SORUNSUZ ELAZIĞ!

CHP MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL'UN DIŞINDA MECLİS KÜRSÜNÜNE ÇIKAN MİLLETVEKİLLERİMİZ, SORUNLARDAN ZİYADE 10 YIL ÖNCE HİZMETE AÇILMIŞ HİZMETLERİ ANLATIRKEN, ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI GÖRMEZDEN GELMEYE DEVAM EDİYORLAR.

SORUNSUZ ELAZIĞ!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Büyük Millet Meclisi’nde 2019 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşülmeye devam ediyor. Her ilden olduğu gibi ilimizin milletvekilleri de bütçe görüşmeleri çerçevesinde bütçesi görüşülmekte olan konu ile  ilgili görüşlerini dile getirme fırsatı buluyorlar.

 

TUNCELİ’DEN ELAZIĞ’A

Bütçe görüşmelerinde geçtiğimiz günlerde söz alan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şehrin sorunlarından söz etti.

  Elazığ Milletvekili olarak ilk defa mecliste söz aldığını vurgulayan Erol, başta PKK ve FETÖ terör örgütüne karşı dik duruşunun, söylemlerinin ve davranışlarının aynen devam edeceğini kaydetti.

26’ncı dönemde Tunceli Milletvekili olduğunu ve kürsüde çok konuşmalar yaptığını anımsatan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “27’nci Dönem Elazığ milletvekilliğimizde de aynı duyarlılıkla, aynı sorumlulukla konuşmalara devam edeceğini,  Tunceli Milletvekilliği döneminde olduğu gibi önceliğinin, devletin varlığı, milletin bölünmez bütünlüğü, vatanın birliği ve korunmasıyla ilgili duyarlılığının aynen devam edeceğini ifade etti.

 Siyasette ırklara, din, etnik kimlik ayrımcılığına göre değil, siyasette evrensel değerler üzerinden bütün ülkemizde yaşayan tüm yurttaşların eşit yurttaşlık hakkına sahip çıkarak siyaset yapmaya devam edeceğini belirten Erol, Elazığ ile ilgili sorunları dile getirdi.

MUHALEFET GÖZÜYLE ELAZIĞ 

Uzun süreden beri, Elazığ milletvekilinin ilk defa sorunlarını gündeme getirdiği bir konuşma talebinde bulunduğunu ifade eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kendine göre gelenekleri, milli duyguları, kültürü olan ve bölgede geçmişte  doğunun Paris’i diye adlandırılanken bugünlerde Üniversitemizin olduğunu ancak üniversitemiz Türkiye ortalamasında 25’inci sırada olmasına rağmen, Elazığ bir üniversite kenti olmadığını ifade etti.

HER ŞEY VAR KALKINMA YOK

Elazığ inanılmaz bir kültür ve turizm potansiyeline sahip bulunduğunu,  Harput gibi, Hazarbaba gibi turizm potansiyeli olacak birçok verisi olduğu halde Elazığ bir turizm kenti olmadığını,  Elazığ’da organize sanayi bölgesi olmasına, özellikle Elazığ vişne mermeri Türkiye’nin ve dünyanın en kıymetli mermeri olmasına rağmen, Elazığ bir sanayi bölgesi de olamadığını ifade eden Erol, “Ovalarımız var. Belki de Türkiye’nin en ayrıcalıklı kentlerinden birisi, üç tarafı sularla çevrili yarımada konumunda ama su ile ovaları birleştiremediğimiz için Elazığ bir tarım kenti de değil. Elazığ’da yaşanan bu sorunların çözümüyle ilgili tabii ki ortak aklın geliştirilmesi, çözümlerle ilgili gerekli girişimlerde bulunmak, Meclis kürsüsünde gündeme getirmek bizim asli görevlerimizden birisi" diye konuşarak şehrin çözüm bekleyen sorunlarını dile getirdi.

 

İKTİDAR VEKİLLERİ ŞEHİRDE SORUN GÖRMÜYOR MU?

CHP’li milletvekili Erol’un meclis gündeminde Elazığ ile ilgili sorunları gündeme getirmesine rağmen İktidar milletvekilleri şehrin sorunları yerine 10 yıl önce yapımı tamamlanıp hizmete açılan Güney çevre yolu ile yapımı tamamlanan hizmetleri anlatmayı tercih etmeleri tepkiyle karşılanıyor.

 

HALA DUBLE YOLLAR MI?

AK Parti Elazığ Milletvekili Sermin Balık da geçtiğimiz akşam, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2019 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu teklifinin 5. maddesi üzerine konuşmak için söz alarak sorunlar yerine hizmetleri anlatmayı sürdürdü.

