SİYASETİN BAYRAM ZİRVESİ

Kurban Bayramı sebebiyle doğal olarak şehrin tepe yöneticileri ve siyasiler gerek resmi gerekse özel ve parti bayramlaşmaları sebebiyle bir araya gelecekler.  Bu birliktelik ve buluşma zirvesinin şehrin önemli sorunlarının görüşüleceği bir platforma dönüşmesi büyük bir kazanım olacaktır.

SİYASETİN BAYRAM ZİRVESİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Peki, nedir şehrin öncelikli ve görüşülmesi gereken sorunları:

1-Hemen her gün ovada yaşanan yangın ve trafo arızalarından dolayı şehirde yaşanan su kesintilerinin bir an önce önüne geçmek amacıyla Hamza Bey içme suyu projesi için ödeneklerin acilen ilgili firmalara aktarılması.

2- Gerekirse şehrin diğer projeleri için ayrılmış ödeneklerin Uluova ve Kuzova sulama projelerine aktarılarak çorak arazilerimizin sulanması ve tarımsal kalkınmanın gerçekleştirilmesi.

3- İstihdama yönelik yatırımların özellikle de Cip jeotermal tesisleri bünyesinde kurulacak otel, devre mülk ve seracılık faaliyetlerin biran önce faaliyete geçirilmesi için tüm imkanların  seferber olması.

4-Tarım ve hayvancılık programlarının yeniden gözden geçirilerek üretim öncesi verilen teşviklerin üretim sonunda ve teslimat anında ödenmesi.

Bu dört proje hem şehrin kalkınmasına hem de istihdam ve üretime katkı sunacak projelerdir.

Hiçbir aciliyet ve zorunluluğu bulunmamasına rağmen önemli ödeneklerin aktarıldığı Kömürhan köprüsü ve tüneli ile diğer yollar için verilen ödenekler bir yılığına yukarıda saydığımız dört projeye verilmesi yönünde siyasilerimiz ve yöneticilerimiz bu bayramı fırsat bilmeli ve harekete geçmeli.