SORUNLAR ORTAKLAŞA ÇÖZÜLÜR

ŞEHRİN SORUNLARININ ŞEHRİN SEÇİLMİŞLERİ VE STK BAŞKANLARI İLE TARTIŞILACAĞI TOPLANTININ, İKİ SAAT ÖNCESİ İPTAL EDİLMESİNİN YANKILARI DEVAM EDİYOR. TOPLANTI İPTALİNİN SİYASİ GEREKÇELERLE Mİ YOKSA GÜNDEM YOĞUNLUĞU İLE Mİ YAPILDIĞI KONUSUNDA HERHANGİ BİR AÇIKLAMA YAPILMADI

SORUNLAR ORTAKLAŞA ÇÖZÜLÜR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi ve ardından yaşanan pandemi sürecinin oluşturduğu sorunların çözülmesi gerektiğini; il yöneticileri, siyasetçiler, il bürokratları ve STK temsilcilerinin de katıldığı “çözüm toplantıları” adı altında aylık kent buluşmaları yapılmasını Hakimiyet olarak sıklıkla manşetlerimizde işlemiş ve önermiştik.

ÇÖZÜM TOPLANTILARI

İlimiz Valisi Erkaya Yırık, göreve başladıktan sonra bu tür toplantıları yapmış ve sık sık ziyaret ettiği kamu kurumu,Sivil toplum örgütleri ve medya kuruluşlarında sorunların çözümü noktasında fikir alışverişinde bulunmuştu.

 

ÖNCE DAVET, SONRA İPTAL

Benzer bir toplantı için ilimiz milletvekilleri, il yöneticileri ile kurum müdürleri, STK başkanlarına davetiye gönderilmiş, ancak iki saat kala toplantının iptal edildiği davetliler tek tek aranarak ifade edilmişti.

EROL’DAN TEPKİ

Bu gelişme karşısında CHP Milletvekili Gürsel Erol, toplantının iptaline tepki göstererek sosyal medya hesabından şu görüşleri ifade etti:

"Covid-19’u gerekçe gösterip dünkü Elazığ İçin Birlik Toplantısı’nı iptal edeceksiniz; şimdi de mahallelerde sıkış tıkış toplantı yapacaksanız. Bu resmî bir toplantıysa benim neden haberim yok? Sizi devlet gelenekleri adına uyarıyorum"

Erol, yaptığı diğer bir sosyal paylaşımında ise  "Sayın Valim, sizi Elazığ’a Vali olarak mı, AKP İl Eş Başkanı olarak mı atadılar! AKP Elazığ Milletvekili Metin Bulut’un duyurduğu ve AKP İl Başkanı’nın katıldığı bir siyasi toplantıya hangi devlet gelenekleriyle katılırsınız! Makamınıza ve mevkinize uygun davranın, ne bu hal" sözleriyle tepki gösterdi.

ŞEHRİN SORUNLARI HERKESİN SORUNU

Depremi ve pandemiyi yaşayan bir şehir olarak iki kez yıkım yaşayan Elazığ’ın sorunlarının çözümü noktasında herkesten ve her kesimden görüşülmesi ve öneri alınmasının çok faydalı olacağını ifade eden vatandaşlar, ilimizde yaşayan 40 bin hemşerimizin  oyunu alarak milletvekili seçilen bir ismin toplantıya katılarak görüşlerini ifade etmesinin temsilde adalet, yönetimde istikrar ilkesinin bir yansıması olacağını ifade ettiler.

 

YOK SAYMAK “YOK” ETMİYOR

Yok sayılan ve görmezden gelinip ötelenen siyasetçilerin halkın gönlünde ve dünyasındaki yerini daha da güçlendirdiğini ifade eden siyasi gözlemciler, bunun en somut örneğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirtiyorlar.

Erdoğan’ın da 1994 yerel seçimlerinde hem medya hem de siyasi partiler ve adaylar tarafından ciddiye alınmayıp yok sayılmaya çalışıldığını, ancak Erdoğan’ın halkın gönlüne sığınıp siyaset yaptığına ve bu duruşunun onu cumhurbaşkanı yaptığına dikkat çeken siyasi gözlemciler, yerel siyasette de bunun geçerli olduğunu ifade ediyorlar.

HALKIN SESİ

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un muhalefet milletvekili olmasına rağmen şehrin sorunlarının  çözümüne de katkı sunmak konusunda yapıcı ve bir muhalefet örneği ortaya koyduğunu, bu siyaset tarzı ve duruşunu da her defasında ortaya koyduğunu ifade eden siyasi gözlemciler, Erol’un yok sayılması şehrin sorunlarının da yok sayılması ve görülmek istenmemesi anlamına geleceğini belirtiyorlar.

 

VATANDAŞ EROL’A YÖNELİYOR

Halkın yaşadığı sorunları dile getiren ve çözüm için iktidar milletvekillerine her fırsatta paydaşlık ve iş birliği önerisinde bulunan Erol’un bu önerisini dikkate ve ciddiye almayan anlayışın, hem CHP’yi hem de Gürsel Erol’u büyüttüğünü ve şehrin umudu haline getirdiğini ifade eden siyasi gözlemciler, siyasilerin ve yöneticilerin bu yalın gerçeği bile görmemek konusundaki yanlışlıklarına bir anlam veremediklerini ifade ediyorlar.

 

SORUNLAR KONUŞULMALI

Şehrin birçok cepheden yara aldığını, bu yara ve sorunların da yine el birliği ile çözüleceğini ifade eden vatandaşlar, iyi niyet taşıyan her bir siyasi, STK başkanı ve vatandaşı dikkate alarak ve önerilerini dinleyerek sorunlardan kurtulabilineceğini belirtiyorlar.

Siyasi rekabetin ve fikir ayrılığın şehrin sorunlarını çözmede bir farklılık oluşturmayacağını belirten vatandaşlar, demokratik katılım ve birlikte yönetim anlayışı çerçevesinde her kesimle görüşülmesinin şehre zarar değil fayda vereceğini ifade ediyorlar.

 

EROL, ACİZ KALMAZ

CHP milletvekili Gürsel Erol’un Elazığ’ın sorunlarının çözülmesi için  il yöneticileri ve siyasiler ile ortak çözüm arayışlarının sonuçsuz kalmasıyla pes etmeyeceğini ifade eden siyasi gözlemciler, gerekirse Erol’un bu durumu önce Elazığ halkına sonra da bizzat Cumhurbaşkanına şikâyet edip, bundan sonraki muhataplarının yereldeki yöneticiler ve siyasiler değil, Elazığlılar ile bakanlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olacağını ilan edebileceğini belirtiyorlar.