'SÖNMEZ' BU IŞIK

'SÖNMEZ' BU IŞIK
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

Elazığ Belediye Konservatuarı’nın hem fikir babası, hem 1990’lı yıllardan beri her belediye başkanına kurulmasını önererek takipçisi, üç yıl önce de hem kurucusu hem de kurucu koro şefi üstadımız, şehrimizin ebedi sönmeyecek sanat güneşi ve kültür insanı Naci Sönmez, artık yorulmuş olacak ki görevini gençlere bırakarak görevinden ayrıldı.

Üç yıl önce en ince detayına kadar ilgilenip yeni doğan bir bebeğe gösterilen şefkat ve sabırla ilmek ilmek ördüğü belediye konservatuvarı, bu kısa zaman içerisinde 150’ye varan sanatçı kadrosu ile onlarca etkinliğe imza attı.

Gidişi de bir o kadar naif oldu. Zorlukları yaşadı, zaman zaman engellenmeye çalışıldı ama o asla pes etmedi. Herşeye rağmen zoru başardı, Sadece sanat müziğini değil halk müziği ve tiyatro kürsüsünü de giderken armağan etti Elazığ Belediyesi Konservatuvarına.

Bu şehrin asil insanı ve özel sanatçısı Naci Sönmez Hocam; sizi geç de olsa anlayan birileri çıktı. Üç yıl gibi bir süre içerisinde ebediyete  kadar unutmayacak ve şehir tarihine altın harflerle yazılacak çok güzel işlere imza attınız.

Bugün görevinizden ayrılsanız da gözünüz ve kulağınızın koroda olacağını, onların her bir müşküllerini çözeceğinize inanıyoruz.

Yüreğimizdeki fasl-ı baharınız hep sürecek. Sizlerin gönül hanemize ektiğiniz musiki tohumları, her dem taze ve canlı kalacak.

Bu şehrin sanatına yaptığınız her bir güzellik için, önderlik ve liderliğiniz için, özellikle musiki konusunda istidadı olan gençlere rehberlik ettiğiniz ve onları sanata kazandırdığınız için sonsuz teşekkürler.