Ak Parti Milletvekili Sermin Balık, konuşmasında,  Elâzığ'ın ulaşım ağını duble yollarla çevreleyerek , merkezdeki trafik sorununu çözmüş olduklarını ifade ederek şunları söyledi: “On yedi yıllık iktidarımızda insanı merkeze alarak yaptığımız hizmetlerin en büyüklerinden biri hiç şüphesiz ki sağlık alanında gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşümdür. Bunu en iyi anlattığımız alanlardan biri de şehir hastanelerimizdir. Ülkemizde yapılan 6 muazzam şehir hastanesinden bir tanesi de benim şehrim, aziz şehir Elazığ'da yapılmıştır. Hepimizin yüreğinde yer tutmuş kahraman şehidimiz Fethi Seki'nin ismini taşıyan şehir hastanemiz 1.038 yataklı olup 2 helikopter ambulansın inebileceği büyüklükte ve 600 milyon TL'ye mal olmuştur. Şehit Fethi Seki Şehir Hastanemizle birlikte biz sağlık alanında yalnızca Elâzığ'a hizmet etmekle kalmıyor, çevre illere de hizmet ederek Elazığ'ımızı bir hastane şehri ve bir hastane kampüsü haline getiriyoruz. Ayrıca, yine 50 yataklı Karakoçan Devlet Hastanesi, 25 yataklı Maden Devlet Hastanesi, 10 yataklı Baskil Entegre İlçe Hastanesiyle birlikte de yine ilçelerimize de sağlık hizmetlerini götürüyoruz. Ve yine aynı zamanda, ilçelerimizde de ihalelerimiz ve inşaatlarımız sağlık alanında devam etmektedir”

Balık ayrıca, Harput'un UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer aldığını yine Harput'un  manevi yapısına uygun, kültürüne uygun yapılacak Harput Diyanet İslami İlimler Külliyesinin de ihalesi ve yer teslimi yapıldığını, şehrin kırk yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak Hamza Bey Barajı'mızın inşaatının devam ettiğini,  Güney Çevre Yolu'nun 145 milyon TL'ye mal olduğunu, Kuzey Çevre Yolu'muz ise 14 kilometre olup 100 milyon TL'ye mal olduğunu, bunlarla birlikte  şehrin ulaşım ağını duble yollarla çevreleyerek Elazığ'daki, merkezdeki trafik sorununu da çözmüş olduklarını,  Ağın köprüsünün  2016 yılında hizmete açıldığını ifade etti.

ULUOVA VE KUZOVA’DAN HABER YOK

İktidara mensup milletvekillerinin şehre yapılan hizmetleri anlatmasının çok doğal ve gerekli olduğunu ifade eden vatandaşlar, bunlarla birlikte iktidar milletvekillerinden asıl beklenen çalışmanın şehrin sorunlarına yönelik olması gerektiğini ve bu konuda meclis kürsüsünden bakanlara çağrı yapmalarının gerekli olduğunu ifade ettiler.

Şehrimizin iki önemli ovasının yıllardan beri susuz olduğunu ifade eden vatandaşlar, keşke siyasilerimiz büyük  paralar  harcanarak yapılan Kömürhan köprüsünün yapımı yerine sulama projelerine öncelik verseydi de halkımız bereket fışkıran bu ovalarımızdan tarımsal üretim yapsaydı diyorlar.

Milletvekillerinin yatırım öncelikleri konusunda sık sık bir araya gelmesi gerektiğini ifade eden vatandaşlar, artık üretime dayanmayan,  üretimi teşvik etmeyen hiçbir projenin şehre gelmesinin anlamı olmadığını ifade ettiler.

 

 

HASTANE BİNALARINDAN NE HABER?

Fethi Sekin Şehir Hastanesinin kendi yerine taşınmasıyla boşaltılan eski devlet hastanelerinin binalarının kaderine terk edildiğini, Hakimiyet Gazetesi olarak geçtiğimiz günlerde manşetten verdiği ve binaların hangi amaçla kullanılabileceğine dair önerilerin sıralandığı haberimize rağmen hiçbir iktidar milletvekilinin bu konuda bir çalışma ortaya koyamadığı, hatta bu hususta herhangi bir adım dahi atmadıklarını gören yerel idarecilerin formüller aradığını dünkü gazetemizde duyurmuştuk.

Siyasilerin ilgisizliği  yerel bürokrasiyi harekete geçirdi ve bu binaların önümüzdeki yıldan itibaren okul olarak kullanılması yönünde incelemeler başladı.  Ak Partili siyasilerin ilgisizliğinin  yerel seçimlerde çok farklı yansımalarının olabileceğini ifade eden vatandaşlar,sürpriz sonuçların yaşanmasının önünü kesmek amacıyla şehre ilgisiz  davranmalarının son bulmasını beklediklerini belirttiler.

 

İKTİDARIN GÜCÜ, MUHALEFETİN SESİNDEN ÜSTÜNDÜR

İktidarın gücünün ülke ve şehir meselelerini çözmeye yeterli olduğunu, şehrin sorunlarını çözmenin iktidar ve iktidar milletvekillerinin görevi olduğunu ifade eden vatandaşlar, bu konuda muhalefetin sesinin gür ve yüksek çıkmasının sebebinin de iktidar partisi milletvekillerinin ilgisizlikleri  ve sorunlara yeterince sahip çıkmamaları olduğunu ifade ettiler. İktidar milletvekilinin şehrin sorunlarını bakanlıklar nezdinde takibi yanında, meclis kürsüsünden de ifade edilmesinden iktidarın da rahatsızlık duymayacağını belirten vatandaşlar, bu konuda daha aktif olunması gerektiğini ifade ediyorlar.