SİYASETTE YENİ ARAYIŞLAR

Ak Parti'nin yaklaşan genel kongresi, yeni kurulacak partilerin sahada gösterecekleri performanslar, halkın değişim talepleri ve bazı partilerin bu taleplere karşılık gelebilecek yeni yüzlerle siyasete devam etme gayretleri önümüzdeki süreçte en çok konuşulan konular arasında olacak.

SİYASETTE YENİ ARAYIŞLAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Vatandaşın siyasete ve özellikle de hep aynı yüz ve simalarla yapılan siyasete olan güvensizliği ve ilgisizliği en çok da Ak Parti’yi vurmuş gibi gözüküyor. Yapılan son genel ve yerel seçimlerde ciddi oranda oy kaybı yaşayan, birçok büyükşehri kaybeden Ak Parti’nin en çok eleştiri aldığı konu, genel merkezin aynı isimlerle siyaset yapma ısrarı olarak gözüküyor.

Şehirlerde aday gösterilen milletvekilleri ve belediye başkanlarının yıpranmış yüzlerinden kaynaklanan başarısızlık hemen her siyasi tarafta konuşuluyor.

EN ÇOK AK PARTİ MUHTAÇ

“İstanbul’u CHP kazanmadı, yanlış tercih sebebiyle Ak Parti kaybetti” olarak yorumlayan siyasi gözlemciler, her göreve ve her makama yıpranmış ve halka heyecan vermeyen isimlerin aday gösterilmesinin bedelinin ağır olduğunu ifade ediyorlar.

Binali Yıldırım ve Mehmet Özhaseki’nin hayatlarının her aşamasının başarılarla dolu olmasının seçmende bir karşılığı olmadığını dile getiren siyasi gözlemciler, yeni dönem siyasette en önemli faktörün yeni yüzler ve yeni söylemler olduğuna dikkat çekiyorlar.

ELAZIĞ’DA SİYASİ DURUM

Elazığ’da birçok parti gibi Ak Parti’nin de 2020 Haziran ayına kadar tüm ilçe, merkez ilçe ve il kongrelerinin tamamlanması bekleniyor. Birçok ilçe başkanı yapılan anketler, temayül yoklamaları ve istişareler sonucu belirlendi ve ataması yapıldı. Geriye kala ilçeler ile merkez ilçe kongresinin ardından il kongresinin de yapılmasının adından kongre süreçleri tamamlanacak ve genel kurula gidecek.

“ADAY DEĞİLİM AMA...”

Her ilde olduğu gibi merkez ilçe ve il başkanlığı için de birçok ismin yarıştığı kulislere yansıyor. Her ne kadar birebir sorduğumuzda “ben aday değilim” diyerek nezaket gösterilse de siyasette 24 saatin çok uzun bir süre olduğu gerçeğinden hareketle siyasi çalışmalarını sürdürdükleri sıklıkla görüyor ve duyuyoruz.

Geçtiğimiz günlerde de Gazetemizde yer alan haberlerde resmen açıklamasalar da kimlerin  il başkanlığı için çalışma yaptığını isim vererek ifade etmiştik.

YENİ YÜZ VE YENİ RUH

Yeni bir isim üzerinde duran çevrelerin argümanlarının başında, Ak Partiye yeni bir ruh ve çalışma yöntemi getirilmesi tezi yatıyor. Partiyi dar bir alana hapsetme ve yakın çevrelerle yapılan siyaset yerine, geniş katmanları paydaş edinecek bir anlayışın hâkim olması gerektiğini ifade eden çevrelerin değişimden yana tavır koymaları dikkat çekiyor.

Yine bu çevreler, partinin samimi, öz ve vefakâr tabanından uzaklaşılmış ve siyaseti kişisel hırsların ve özel husumetlerin aracısı olarak kullanma yerine, öncelikle partiyi her zaman var eden ve şehirde yüzünü ağartan çevrelerle samimi bir şekilde el sıkışılması gerektiği tezini savunuyorlar.

BAŞARILAR YALAN MI?

Elazığ’da bir değişime ihtiyaç duyulmadığı tezini savunanların en önemli argümanları ise son beş yıl içinde yapılan tüm seçimlerden galip çıkılması gerçeği. Bu çevrelerin eleştirilere yönelik verdikleri en somut deliller ise seçim sonuçları…

ASIL KAHRAMAN KİM?

Geçen dönemin alınan sonuçların da gösterdiği gibi apaçık bir başarı olduğu tezini savunan çevrelere farklı bakış açısı getirenler de yok değil. Seçimlerde alınan başarılı sonuçların tek kahramanı Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu ifade eden çevreler, teşkilatların ve adayların siyasi çalışmalardan ve aday listelerinden ziyade başarılı sonuçların yaşanmasında en önemli faktörün Elazığ halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sonsuz güveni ve sevgisi olduğunu ifade ediyorlar.