STK'LAR AKIL VERDİ!

ELAZIĞ SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI PLATFORMU'NA ETSO TARAFINDAN HAZIRLANAN 'ELAZIĞ VİZYON' PROJESİ ANLATILDI. VALİ KALDIRIM DA STK'LARIN ÖNERİ VE GÖRÜŞLERİNİ DİNLEYEREK ORTAK HEDEF VE ORTAK AKIL VURGUSU YAPTI

STK'LAR AKIL VERDİ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin gelişme ve kalkınmasına öncülük edecek projeler ortaya koyma ve sivil bir duruşla idari ve siyasi erklere destek olma amacıyla 10 yıl önce kurulan Elazığ STK Platformuna üye birçok dernek, vakıf ve sendika yetkilisine “Elazığ Vizyon” adı altında bir sunum gerçekleştirildi.

ETSO tarafından hazırlanan sunumda şehrimizin potansiyelleri ve bu potansiyelleri fırsata ve yatırıma çevirecek projeler hakkında bilgiler sunuldu.

ETSO Proje Yatırımlar İzleme Koordinatörü Osman Seçkin tarafından görsel verilerle desteklenerek hazırlanmış sunumlarda çok yüzeysel ve genel geçer cümlelerle şehrin 2023, 2053 ve 2071 yıllarına projeksiyon tutan ve projeler anlatıldı.

PEKER: PROJELERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ

Önümüzdeki yıl yapılacak rektörlük seçimlerinde aday olarak ismi kulislerde konuşulan STK Platformu Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Kenan Peker, yapılan toplantıda Elazığ’ın 2023 vizyonu, 2053 vizyonu ve 2071 vizyonuna kadar gidebileceğimiz bir konuda görüş ve vizyon planına  ilişkin katkıları değerlendireceklerini ifade etti.

ARSLAN: GÜÇLÜ ŞEHİR GÜÇLÜ EKONOMİ İLE OLUR

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, İş dünyasının ihtiyaçlarını ve taleplerini karşılama, şehrimizi hak ettiği noktaya taşıma adına valiliğimizle, belediyemizle ve sizlerle birçok projeyi birlikte yürütmeye çalıştıklarını ifade ederek bu fırsatları kendilerine veren yöneticilere teşekkür etti.

Toplantıda ortak akıl ile çok güzel kararlar alınacak ve şehrimiz adına bahsettiğimiz gelecek yıllar adına çok ciddi kazanımlar olacağını ifade eden ETSO Başkanı Arslan, Ekonomik olarak işadamlarının güçlü olmadığı yerde STK’ların da güçlü olamayacağını belirterek kendi görev süresi içinde bu hedef doğrultusunda çalışacaklarını belirtti.

KALDIRIM: ELAZIĞ BİR YATIRIM ŞEHRİDİR

STK’lar ile yapılan bu tür toplantıların ortak aklı bulmak ve ortak hedefleri belirlemek için önemli olduğuna dikkat çeken Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ’ın iddialı, hedefleri olan, sadece bölgesinde değil, Türkiye’de ve bulunduğu coğrafyada önemli bir yatırım şehri olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Önemli bir kalkınma merkezi ve projelerle konuşulan, projelerle gündeme gelen, projeci bir şehir olma hedefinde. Dolayısıyla bu projelerin ortaya konurken çok detaylı bir şekilde konuşulması, tartışılması, ortak aklın bulunması, vizyonun beraber belirlenmesi ve herkesin bunu sahiplenmesi önemli, birlik olmadığı zaman zaten projeler sadece kâğıt üstünde kalır”

“SORUNLAR FIRSATA ÇEVRİLMELİDİR”

Sorunları çözülmez hale getirmek yerine, sorunu fırsata dönüştürmek, sorunu sorun olmaktan öteye taşıyıp, bir fırsat olarak görüp oradan bir proje çıkarmanın çok daha önemli ve anlamlı olduğunu ifade eden Vali Kaldırım, şunları söyledi:

“Bakış açımız, bakış perspektifimiz bu noktadan olursa bu zaviyeden olaylara pozitif bakarsak, her sorunu aynı zamanda bir fırsat olarak değerlendirirsek çok yol alırız. Dolayısıyla bu tür platformlarda, bu tür ortamlarda çok değerli STK’ların, STK temsilcilerinin, yöneticilerinin iş dünyasının şehrin esas aktörleri olarak ortaya koyacakları görüşler fevkalade önemlidir.

