ŞOKA GİREN MUHTAR…

ŞOKA GİREN MUHTAR…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Akpınar Mahallesi sınırları içinde kalan  ve Karayolları lojmanlarının yıkılmasının ardından o alanda yer altı otoparkı ve kapalı semt pazarı ile cami yapılması projesi gündemde iken bu alanın Özelleştirme İdaresince satışa çıkarılması birçok vatandaş gibi mahalle muhtarını da şoka sokmuş.

Kanal Fırat televizyonunda Furkan Dilaver’in konu ile ilgili haberin sunumunda telefon bağlantısı ile görüşlerini aldığı Akpınar Mahalle Muhtarı Raif Acar, ilginç açıklamalarda bulundu.

Bir gün önce Kültürpark’ta Elazığ Valisi  Çetin Oktay kaldım, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’nın başkanlığında ilgili daire müdürlerinin de katılımıyla muhtarlar toplantısı gerçekleştirdiklerini, bu toplantıda karayollarına ait arsa üzerindeki projenin gündeme getirmesi  karşısında Vali Kaldırım’ın projenin gerçekleşmesinde bir problem olmadığı açıklamasının ardından bir gün sonra arazinin satışı için Resmi Gazete’de gördüğü ilanla şok olduğunu belirtti.

Furkan Dilaver’in “Bu alanda Şahin Şerifoğulları’nın projesi nedir? Sorusu üzerine ”aynı projeyi başkan Şerifoğulları da seçim vaatleri arasına  aldı ve uygulamaya geçti” diyen Akpınar Mahalle Muhtarı Acar, bu gelişme ile mahalle halkının da büyük bir şok yaşadığını ifade ederek milletvekillerini göreve çağırdı.

Milletvekilleri bu konuda sessizliğini korurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş aracılığı ile milletvekillerine gönderdiği “illerinizle ilgili çok çalışın” talimatının bu konuda milletvekillerinin elini güçlendirdiği, önümüzdeki günlerde hazırladıkları raporlar ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a durumu izah edip, halkın bu hususta tepkili olduğunu ve alanın semt pazarı ve otopark olarak şehre kazandırılması için durumu arz etmeleri bekleniyor.