SOKAK YASAKLANMALI

SOKAK YASAKLANMALI
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Halkımız 'Evde kal' çağrısına uymuyor. Sokağa çıkma yasağı getirilecek mi?" sorusuna, "Sosyal izolasyon başarılı olmaz da virüs hızla yayılmaya devam ederse, sokağa çıkma yasağı gündemde" şeklinde yanıt vermiş.

Bir ülke için sokağa çıkma yasağı verilmesi belki ağır bir karar ama sonuçları itibari  ile daha ağır bir manzara ile karşı karşıya kalacaksak bu kararın alınması zorunlu ve gereklidir.

Görünen o ki millet olarak uyarılara ve ikazlara uyma noktasında bir zaafiyetimiz var. Yasaklar daha da cezbediyor bizi. O zaman ortada tek seçenek kalıyor o da sokağa çıkılmasını tümden yasaklamak. Bu bekli ilk etapta sıkıntılı bir süreç gibi gelecek herkese ama durum vahim ve durum  çok da iç açıcı  değil.

Bu hafta çok önemli. Şimdiye kadar belirli merkezlerde ve genelde tekil olan vakalar, şimdilerde tüm illere yayılmış olabileceği  yönünde iddialar var.

Yırt dışı menşeli birçok hasta ülkemize giriş yaptı ve yakın çevresiyle temaslarda bulundu. Şimdi tüm iller böylesi vakalarla karışmış, yurt dışından gelen vatandaşımızla temasta bulunmuş tüm insanları telefonla arayıp bulunuyor ve testte tabi tutuyor.

İşte bu durumda yapılacak tek ve en doğru şey, sokağa çıkılma yasağının en azından bir hafta da olsa uygulanmasıdır. Bu konuda İçişleri bakanımızı destekliyoruz.