STK'LARDA DÖNEM SÖZCÜSÜ KRİZİ

STK'LARDA DÖNEM SÖZCÜSÜ KRİZİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde tüm STK’ların üyesi olduğu son yıllarda sembolik bir yapı olmaktan öteye geçemeyen Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bugün öğretmenevinde yapacakları seçimle bir yıl süreyle görev dönem sözcüsünü belirleyecekler.

Kurulduğu yıllarda şehrimiz için önemli adımlar atan ve geçmiş yıllardan gelen birçok sorunun çözülmesinde önderlik eden ancak son yıllarda hem etkisini hem de etkinliğini yitiren STK dönem sözcülüğü için  tüzük gereği aday olma hakkı bulunmayan bir STK başkanının  aday olmak için çalışma yapması tepkiyle karşılandı.

STK tüzüğüne göre aday olma hakkı bulunmadığı hatırlatılan bir STK başkanı da sitemlerini “Tüzüğü yeni mi hatırladınız ?” diyerek dile getiren STK başkanının geçen yıl yapılan seçimlerin de tüzüğe aykırı olduğunu ifade etmesi yeni tartışmaların da kapısını araladı.

Grubun duyuru grubunda bu konu ile ilgili değişik görüşler ifade edilip tartışma başlarken mevcut dönem sözcüsü, grubun ayarlarını “Sadece yöneticiler mesaj gönderebilir” konumuna getirerek olası tartışmaların önüne geçti.

Şehre fayda yerine kendine ve kendi geleceğine dair çalışmaların arenasına dönen STK dönem sözcülüğü konusunda, demokrat ve sivil olmayan, hırsları ve hedefledikleri bürokratik ve rektörlük, milletvekilliği ve diğer makamları düşünenlerin şehre verecekleri hiçbir şey olamaz.

STK Platformu daha çok itibar ve irtifa kaybetmeden, duyarlı ve amacı insanlık ve şehir olan yapıların, tıpkı ELHAK platformu örneğinde olduğu gibi kendi rotalarını çizip samimiyetle kendi sahalarında çalışmalarını tavsiye ederiz. Kaldı ki ne siyasilerde, ne bürokraside hiçbir ağırlığı ve yaptırım gücü kalmadığı iddia edilen bir yapıdan beklentileriniz hüsranla sonuçlanabilir.

 Zaman zaman olur da lazım olursanız, bazı toplantılara ve etkinliklere göstermelik olarak davet edilebilirsiniz.  Sizler de koltuklarınıza kurulur kameraya karşı, şöyle şehre ve sorunlarına ilgili ve duyarlı bir poz verebilirseniz sizden mutlusu  yok. Gerisi mi? Boş verin onu siz….