerce tır silah götürüyorsun onları eğitiyorsun, ayrı zamanda eğitim veriyorsun, o zaman kusura bakma ya bölgeden çekip gideceksin veya biz oradaki Türkiye içindeki güvenliğimizi temin etmek için orda güvenli bir bölge oluşturmak zorundayız. Bu şunu gösteriyor esasında her ikisi de bizim kontrolümüz altında yani biz istediğimiz anda size karşı savaştırırız, istediğimiz anda birbirine çarpıştırırız. Biz başkasının kontrolü altında bulunan çalışmaları istemiyoruz. Biz bölgeyi kendi kontrolümüz altında güvenli bir bölge oluşturuyoruz. Onun mücadelesini veriyoruz ve bu sadece Suriye’de Afrin’de kalacak olan bir mücadele değil, o bölgede güvenli bir bölge Türkiye’yi riske etmeyecek, Türkiye’yi arkadan vurmayacak, bir güvenli ortam oluşuncaya kadar içerilere doğru girilecek ve bu ortam oluşturulacak.” şeklinde konuştu.

 

15 TEMMUZ’DA TSK, İÇİNDEKİ CURUFU ATTI

15 Temmuzda silahlı kuvvetlerin içinde ki cürufunu attığını söyleyen Mücahit Yanılmaz, “İçimizde ki hain generaller operasyon yapacağınız yere önceden haber veriyor, dolayısıyla operasyon boşa gidiyor. Şimdi bu adam ne kadar bilgili ise o kadar tehlikeli aynı insanlar terör örgütleri içindeki ajanlarını devletin ajanlarını ifşa ettiler ve onların şehit olmasına vesile oldular. 15 Temmuz ile bu hain FETÖ terör örgütü ve üyelerinin silahlı kuvvetlerden temizlenmesi silahlı kuvvetlerimize güç zafiyeti doğurmadı bilakis daha güçlü olmasına sebep oldu. Afrin operasyonu bunun tam bir örneğidir. Silahlı kuvvetlerimiz hainlik olmayınca herkes samimi vatanı için milleti için devleti için mücadele ettiğinde bayrağı için mücadele ettiğinde ne kadar başarılı sonuçlar alacağımızın bir işaretidir. Hedefte Türkiye’yi bölmek parçalamak yok etmek kardeşi kardeşe düşman etmek vardı. Elhamdülillah 15 Temmuz’da milletimiz iradesini ortaya koydu. Hayır, biz bu ülkeyi böldürtmeyiz bu ülkeyi kardeşi kardeşe düşman hale getirtmeyiz bayrağımızı indirmeyiz, ezanımızı susturtmayız dedi ve tankların altına yattı. Bombaların altında mücadele verdi. O cüruflar temizlendi. Dolayısıyla 15 Temmuz hareketinin ülkemize belki en büyük faydası silahlı kuvvetler içindeki bulunan cürufların vatan hainlerinin temizlenilmesi olarak görüyorum. Hala ufak tefek belli yerlerde var ama onlarda temizlenecek inşallah. Bir kısım cüruf kıyıda köşede saklanıyor onu göre bilmek lazım, şimdi kıyıda köşede saklanmış bir kısım cüruflar var onları temizlendikten sonra daha güçlü olacağız inşallah.” dedi.

 

AFRİN OPERASYONU BİRLİKTELİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYOR

