SORUN DEVAM EDİYOR  

Erkan BAY/Elazığ'ın uzun yıllardır kalıcı bir çözüm bulamadığı Trafik sorunu, çekilmez bir hal almaya başladı.

 SORUN DEVAM EDİYOR  
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Elazığ’ın yıllardır kanayan yarası olan Trafik sorunu halen çözülemedi.

Elazığ’ın gündeminden hiç düşünmeyen ve defalarca Hakimiyet Gazetesi’nin manşetlere taşıdığı trafik problemi devam ediyor.

PARK SORUNU BİTMEDİ

Elazığ’ın en büyük sorunlarından bir tanesi artan nüfusuna eş değer olarak araçların çoğalması.Elazığ’ın merkezinde bir çok otoparkın bulunmasına rağmen caddeler ve kaldırımlar park edilmiş araçlarla dolu.

İKİNCİ SIRA PARK ETMEK MODA OLDU

Elazığ’ın yoğun olduğu caddelerde artan ikinci sıra araçların park edilmesi trafiği daha da karışık hale getiriyor. Bu nedenle mağdur olan diğer sürücüler denetim ve çözüm istiyor.

AMBULANSLAR GÖREVİNİ YAPAMIYOR

Şehir merkezindeki trafik sıkışıklığı sadece sürücülerin değil hasta taşıyan Ambulanslarında en büyük sorunu olarak ön plana çıkıyor.İnsanların hayatlarını kurtarmak için zamanla yarışan Ambulanslar bazı günlerde sıkışık trafiğin kurbanı oluyor.

AMBULANS, İTFAİYE VE POLİS EKİPLERİ GÖREVLERİNİ YERİNE GETİREMİYOR

İkinci sıraya park eden sürücüler nedeniyle Ambulans, İtfaiye ve Polis araçları görevlerini yeterince yapamıyor.Hasta taşıyan Ambulans,Yangına giden İtfaiye ve halkın güvenliğini sağlayan polis ekipleri,sorumsuzca park edilen araçlar yüzünden vakalara geç giderek görevlerini yerine getiremiyor.

İSTANBUL TRAFİĞİNİ GEÇTİ

Türkiye’de trafik sıkışıklığında en fazla ön plana çıkan il olan İstanbul’a rakip olacak duruma gelen Elazığ’da  5 dakika da gidilmesi gereken yer, trafik sıkışıklığı nedeniyle 20 dakikalara kadar çıkıyor.Durum böyle olunca hem sürücüler hem de vatandaşlar rahatsızlıklarını dile getiriyor.

GENELDE ALIŞVERİŞ İÇİN DURULUYOR

Trafiğin yoğun olduğu caddeler olan Gazi Caddesi, Hürriyet Caddesi, Vali Fahribey Caddesi ve 1.Harput Caddesinde ikinci sıra parkların yapılmasının nedeni Alışveriş olarak gösteriliyor. Alışverişlerin tamamlanıncaya kadar araçlar ikinci sırada durmaya devam ediyor ve uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.

 

DENETİMLER YETERLİ Mİ?

Elazığ’ın en büyük sorunlarından olan Trafik Problemi için yetkililerin yaptığı denetimlerin yeterli olup olmadığı da kamuoyu tarafından merak ediliyor. Özellikle trafiğin yoğun olduğu caddelerde ekiplerin caydırıcı cezaları  ve denetimlerini artırması gerekiyor.