SİYASETİ REKABETE ÇEVİRMEK İSTİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ 1.Sıra Milletvekili adayı Gürsel Erol, Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

SİYASETİ REKABETE ÇEVİRMEK İSTİYORUZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erol Kara/Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ 1.Sıra Milletvekili adayı Gürsel Erol, kendisinin kutuplaşma üzerinden siyaset yapan biri olmadığına işaret ederek, Ben uzlaşma kültürünü savunan Devlet ve Cumhuriyet geleneğinden gelen, siyaseti karşıtlık ve gerilim üzerinden yapan birisi değilim. Siyaset sorgulayan çözüm odaklı alternatif söylemlerde bulunan biriyim’’ dedi.

 

HİZMET REKABETİ OLMALI

Erol,” Bir kentte siyaseti tekelleştirirseniz, Yalnızca bir partiden Milletvekili seçilirseniz yaşanan sorunları gündeme gelmediği için o sistem devam eder.  Bir saadet zinciri haline döner.  Bu bakış açısı ile doğru şeyler yapacağımıza inanıyorum. Siyasette bir farklılık getirme iddiasındayız Elazığ ‘da. Bu farklılığımızı diğer Milletvekili arkadaşlarımız arasında da bir siyasi rekabete çevirmek istiyoruz. Bu rekabet hizmet rekabeti olmalı.Ben Türkiye’nin en sorunlu kentini Tunceli olarak bilirdim diyen Gürsel Erol, Tunceli’den Milletvekiliyim her yerleşim alanında her STK’da sorun var diye tespitlerimiz vardı. Ama,  Elazığ ‘a gelince ilçeleri gezmeye başlayınca vatandaşın arasına girmeye başlayınca inanılmaz üzüntü yaşamaya başladım. Elazığ mağduriyetler kenti ‘’ diye konuştu.

 

BEN İYİYİM SEN KÖTÜSÜN MANTIĞI DOĞRU DEĞİL

Kentte sorunların büyüyerek dağ yığını haline geldiğini söyleyen CHP 1.Sıra Milletvekili adayı Gürsel Erol, ‘’Çözüm üretilmesiyle ilgili kimse girişimde bulunmamış. vatandaş mağduriyet yaşıyor ve korkudan mağduriyet yaşamasın diye mağduriyetini kabullenmiş ve seslendirmiyor ‘’ diye konuştu.

 

SİYASETTE HER ZAMAN NEZAKETİN OLMASI GEREKİYOR

Erol, ”Elazığ siyaset kurumları her tarafa yerleşmiş. STK’lara kamuya, Elazığspor’a  her tarafa yerleşmiş. Bunların hiç biri doğru yaklaşım değil. Seçim kampanyamız iyi gidiyor. Sürekli sokaklardayız. Elimizden geldiği kadar 420 Bin seçmene ulaşmaya çalışıyoruz. Üzüntüm şu ki, Milletvekili adayı olduğum günden sonra Elazığ gelir gelmez ilk işim bütün siyasi partilere nezaket ziyareti oldu.Siyaset kurumunun görevi bir başkasını eleştirerek bir başkasının siyaset yapma anlayışını eleştirerek bir çatışma kültürü ile siyaset yapmak değildir.  Ülkenin genel sorunları ve yaşadığı seçim bölgesinin sorunlarını çözümü ile ilgili yönetme anlayışını ilkelerini korumalı siyasetçi. Ama burada gördüm ki, bizim üzerimizden farklı bir siyaset yapılmaya çalışılıyor.  Bundan üzüntü duydum.Ben siyasette her zaman nezaketin olması gerektiğini, insanların yaşamını yalnızca siyaset üzerinden kurgulamaması gerektiğini, siyasetin dışında yaşamla dostlukların ilişkilerin hatır gönül ilişkilerinin daha önemli olduğuna inandım. Çünkü sıfatlar ve unvanlar gelip geçicidir. Siyasette nezaketin ve hoşgörünün olması gerektiğini savunan birisiyim. Vatandaşa hoşgörü mesajları vererek körü körüne bu kötüdür ben iyiyim mantığı doğru bir mantık değildir. “ dedi.

ELAZIĞ’DA HERŞEY TEKELLEŞMİŞ

 Siyaset yönetim iddiasının ortaya konulduğu bir yerdir diyen Gürsel Erol, ‘’Siyasetin Ticaret Odası seçimlerinde ne işi var?. Siyasetin milletvekillerinin Elazığspor yönetiminde ne işi var?. Sendika seçimlerinde ne işi var?. Siyaset buralarda taraf olmamalı’’ şeklinde konuştu.

Erol,” Elazığ’da her şey tekelleştirilmiş, siyaset her şeyi kontrol altına almaya çalışıyor. Bu siyasetin görevi değil. Siyasetin görevi bunları daha da özgürleştirmek.  Sorunları çatışma kültürüyle gündeme getirmek yerine uzlaşma kültürüyle çözmeliyiz. Bu kent de yaşanan her sorun hepimizin. Ben kutuplaşmak üzerinden siyaset yapan biri değilim. “ dedi.

 

MAAŞIMIN YARISINI ELAZIĞSPOR’A YARISINI ÖĞRENCİLERE BAĞIŞLAYACAĞIM

Elazığspor’un bir parti meselesi değil bir dava bir gönül meselesi olduğunu söyleyen Gürsel Erol, Elazığspor Elazığlıların ortak duygusudur ortak özlemidir. Herkes buna katkı vermeli. Sorunlar çözülmeli. Stadyumda  nefret değil, neşe çığlıkları atılmalı’’ şeklinde konuştu.

