'SİYASİ SAHTEKARLIK'

KANAL FIRAT TELEVİZYONUNDA USTA GAZETECİ ZEKİ AKBIYIK'IN SORULARINI CEVAPLAYAN ELAZIĞ BELEDİYE BAŞKANI ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI, HEM PROJELERİNİ ANLATTI HEM DE YENİ İMAR PLANINI ELEŞTİREN CHP MİLLETVEKİLİ GÜRSEL EROL'A SERT CÜMLELERLE CEVAP VEREREK EROL'U, SİYASİ SAHTEKARLIK, SİYASİ FİTNECİLİK VE MASKELİ SİYASET YAPMAKLA SUÇLADI

'SİYASİ SAHTEKARLIK'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları uzun süreden sonra bir televizyon programına katılarak belediye hizmetlerini, başlayacak ve devam eden projeleri ile gündemdeki konularla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kanal Fırat ve Kanal e Genel yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın programına katılarak, yeni imar revizyon çalışması hakkında bilgiler veren Başkan Şahin Şerifoğulları, imar planının sekiz ay boyunca her kesimden destek ve görüş alarak sindire sindire yaptıklarını belirterek, imar planı hakkında olumsuz konuşan ve rant iması yapan CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’a hodri meydan dedi.

EROL NE DEMİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde yine Kanal Fırat’ta Furkan Dilaver’in programına katılan ve imar planını “gelmiş geçmiş en kötü imar diye” tarif eden, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, kişiye özel imar ve rant sağlandığını, plan aşamasında iyi bir teknik insan olan Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ile Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan’ın bilgilerinden neden faydalanmadığını sormuş, ardından da bu “bu süreçte teknik bir ismin belediye başkanı olması daha iyi olurdu” cümlesini kurmuştu.

“İZLEDİM, ÜZÜLDÜM”

Kendisinin Gürsel Erol’un programını izlediğini, tecrübeli bir siyasetçi olmasına rağmen söylemlerine üzüldüğünü ve yakıştıramadığını ifade eden Başkan Şerifoğulları; siyasetçinin ve bir milletvekilinin ağzından çıkan her kelimenin ağırlığı ve bağlayıcılığı olması gerektiğini belirtti.

“SİYASİ SAHTEKARLIK YAPMIŞTIR”

CHP Milletvekili Gürsel Erol’un çelişkili ve ikircikli tavrı ve ucuz popülizm ile siyasi sahtekarlık yaptığını ifade eden Başkan Şerifoğulları şunları söyledi:

“Neden siyasi sahtekârlık yapmıştır. Bizim siyasi temamız; dürüstlük ve şeffaflık. Bu kadar insanı çağırmışsın fikir almışsın ve çıkıp diyor ki, rant var ve Cumhuriyet Başsavcılığı’nı şikayet edeceğini söylemiş, gelsin beraber gidelim, Gelsin rant yapıldığı iddiasını kanıtlasın, istifa etmeyen adam değildir.

“RANT YOK”

Yeni imar revize planında rant dönmediğini ve dönmeyeceğini çok net olarak ifade ettiğini belirten Başkan Şerifoğulları şunları söyledi:

“Çok netim; rant dönmedi, dönmeyecek, yanlışlıklar olabilir, gözden kaçan bölümler olabilir. Ama bu askı planında itiraz edildiğinde değişilecektir. İmar Komisyonu 40 gün boyunca meclis üyelerine mesaj atmış, meclisten oy çokluğu ile geçmiş, kodlama hataları olabilir, yanlışlıklar olabilir. Gürsel Bey gelecek, başsavcılığa gideceğiz, beraber başvuru yapacağız, Gürsel Bey siyasi sahtekârlığı çok iyi yapıyor.”

RUGAN AYAKKABI İLE POPÜLİZM

 Kendisinin deprem anında çocuklarımı görmeden kriz masasına koştuğunu, montunu ve botunu giyerek hep halkın içinde ve sahada olduğuna dikkat çeken Başkan Şerifoğulları şunları söyledi:

“Biz mantomuzu giydik, botumuzu giyindik, biz siyasi sahtekarlık yaparak, rugan ayakkabımızla, kaşe montumuzla vatandaşa gidip sarılarak, “sana iki ev verilmesi lazım, sana şunun verilmesi lazım” diyerek ucuz popülizm yapmadık. Bu siyasi sahtekârlıktır.

DERSİNE ÇALIŞMAMIŞ

 CHP milletvekili Gürsel Erol’un çok tabansız, delilsiz ve mesnetsiz iddia ve söylemlerde bulunduğunu ifade eden Başkan Şerifoğulları; “Öyle söylemlerde bulundu ki ben de hayret ettim. Normalde Gürsel Bey dersine iyi çalışan biriydi. Diyor ki “yapılmış en kötü imar planı”… Ben yeni bir imar planı yapmamışım. Var olan bir imarın olumsuzluklarını gidermişim. Ben bu söylemi kabul edemem, ben bu söylemi Siyaset sahtekarlığı olarak algılarım. Bu konu benim kırmızı çizgim ve yumuşak karnımdır. Ben bunu asla kabul edemem, kim olursa olsun ben bu duruma tepkimi koyarım.

KENDİSİ NE MEZUNU?