POZİTİF BAKALIM

“Elazığ’da sorunlar konuşulmuyor mu konuşuluyor, gündeme getiriliyor ama bazen ortaya konulan sorunlar pozitif yaklaşımın önüne geçebiliyor. Burada bu açıdan hepimize çok büyük görev ve sorumluluk düşüyor” ifadelerini kullanan Vali Kaldırım, “Özellikle pozitif perspektifken olaylara yaklaşırsak; toplumunda bütün kesimlerini temsil eden sorumluluk sahibi kişiler olarak doğru adım atmış olacağımızı düşünüyorum“ şeklinde konuştu.

ORTAK PENCEREDEN BAKALIM

Dünyada son yıllarda yerel markalar ve yerel değerlerin ön plana çıktığını, globalleşmenin getirdiği yoğun rekabet ortamının önümüze koyduğu ciddi fırsatların olduğunu ifade eden Vali Kaldırım, “Bu perspektiften değerlendirme yaparsak bugün yapacağımız tartışmaları proje odaklı yaparsak; emin olun Elazığ geleceğe ortak pencereden bakacaktır, ortak vizyonla bakacaktır, hedefi ortak olacaktır” ifadelerini dile getirdi.

STK’LAR MUTLU AYRILDI

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından çok ayrıntılı olmamakla ve bilinenin ötesinde yeni bir şey söylenmemesine rağmen bir emek verilerek hazırlanmış sunumu dikkatlice izleyen ve projelerin hayata geçirilmesi ile şehrimizin geleceği konumu düşünen STK Platformu yetkilileri ise bu toplantıda kendilerine bilgi sunulmasını sağlayan Vali Kaldırım’a teşekkür ettiler.

Birçoğu kendi faaliyet alanlarında hiçbir varlık gösteremez ve protokol dernekçiliğinin kolaycılığına kaçan  bir duruş sergileyen STK yetkililerinin varlıklarını ve kendilerini kamuoyuna duyurma fırsatı buldukları için de toplantıdan oldukça mutlu ayrıldılar.

GEREKSİZLERİ AYIKLAMAK GEREK

Toplantıya, gerçekleştirdikleri faaliyet ve hizmetlerle şehir halkının takdirini toplamış ve gönlüne girmeyi başarmış çok az sayıda derneğin katılması, buna karşın hangi derneğin temsilcisi  olduğu bile belli olmayan, bulunduğu görevlerde her daim başarısız olmuş,  şahsi öne çıkışları ve sosyal medyada boy göstermekle maruf, yetkililerle resim çektirip yayınlamakla kendine anlam yükleme kolaycılığına  kaçan birçok ismin de görüntü vermesi ve göstermelik konuşmalar yapması tepki topladı.

Elazığ Valisi Kaldırım ve ETSO Başkan Asilhan Arslan’ın samimi duygularla şehrimizin ilerlemesine katkı ve omuz verme konusundaki yoğun gayretlerine karşın, birkaç istisnası hariç, şehirde ve toplumda hiçbir karşılığı olmayan, kendi faaliyet alanlarında bile hiçbir proje yapamayan, buna karşılık şehrin kalkınması yönünde iddialı ve afili cümleler kurmaktan geri durmayan isimleri kendi içinden de ayıklaması gereken STK Platformu, atacağı bu adımla son yıllarda kaybettiği irtifayı yeniden yakalama şansına kavuşabilir.