Staj Olanakları Sağlamak Amacıyla Gezi Düzenlendi

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere gittiği Almanya da, MAKAY Projekt Managment GMBH firması, Stutgart Medien Üniversitesi, Köln Applied Science Üniversitesi, Tübingen Valiliği, Ostfildren Belediyesi ve Stutgart Belediyesini ziyaret etti.

Staj Olanakları Sağlamak Amacıyla Gezi Düzenlendi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Soner Özgen ve Dış İlişkiler Biriminden Doç. Dr. İzzet Taşar ile birlikte Almanya da çeşitli ziyaretlerde bulunan Rektör Prof. Dr. Demirdağ, Fırat Üniversitesinin tanınırlığını artırmak ve Fırat Üniversitesi mezunlarına ilgili bölgelerde iş olanakları ile Erasmus + kapsamında staj olanakları sağlamak amacıyla bu geziyi planladıklarını söyledi. 

 

Rektör Prof. Dr. Demirdağ, “Program kapsamında ilk olarak Ostfildren Belediyesi; Belediye Başkanı: Christof Bolay’ı ziyaret ettik. Bura da Üniversitemizi tanıtarak, Fakülte ve bölümlerimizle ilgili detaylı bilgiler verdik. Bundan sonraki süreçte Fırat Üniversitesi mezunlarının ilgili firmalarda değerlendirilmesi için beklentilerimizi paylaştık. Almanya Stutgart’a iş adamlarımızla düzenlenen toplantıya katıldık. Stutgart Belediyesi, Üniversitelerden sorumlu Başkan Yardımcısı Ines Isabelleyi ziyaret ettik. Daha sonra Stutgart Medien Universitesini ziyaret ederek, İletişim Fakültesi binasını, dersliklerini ve stüdyolarını gezdik. İşbirliklerinin akademik alanda daha ileriye taşınabilmesi için her iki üniversitede de kontak akademisyenler belirlenmesine karar verildi.Köln Applied Sciences Üniversitesi ile de ikili anlaşma imzalanıp Erasmus + kapsamında öğrenci ve personel hareketliliği gerçekleştirmek üzere karara varıldı” dedi.