Gürsel Erol’un imar planını yapma konusunda belediye başkanının teknik eleman olması gerektiği sözlerine çok sert cevap veren Başkan Şerifoğulları şunları söyledi: “İmar planı yapmak için teknik eleman olmak mı lazım? Kendisi ne mezunu bilmiyoruz. Liseden sonra bir eğitimi oldu mu onu da bilmiyorum.  Belediye başkanları oturup plan yapmaz. Başkan ana ilke ve vizyonu ortaya koyar, konunun uzmanları çalışır ve sonunda değerlendirilerek kamuoyuna sunulur. Biz herkesi davet ediyoruz, fikirlerine başvuruyoruz. Bu ifade siyasi bir cehalettir. CHP Belediye başkanlarına bakalım. İmamoğlu, Mansur Yavaş, Tunç Soyer, Yılmaz Büyükerşen hiçbiri teknik eleman değil: Böyle bir siyasi cehalette bulunmanın mantığı yok. Çamur at izi kalsın, siyaseti doğru değil.

SİYASİ FİTNECİLİK

Gürsel Erol’ konuşmasında basit kasaba politikası ve ucuz şark kurnazlığına kaçarak siyasi fitne oluşturma gayretini acziyet olarak değerlendiren Başkan Şerifoğulları şunları söyledi:

“Konuşmasında siyasi fitne de var. Benim İl başkanımın ismini de ağzına alıyor. Ramazan Bey’den görüş alınmadı mı diyor. Sen bunları bırak, sen kendi partine gidemiyorsun. Sen il başkanını ihraç etmek istemişsin. Genel Başkanın seni disiplin kuruluna vermiş.  Kırk tane Gürsel Erol, bir Ramazan Gürgöze’nin tırnağı etmez. “İmar planında Haluk Arslan’dan görüş alındı mı?”  diyor. İnsan cebinde kırk maske ile gezmez, arka cebindeki, maskelerini bir kenara bıraksın. Ranttan soruşturma geçirmiş insan beni rantla ilgili suçlamayacak. Su kesintisi, alt yapı ile kalksın beni sorgulasın eleştirsin, ama iftira atmakla karalamakla olmaz.

GÜRSEL EROL YAZIN BAKIN NE ÇIKIYOR?

Belediye başkanı olduktan sonra Milletvekilleriyle birlikte her türlü sorunu Cumhurbaşkanımıza ilettiklerini, Elazığ’ın sorunlarını bizzat Cumhurbaşkanına ileterek çözüm bulduklarını ifade eden Başkan Şerifoğulları konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Depremde rugan ayakkabı ile Gürsel Bey şehirde gezdi. Yeri geldiğinde bakanların hepsi benim arkadaşım diyebiliyor. Mektup yazacağım diyor. Mektup yazacağına git sorunları anlat madem. Hiçbir iş yapmadan bilbordlara “bu şehre hizmet benim işim” deyip siyasi sahtekarlık yapıyor. Rant diyor, Google “Gürsel Erol ihale” yazın bakalım ne çıkıyor.

İKİYÜZLÜ SİYASET

Depremin hemen ardından Gürsel Erol’un kendisini aradığını ve “bu şehirde Elazığlıların güvendiği iki isim var, biri sensin biri de benim, Cumhurbaşkanına gidelim” dediğini aktaran Başkan Şerifoğulları bu teklife karşı “tüm milletvekillerimizle birlikte gidelim” dediği halde kendisinin “yok senle birlikte gidelim, bu millet senle bana güveniyor” dediğini aktardı.

Erol’un bu konuda kendisinden yüz bulmayınca aynı sözler ve telkinlerle bir STK Başkanını aradığını ve “bu şehir bir bana bir de sana güveniyor” cümlesini aynen ona da söyleme talihsizliğini yaşadığını belirten Başkan Şerifoğulları, bu tavrın tam bir ikiyüzlülük ve siyasi sahtekârlık olduğunu ifade etti.

ELAZIĞ İÇİN HERKESLE KAVGA EDERİZ

 Elazığ Belediyesi’nin yaptığı ya da yapamadığı hizmet ve projeleri eleştirmesini kabul edebileceklerini belirten Başkan Şerifoğulları şunları söyledi:

“Kalksın beni eleştirsin. Desin ki, “sen üstlenmeseydin ben Fethi Sekin Külliyesini bitirmiştim”. Bu şehirde su problemi var, beni eleştirebilir. Bu kavga üslubu bana yakışmayan vatandaşların da bana yakıştırmadığı bir durum, ama kalkıp da rant dedikleri zaman kabullenemiyoruz. Elazığ’ın menfaatleri konusunda herkesle kavga edeceğiz ama farklı nedenlerle karşı karşıya gelmemiz lazım. Herkes beni uyumlu kişiliğimle tanır. Biz makamlar için yaşamıyoruz, şerefimiz için yaşıyoruz, rantla ilgili bir şey olduğunda Saadet Partisi İl Başkanı İbrahim Hacıbekiroğlu, Haluk Arslan, MHP İl Başkanı Semih Işıkver daha önce benim yakama yapışır. MHP benden çatır çatır hesap sordu, ittifakız demedi, şunlar olursa biz kabul etmeyiz dediler.”