'SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM'

Tamer ÖREN / Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Doğukent Mahallesi'ndeki parkın yeşil alan statüsünden çıkarılarak konut alanına çevrildiği yönündeki asılsız iddialara yerinde ve net cevap verdi.

'SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

DOĞUKENT MAHALLESİNDE PARK ALANINA KONUT YAPILACAĞI İDDİALARININ ASILSIZ OLDUĞUNU BELİRTEN BAŞKAN YANILMAZ ÇOK NET KONUŞTU.

BİLGİ KİRLİLİĞİ OLUŞTURULMAYA ÇALIŞILIYOR

Halkımızın yanlış bilgilendirildiğini yaşanan sürecin tam anlamıyla bir bilgi kirliliğine dayandığını ifade eden Başkan Yanılmaz, “Bu park yerinde duracak. Bu parkta çocuklarımız oynayacak, büyüklerimiz yürüyüş yapacak. Biz Doğukent’te yapmış olduğumuz toplantıda neyi konuştuysak, neyin sözünü verdiysek, hemşerilerimiz bilsin ki biz o sözün arkasındayız.” dedi.

DEDİKODULARA İNANMAYIN

Hiçbir bilgi kirliliğine, dedikoduya vatandaşlarımızın inanmamaları gerektiğine dikkat çeken Başkan Yanılmaz, “Biz ne dediysek onu yaparız. Bu açıklamayı bilgi kirliliği ortadan kalksın diye yapıyorum” dedi.

3 BİN 700 METREKARELİK ALAN 6 BİN  METREKAREYE ÇIKIYOR

 Başkan Yanılmaz, mevcut haliyle 3 Bin 700 metrekare büyüklüğünde olan bu parkın çevre düzenleme çalışmalarıyla 6 Bin  metrekareye çıkarılacağını belirterek parkın daha büyük ve fonksiyonel hale geleceğini ifade etti.

DOĞUKENTTE AQUPARK VE AKVARYUM GELİYOR

Doğukent Mahallesi’ne 54 dönümlük bir alan üzerinde bünyesinde olimpik yüzme havuzu, Aquapark, ve bir akvaryumun yer alacağı bir park kazandıracaklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, “Özellikle akvaryum bölgemizin en önemli tesislerinden biri olacaktır. Bu noktada Milletvekilimiz Ejder Açıkkapı ile çalışmalarımız devam ediyor. 54 dönümlük alanın etrafına koşu alanı yapacağız. Bu parkımız Doğukent’i cazibe merkezi haline getirecektir.” dedi.

MUHTARDAN TEŞEKKÜR

Doğukent Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun ise yaşanan bilgi kirliliğini hatırlatarak, “Geçtiğimiz cuma günü burada bir çalışma başlatılmıştı. Başkanımızın da ifade ettiği gibi bilgi kirliliği oluştu. Parkımız yıkılıp, ticari alana dönüşecekmiş gibi bir bilgi kirliliği oluştu. Sağ olsun Başkanımız ilgili davrandı, şu anda mahallemizde ve o parkımızdayız. 3 Bin 700 metrekarelik bir alana sahip olan parkımız, Başkanımızın da dile getirdiği gibi Doğukentimize yakışacak bir şekilde yeniden düzenlenerek, hizmete sunacaklardır. Bilgi kirliliği bizi çok zor duruma düşürdü. Sağ olsun Başkanımız gerekli açıklamaları yaptı.” dedi.

BAŞKAN YANILMAZ, ŞEHRİMİZİ YAŞANABİLİR İLLER ARASINDA ÖNEMLİ BİR NOKTAYA YÜKSELTTİ

Doğukent Mahalle sakinlerinden Gazeteci İrfan Arslan da Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’ın görev süresince özellikle dikkat ettiği noktalardan birisinin Elazığ'ın yaşanabilir iller sıralamasında daha üst sıraya gelmesi ve sosyal alanların daha fazla artırılarak insanlarımıza hizmet vermesi olduğunu ifade ederek, “Mahallemizde bulunan yeşil alanımızın alınmasına tepki vermiştim. Ancak bu durum bazı yanlış anlaşılmalardan kaynaklanmıştır. Sayın Başkanımız, Doğukent mahallemizin elindeki sosyal tesislerin, yeşil alanların, parkların alınmayacağını, tam tersine genişletileceğini söyledi. Ben bir Doğukentli olarak Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.