SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ 

Elazığ Hakimiyet Gazetesi, Elazığ'ın tarihi mahallesi Hüseynik'i  ziyaret etti. Mahalle sakinlerinin  yaşadığı sorunları gündeme getirdi.

SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ 
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/Hakimiyet Gazetesi, Elazığ’ın tarihi mahallesi Hüseynik’i ziyaret etti. Hüseynikli vatandaşların yaşadıkları sorunlar ve bekledikleri hizmetleri kaleme alan Hakimiyet Gazetesi, yetkililerin sesi olmaya devam ediyor.

HAKİMİYET GAZETESİ VATANDAŞIN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

Elazığ Hakimiyet Gazetesi Elazığ Merkezinde bulunan mahallelerin muhtarlarını manşetine taşımış, yapılan hizmetleri ve eksiklikleri gündeme getirmişti. Bundan sonra Elazığ’ın önemli mahallelerinde yaşayan vatandaşların düşünceleri sayfalarına taşıyarak,yeni bir yazı dizisi başlattı.

Hakimiyet Gazetesi bundan sonra haftanın bir günü Elazığ’ın merkezinde bulunan mahallelerde yaşayan vatandaşların düşüncelerini kaleme alarak, yapılan hizmetler ve ilin yöneticilerinden beklediği projeleri gündeme getirecek. Bu kapsamda Gazetemizin ilk durağı Elazığ tarihi mahallesi olan Ulukent (Hüseynik) oldu.

TARİHİ MAHALLE ZAMANA YENİK DÜŞÜYOR

Harput eteklerinde Hüseynik; yolları, çeşmeleri ve yüzyılın yorgunluğuna rağmen ayakta kalabilen tarihi evleri ile zamana direnen bir mahalle. Tarihi dokusu ile yıllara meydan okuyan Hüseynik şimdilerde ise Turizm’e kazandırılarak hak ettiği değeri görmek istiyor. Geçmiş yıllarda fazla olmayan nüfus şimdilerde artmaya başladı. Özellikle son zamanlarda aşırı göç alan Hüseynik, imara açılarak büyümek istiyor.Bu nedenle vatandaşların yetkililerden ilk isteği mahallenin turizme açılması ve tarihinin tüm dünyaya tanıtılması.

TURİZM ALANI OLMAYACAKSA, İMARA AÇILSIN

Konu ile ilgili Hakimiyet Gazetesine açıklamalarda bulunan mahalle esnaflarından Kenan Sağay (52),’’Mahalle olarak imar konusunda sıkıntı yaşıyoruz.Hüseyniği turizm alanına alacaklarsa hemen alsınlar.Çünkü bizim mahallemiz tarihi bir yer.Bu nedenle hak ettiği değeri görmesi gerekiyor.Eğer turizme açılmayacaksa imara açılması gerekiyor.Millet arsasını değerlendirsin.’’dedi.

ŞEHİR YOLUMUZUN AÇILMASINI İSTİYORUZ

Sağay,’’Hüseynikten çıktım şeher yoluna türkümüz var ama yolumuz yok.Yıllardır bu soruna çözüm bekliyoruz.Bu yol açılırsa enafımız kalkınacak.Bu şekilde esnafımız iş yapamıyor.Kahveler dışında kimse iş yapamıyor.Acilen bu yolun açılması lazım.Bu yolumuz zaten Harput’a gidiyor.Bu nedenle istiyoruz yolun açılmasını.Bu şekilde olursa harputtan gelen insanlarımız mahallemizi görür ve esnafımız iş yapar.İnşallah en kısa süre de bu yol hizmete açılır.’’şeklinde konuştu.

DOĞALGAZ YOK, AYRICA SU DEPOSUNUN YENİLENMESİNİ İSTİYORUZ

Kenan Sağay,’’Mahallemize  doğalgaz geldi ama evlere çekilmedi.Kutu bırakılmadı.Bu nedenle mahallemize doğalgaz istiyoruz.Yetkililere bu konuyu ilettik ama henüz  gelişme olmadı.Bize dedikleri imarı olmadığı ve projesi yapılmadığı için doğalgaz veremiyoruz dediler.Ayrıca yollarımız kötü durumda.Yollarımız dar olduğu için,Allah Korusun bir yangın olursa itfaiye müdahale edemez.Mahallemizde 7-8 tane çeşmemiz var.Ama bizim depomuzun üstü açık olduğu için su kirleniyor.Bu deponun üstünün kapatılmasını istiyoruz.’’dedi.

HASTANEYE GİDERKEN VATANDAŞLAR BAZI ZAMANLAR ZORLUK ÇEKİYOR

Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne gitmek için yolumuz var ama bazen yol kapandığı için vatandaşlar hastaneye gidemiyor diyen Mahalle Sakinleri,’’Hastaneye giden yol bazen güvenlik görevlileri tarafından vatandaşlara izin vermiyor.Bazı zamanlar vatandaşlar ordan geçemiyor.Bu nedenle mahalleliler yolu uzatarak hastaneye gidiyorlar.Bu sorunu çözerlerse mahallemiz rahat edecek.’’dedi.

MAHALLEMİZDE UYUŞTURUCU KULLANILIYOR

Mahalle sakinleri ayrıca,’’Mahallemizde güvenlik konusunda bazı zamanlar sorun yaşıyor.Özellikle tanımadığımız insanlar gelerek, uyuşturucu madde kullanıyorlar.Kavga oldukça fazla oluyor.Mobese’yi yetkililer gelip kurdular ama yinede bu tür olaylar yaşanıyor.Emniyete  gerekli bilgileri veriyoruz.Ekipler gelip kontrol ediyor ama yine de bir çözüm bulunamıyor.Polisimiz mücadele ediyor ama bu insanlar yinede mahallemize geliyorlar.’’dedi.

MAHALLEMİZE BEKÇİ İSTİYORUZ

Hüseynikli vatandaşlar,’’Mahallemize bekçi istiyoruz.Çünkü geceleri çok olay oluyor.Sayın valimizden ve Emniyet Müdürümüzden destek bekliyoruz.Mahallemize bekçi gönderirlerse en azından geceleri bu tür olaylar da azalma meydana gelir.Hırsızlık olayları çok fazla oluyor.Yardım bekliyoruz.’’şeklinde konuştu.

TAZİYE EVİMİZ YOK

Mahalle Sakinleri , ’’Mahallemizde ihtiyacı karşılayacak bir taziye evimiz yok. Süleyman Selmanoğlu başkanlığı döneminde 60 metrekarelik bir taziye Evi yaptı. Küçük olmasından dolayı ihtiyacı karşılamıyor.En kısa sürede bu çalışmaların başlaması gerekiyor.Belediye başkanımızda büyük bir taziye evi istiyoruz.’’ dedi.