STK'LARIN AYARLARI BOZULDU

STK'LARIN AYARLARI BOZULDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde sesleri çok çıkmasına rağmen toplumda hatta kendi üyeleri arasında bile saygınlığı ve itibarı kalmayan bazı STK’lar zor günler geçiriyor.

Kendi mesleklerinde ve alanlarında hiçbir başarı sağlayamadıkları ve öne çıkamadıkları için STK’larda ve onların toplantılarında boy gösteren ve bunu önemli ve büyük bir faaliyetmiş gibi takdim ederek kendisini bir yerlere göstermenin ve ispatlamanın derdinde olan bazı STK başkanlarının bu emelleri kamuoyunun sağduyusuna çarparak yıkıldı.

Sıradan güncel olayları bahane ederek basın açıklaması yapmaktan ve şehirde gerçekleştirilen törenlerde protokolün ön sıralarında boy göstermekten başka  kayda değer herhangi bir başarı hikâyesi olmayan isimler ne yazık ki gündem olmanın dayanılmaz hafifliği ile arz-ı endam etmeye devam ediyorlar.

Birkaç istisnasını çıkartırsanız, topluma, insanlığa, şehrine ve şehir halkına hiçbir katkı sunamayan, gündemin bir parçası ve argümanı olmaktan tarifi imkânsız bir haz duyan bazı STK başkanlarının özellikle Orcik Festivali etrafındaki tartışmaları kendi sonlarını da birlikte getirdi.

Sıradan bir konseri iman ve gayri ahlakilik boyutuna taşıyan, şehirde yaşayan insanların düzenlenecek bir konser ile ahlakını ve imanını kaybedeceğini  iddia eden, buna yönelik karşı tepkiler gelince de “Biz aslında festivale değil sanatçılara tepki koyduk, keşke daha milli ve yerli sanatçılar olsaydı” açıkgözlülüğüne sığınan bazı  STK’lar bu tartışmalar ile ciddi yara aldılar.

Bazı STK  başkanlarının tartışmaya varacak derecede ulaşan paylaşımları sebebiyle STK Platformunun whatsapp grubu geçici olarak durduruldu ve ayarları ile oynanarak sadece birkaç kişinin paylaşımına izin verildi. Özetle bu tartışma STK’larının ayarlarını da bozmuş oldu.

Şehir halkının, özellikle de gençlerin büyük takdirini kazanan ve birçok ünlü sanatçının vereceği konserler ve bu sanatçılardan dolayı ülke gündemine taşıyacağımız orcik ve diğer yöresel ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulacağımız festivale sözde ahlaki ve imani gerekçelerle karşı çıkma gibi bir mantık şehirde de ciddi anlamda tenkit aldı.

Kendi aralarında da ciddi tartışmalar yaşanmasına sebep olan bu olaydan sonra STK’nın devam edip etmeyeceği, etse dahi vatandaşlar ve yöneticiler tarafından ne kadar ciddiye alınıp alınmayacağı merak konusu oldu.