Gürsel Erol,” Ben Milletvekili seçilirsem, bir Milletvekili 5 yılda 2 Milyon maaş alıyor.  Ben 2 Milyon dan 1 Milyonu’nu Meclise dilekçe vererek öğrencilere burs olarak, geriye kalan 1 Milyonu ise Elazığspor’a  bağış olarak her ay yatırılması için Meclis’e dilekçe vereceğim. Bütün Milletvekillerimize de buradan çağrı yapmak istiyorum. Milletvekilliği maaşla yapılacak bir iş değil. Milletvekilliği Devlet meselesidir. Halk meselesidir. Seçmene karşı sorumluluğunu yerine getirme meselesidir.  Milletvekilinin ayda 18 Bin lira maaş almasını doğru bulmuyorum. Diğer milletvekilleri de aynı davranışı yapabilir.  Bunu seçmene karşı siyasi ve ahlaki bir sorumluluk olarak görüyorum.” dedi.

Gürsel Erol, ”17 Haziran Saat 16 ‘da istasyon meydanında Cumhurbaşkanı adayımız Muharrem İnce’nin Elazığ Mitingi olacak. Mitingi istasyon meydanında yapacağız.  Büyük bir ilginin olacağını düşünüyorum. Elazığlı seçmenlerimizin o gün bizi yalnız bırakmayacaklarına inanıyorum.” diye konuştu.

 

SİYASETTE FARKLILIK GETİRME İDDASINDAYIZ

Kenttin üzerinde bir korku imparatorluğu oluşturulduğunu söyleyen CHP 1.Sıra Milletvekili adayı Gürsel Erol,” Toplumun her kesimi dertli, KHK ile çok mağdur olanlar var. Elinizi nereye atarsanız atın sorun var. Bir kentte siyaseti tekelleştirirseniz, yalnızca bir partiden Milletvekili seçilirseniz yaşanan sorunları gündeme gelmediği için o sistem devam eder.  Bir saadet zinciri haline döner.  Elazığ ‘da her AKP ye oy veren hükümetin olanaklarından yararlanmıyor. Her Milletvekilinin yanında bir çember oluşmuş. O çember her şeyden yararlanıyor. Bu böyle olmamalı.  Yani Devlet herkese karşı adil olmalı.  Herkesin yurttaşlık hakkını korumalı. Siyaset karşılıklı çatışma ve gerilim üzerine yapılıyor. Siyaset düşüncelerin tartışıldığı, sorunların tartışıldığı yer olmalı. Devletti yöneten anlayış Devletle çatışamaz. Bu bakış açısı ile doğru şeyler yapacağımıza inanıyorum. Siyasette bir farklılık getirme iddiasındayız Elazığ ‘da. Bu farklılığımızı diğer Milletvekili arkadaşlarımız arasında da bir siyasi rekabete çevirmek istiyoruz. Bu rekabet hizmet rekabeti olmalı.” dedi.

ÇÖZÜM ODAKLI BİR DİL KULLANIYORUM

Gürel Erol,” Elazığ eskiden bu bölgenin Paris’i olarak bilinirdi. Çevre illere bakın o kentler nasıl gelişmiş Elazığ nasıl gelişmiş. Elazığ ‘dan 5-0 gidelim diyenler tamamen siyaseti tekelleşme mantığı ile hareket ediyor.  Elazığlı seçmen güçler dengesini korumalı. Aykırı seslere izin vermemeli. Burada bir dengenin oluşması lazım. Dengenin olmadığı yerde dengesizlik var. Elazığ şu an dengesizliği yaşıyor.5-0 yapın ki hizmet getirelim anlayışı basit bir siyaset.  Bu bize ve kendi ittifaklarına haksızlık, Elazığ seçmenine saygısızlık.  Ben uzlaştırmacı çözüm odaklı bir dil kullanıyorum. Onlar diyor ki bize verirseniz biz çözeriz. Zaten sende 4 vekil var. Çözememişsin. Sanki CHP Elazığ ‘da iktidar Akp muhalefet mantığı var sanki. “ dedi.

 

ELAZIĞ’IN ÇÖZÜLEBİLİR SORUNLARI VAR

Elazığ’ın en büyük sorununun uzlaşma olduğuna dikkat çeken Gürsel Erol,” Bu ülkede kamu kuruluşları var. Teknik konulara onlar bizden daha vakıflar. Her sorunun teknik çözümü alternatifi vardır. Kamu kurumlarının yöneticileri ile bir araya geleceğiz, bütün partilerin Milletvekilleri öncelikli kısa ve uzun vadeli planlamalar yapmak yazım. Sorunların çözümü için ortak akıl ve ortak birlikteliği oluşturmak lazım. Kendi başına sorunları kimse çözemez.  Birlikte hareket edilirse kesinlikle sorunların çözümü bulunur. Yeter ki ortak irade, siyasetçilerin birbirine hoşgörüsü, iyi niyet ve kararlılık bu gerçekleşirse Elazığ’ın sorunları çözülebilir. Ama kendi başımıza bir şey yapma çok kolay değil. Partim beni buradan aday gösterdi bende onurla kabul ettim. Elazığ benim doğduğum büyüdüğüm gençliğimin geçtiği bir il. İl Başkanlığı yaptım dostluklarım var. Siyasette sonuç almak seçilmek değil. Yıllar sonra Elazığ’a gelerek insanların bize gönlünün açması beni son derece mutlu etti. Sıfatlar unvanlar geçicidir ama insanlar üzerinde hatır gönül ilişkileri her zaman kalıcıdır. “ şeklinde konuştu.