SOSYAL UYUM PROJESİ ELAZIĞ'DA  FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle Suriyeli Mülteciler ve Göçmen Kardeşlerimizin bulunduğu illerde hayata geçirilen Sosyal Uyum Projesi Elazığ'da da faaliyetlerine devam ediyor.

SOSYAL UYUM PROJESİ ELAZIĞ'DA  FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak’ta ilimizde meydana gelen deprem ve akabinde tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınından ötürü faaliyetlerine başlayamayan ve Gençlik ve Spor Bakanlığının yayınladığı normalleşme süreci kapsamında sahalara hızlı bir giriş yapan  Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Şehit Muammer Faruk Salgar Gençlik Merkezi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren sosyal çalışmacılar, Türk-Mülteci kardeşlerimizin kaynaşmasını sağlamak ve aralarında Sosyal Uyum sağlamak amacıyla gençlerimizi bir araya getiriyorlar.

Sosyal çalışmacıların bu haftaki durağı Çarşı ve Akpınar Mahalleleri. Suriyeli Mülteciler ve Göçmenlerin ailelerine Sosyal Uyum Projesi kapsamında yapılan faaliyetlerden bahis  edip proje hakkında bilgilendirmeler yapılarak pandemi sonrasında verilecek Türkçe kursuna katılacak çocuklar tespit edildi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet EREN: "Mülteci ve Türk kardeşlerimiz arasında sosyal uyumu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen projede Sosyal Çalışmacılarımız" Ver Elini Kardeşim " sloganıyla hareket edip her hafta Elazığ'ın farklı bir  mahallesine giderek dezavantajlı  çocuklarımızla boyama, çocuk oyunları, yapboz, voleybol gibi sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak bir takım  sosyal uyum etkinlikleri gerçekleştiriyorlar. Yapılan etkinliklerde dezavantajlı çocuklarımızın mutlu olduğunu görmek bizlerinde çok mutlu ediyor. " ifadelerine yer verdi.