STK'LAR ELAZIĞ VİZYON TOPLANTISI İÇİN BULUŞTU

Vali Çetin Oktay Kaldırım Başkanlığı'nda STK Platformu 'Elazığ Vizyon' toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Çetin Oktay Kaldırım, ETSO Başkanı Asilhan Arslan, STK Platform Başkanı Kenan Peker, 116 STK, çok sayıda STK temsilcisi ve basın mensupları katıldı.

STK'LAR ELAZIĞ VİZYON TOPLANTISI İÇİN BULUŞTU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılış konuşmasını yapan STK Platformu Dönem Sözcüsü Kenan Peker, “Bugün burada Elazığ olarak 2023 vizyonu, 2053 vizyonu, 2071 vizyonuna kadar gidebileceğimiz bir konuda sizlerin değerli görüş ve katkılarını sayın valimizle, ETSO başkanımızla birlikte değerlendirerek daha ileri noktalara taşıyacağız.” dedi.

Toplantının açılışında konuşan Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, “Valiliğimizle, belediyemizle ve sizlerle birçok projeyi birlikte yürütmeye çalışıyoruz. İş dünyasının ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılama, şehrimizi hak ettiği noktaya taşıma adına. Bu fırsatları bize verdiği için değerli yöneticilerimize tekrardan teşekkür ediyoruz. Sunumumuzda tüm kurumların ortaklığında, müşterek bir şekliyle yürüttüğü birçok konu var. Burada belediyemizin, STK’ların, valiliğimiz ve belli kurumların içinde olduğu proje çalışmalarımız var. Umuyorum bu toplantı neticesinde ortak akıl ile çok güzel kararlar alınacak. Şehrimiz ve geleceğimiz adına çok ciddi kazanımlar olacaktır” ifadelerini kullandı.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Bu tür toplantılar ortak aklı bulmak, ortak hedefleri koymak, sonuca ulaşmak için gerçekten önemli toplantılar. Elazığ iddialı bir şehir, vizyon sahibi hedefleri olan bir şehir ve önemli bir yatırım ve cazibe merkezi durumundadır. Sadece bölgesinde değil, Türkiye’de ve bulunduğu coğrafyada önemli bir yatırım şehri. Önemli bir turizm şehri, önemli bir destinasyon. Önemli bir kalkınma merkezi ve projelerle konuşulan, projelerle gündeme gelen, projeci bir şehir olma hedefinde. Dolayısıyla bu projeler ortaya konulurken çok detaylı bir şekilde konuşulması, tartışılması, ortak aklın bulunması, vizyonun beraber belirlenmesi gerekir. Şehrin bütün aktörlerinin bunu sahiplenmesi önemli bir hassasiyettir, sahiplenme olmadığı zaman bu projeler maalesef kağıt üzerinde kalır” diye konuştu.

Vali Kaldırım, “Sorunlar olabilir her zamanda olacaktır. Önemli olan bu sorunları pozitif bakış açısıyla konuşabilmek ve çözüm odaklı olmaktır. Bu sorunları sorun olarak görüp büyütebilir veya sorunları bir fırsat olarak görüp projeye dönüştürebilirsiniz. Bu sorunları fırsata dolayısıyla projelere dönüştürdüğümüz an Elazığ’ı kısır döngü gündemlerden kurtarırız ve bu şehri hedefleri olan, dünyayı iyi okuyan, fırsatlardan yararlanan, projelerin ve başarıların konuşulduğu bir şehir haline getirmiş oluruz. Şehir kabuğunu kıracaktır ben buna inanıyorum. Yeter ki ortak akıl çalışmalarına önem verelim” dedi.

Dünya ekonomi sahnesinde en az ülkeler kadar şehirlerin de ön plana çıktığını ifade eden Vali Kaldırım, “globalleşmenin önümüze çıkardığı başka bir fırsat da glokalizasyon, yani globalleşme içinde yerelleşme olgusu ve buna dayanan yerel üretim ve lokal kalıplardır. Dünyada yerel markalar, yerel değerler ön plana çok çıkıyor, bu da yerel üretimler açısından hammadde, geleneksel değerler, yerel ve doğal ürün zengini olan şehrimiz açısından bir fırsattır. Dünyada artık şehirler yarışıyor ve büyük bir rekabet içerisindeler. Dünyada önemli bir üretim ve cazibe merkezi şehir olmak istiyorsak iyi bir vizyonla ve ortak akılla bu fırsatı iyi değerlendirmemiz gerekiyor” diye ifade etti.

Toplantı Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası proje koordinatörü Osman Seçkin’in projeler hakkındaki sunumları ile devam etti. Seçkin, “Projelerle iki parola belirlediklerini birincisinde –Elazığ’ı Dünya’ya Açıyoruz- ikincisinde ise –Dünya’yı Elazığ’a Taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

STK Platformu “Elazığ Vizyon” toplantısı STK başkan ve temsilcilerinin görüş ve önerilerini aktardıkları bölümle devam etti. Bu bölümde Vali Kaldırım katılımcıların sorularını cevaplandırırken, STK temsilcilerinden gelen proje öneri ve tekliflerinin de titizlikle kayıt altına alarak bu toplantıların katılımcı bir şekilde devam edeceğini ve sonraki toplantılarda her kesimden her görüşün değerlendirileceğini belirtti.