STK'LAR HEP AYNI

STK'LAR HEP AYNI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkelerin ve şehirlerin kalkınmasında sivil duran ve bunu eylemleri ile de ispatlayan STK’ların rolü oldukça büyük. Halk adına ve özgürce hareket edep STK’lar hem önemli bir kamu görevi görmüş olurlar hem de sivil halkın gücünü oraya koyarlar. Dünyanın seyrini değiştiren birçok tarihi olaylar sivil itaatsizlerin sonucu başarılmıştır.

İlimizde STK’ların hal-i pür melali ise içler acısı. Kuruluş amaçlarında yazan bir yığın afili sözlere inat, onların yaptığı tek şey toplanmak fotoğraf çektirmek, sosyal medyada paylaşmak ve bir dahaki toplantıya kadar dağılmak.

Bu en mütevazı bir STK’nın ritüelidir bu yazdıklarımız.   Kendini daha kurumsal ve ulusal gören STK’ların en büyük mutluluk duyduğu şey ise;  üst düzey bir siyasinin, bir bakan ya da valinin düzenlediği toplantıya davet edilmek. Varsa böyle bir programın davetiyesini sayfasında paylaşmak. Ardından iki tane yönetimden arkadaşı ile toplantıya gidip önce masa resmi ardından da programın baş mimarı büyük siyasetçi ya da bürokratla resim çekip yayınlamak.

Bunları yapmışsanız ve sosyal medyada yayınladığınız resimlere 3-5 okşayıcı yorum, 200-300 beğeni gelmişse değmeyin keyiflerine. Görevini en iyi yapmış olmanın huzuru ile uyu.Nasıl olsa yarın bir başka siyasi ya ada bürokrat yüksek ve  fikirlerinize başvurmak için arayacaktır sizi.

Oysa halk, sivil toplum kuruluşlarını medyada, sosyal mecrada, reklamda ve şovda görmek istemiyor.  Kendi işinizde en iyi olun istiyor. Sizin amacınız halkın gönlüne girmek değil, üyelerinizin ve temsil ettiğiniz kesimlerin gönlüne girmektir. Bunun için de o alanlarda çalışmalar, araştırmalar ve somut olarak projeler ortaya koyup bunların sonucu üyelerinize ve şehre katkı sunmaktır.

Yahu arkadaşlar; Harput muhtarı feryat ediyor, kanal Fırat ve kanal 23 haberlerini ısrarla yapıyor, gazeteniz Hakimiyet  her fırsatta konuyu sıcak tutuyor. Ama bir allahın kulu STK çıkıp da ilimizin turizmi  hakkında bir kelam edemiyor. Buna çapları mı yok?  yoksa cesaretleri mi yok ? biz bilemedik. Etmeyin beyler. Sizim ekran keyifleriniz vatandaşa azap oldu artık. İş yapın iş….