Afrin operasyonu başta olmak üzere askerimizin polisimizin yapmış olduğu bütün operasyonlarda milletimizin Mehmetçiğimden yanayım görüşünü ortaya koyması çok önemlidir diyen Yanılmaz, “Kalbi atan yüreği atan ve ben bu vatan sevgisi ile doluyum aynı zamanda vatanımızı korumak isteyen Mehmetçiğimizin yanındayım diyen insanlar, bunu belirli şeylerle ortaya koyuyorlar. Mesela bizim Belediye çalışanımız askerlik şubesine gittiler ‘bizde Afrin’e gitmek istiyoruz bizi de alın askere’ bu vatan için ben varım demektir, ben Mehmetçiğin yanındayım demektir. Afrin olayı gibi olaylar aynen 15 Temmuzda olduğu gibi milletimizin milli duruşunu vatanperverliğini milli birlik ve beraberliğini pekiştiriyor. Biz bu ülkede birlikte yaşıyoruz hangi siyasi görüşten olursa olsun hangi gruptan olursan hangi dinden hangi mezhepten olursa olsun bu ülkede huzur içinde yaşamamız için yapılıyor. Afrin operasyonu bir huzur operasyonudur. Yani zeytin dalı zaten budur huzur operasyonudur sen gelip benim milletimin huzurunu bozamazsın ben milletimin huzurunu temin etmek için yapıyorum yapmaya devam edeceğim mantığını ortaya koyduğumuz bir operasyondur. Bu açıdan milletimizin içinde de 80 milyon insan tek yürek çarpıyor. Bazen CHP’nin milletvekilleri çıkıp terör ağzıyla konuşanları kaile almıyorum. Onlar her zaman bu milletin huzurunun karşısında olmuşlar, bu milletin huzurlu olması onları rahatsız etmişti. Türkiye’de zulüm 1453’de başlamıştır diyor 1071’de başlamıştır diyor.  Bunlara diyecek bir sözümüz yok.” dedi.

 

ERDOĞAN MAZLUMLARIN TEMSİLCİSİ 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem duruşu, hem diplomatik ataklarıyla, Hem bir şeye karar verirken onu yürütebilecek irade ve cesareti koymasıyla liderliğini gösterdiğini söyleyen Yanılmaz, “Türkiye inat etmiyor. Ancak ülkeyi koruma ve kollama noktasında yapması gereken işi de irade ile cesaret ile azimle kararlılıkla yürütüyor” dedi.

 

CUMHURBAŞKANIMIZ KAPALI KUTU OYNAMIYOR

Yanılmaz, “Yanlışta inat farklı bir şey ama doğruda kararlılık çok daha önemlidir. İşte o liderlik vasfı işte o da Cumhurbaşkanımızda fazlasıyla var. Sayın Cumhurbaşkanı kapalı kutu oynamıyor. Davos’ta İsrail Devlet Başkanına ‘Siz Katilsiniz, Bebek öldürmeyi çok iyi bilirsiniz’ demesi her liderin yapacağı bir iş değil. Bütün Dünya mazlumları Cumhurbaşkanımızın ismini duyduğu zaman heyecanlanıyor. Erdoğan dünyada ki mazlumların temsilcisi.”

 

HALK OTOBÜSLERİ SORUNU ÇÖZÜLDÜ

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Bu şehrin sorunlarına bana ne diyemeyiz. Eğer insanımızı rahatsız eden bir problem varsa, o problemin çözümü için gayret etmek zorundayız. Halk otobüslerinin yaptığı Belediyeye yönelik bir hareket değil. Halk otobüslerin yaptığı iş kanunla belirlenmiş isimleri ve grupları ücretsiz taşımaydı. Halk otobüslerine her ay 600 TL ödeniyor. Bu 600 TL’nin ödenmesini vesile olan da yine benim. Ankara da bir toplantıda ben bu ücreti önerdim. Bu yeterli mi? Değil. Halk otobüsleri dernek başkanı ile konuştuk. Onlarda yapılanın yanlış olduğunu gördüler. Yanlıştan dönüldü.” dedi.

 

ŞEHİR HASTANESİ İÇİN BAĞLANTI YOLLARI YAPIYORUZ

Doğukent Mahallesi’nde Eylül ayı içinde faaliyet geçecek olan şehir hastanesinin bağlantı yollarının yapmaya başladıklarına işaret eden Yanılmaz, “Yoğun bir çalışmamız var. Mayıs sonunda Şehir hastanesinin bütün bağlantı yollarını bitireceğiz. Eylül’de de şehir hastanesi açılacak. Her gün on binlerce insan oraya gidip gelecek. Bizim yaptığımız alt ve üst geçitler de bunun bir parçasıdır zaten. Biz hastane açılmadan önceden hazırlık yapıyoruz. Bu ulaşım yolu Elazığ ‘daki trafiği çok daha rahatlayacak.” dedi.