SOYLU'NUN İSTİFA GİRİŞİMİ TATLILIKLA KAPANDI

Erol KARA/İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa girişimini Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ret etmesi bütün yurtta sevinçle karşılandı.

SOYLU'NUN İSTİFA GİRİŞİMİ TATLILIKLA KAPANDI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti Elazığ milletvekilli Metin Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifayı kabul etmemesini  erdemli hareket olarak değerlendirerek, “toplum sosyal medyadan alkışladı. Milletin Bakın Soylu’yu sevmesinin altında yatan temel sebep terör örgütleri ile olan mücadelesi. Azmi ve kararlılığıdır. Onların nefreti bizim için onur şereftir.” sözleri ile değerlendirdi.

Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Bakın Soylu’nun çok çalışkan bir bakan olduğuna dikkat çekerek,“İstifa teklifini Cumhurbaşkanı ret etti. İki erdemli hareketti. Bir tanesi ülke genelinde yaşanmış olan bir sıkıntıdan dolayı onurlu duruş, bir taraftan Cumhurbaşkanının ise müthiş bir jesti” diye konuştu.

Bulut,”Şu geçiş döneminde Soylu’ya  ve Cumhurbaşkanımıza çok ihtiyacımız var. Çok yakın zamanda uzun bir süre çalıştık.  Çözüm odaklı ve  çalışkan gelmiş geçmiş en yetenekli içişleri bakanından biri. Toplum gerildi, hamdolsun düzeldi tatlılıkla kapandı. Bu tür insanlar çok yoğun çalışan insanlar bu istifayı tepki olarak algılamamak gerekir. Bu kadar yoğun bir çalışmanın bu kadar büyük sorumluluğun en ufak şeyden bile kırılganlık gösterme ihtimali var. Bunun altında çok büyük sebepler aramamak lazım. Bir anki duygusallık ve yaşanmış olan tablodan dolayı bu istifa girişimi olabilir. Çok büyük şeyler aramamak lazım. Zor makamlar. Geçmişte MİT müsteşarı da bırakıp milletvekili olmak istedi. Çünkü görev çok ağır. İki erdemli hareketi toplum sosyal medyadan alkışladı.”dedi.