SİYASET KİRLENMESİN

SİYASET KİRLENMESİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Siyasette kirlenmenin sadece maddi anlamdaki bozulma ve rant odaklı çıkar sağlama ile sınırlı göreneler yanıldılar. Siyasetteki yozlaşma ve bozulma hayatın her aşamasında kendisini gösteriyor. Tefessüh eden yönetimsel ve etik anlamda adalet duygusu değil ahlaki ve davranış iflaslarında somut örnekleri görünüyor.

Siyaseti halka hizmet aracı ve vasıtası değil de farklı duyguların ve amaçların aracı ve vesilesi gören yeni  ve acemi  yöneticilerin zaman zaman ortaya koydukları tavır ve davranışlar mensubu oldukları siyasi çizgiyi ve bu çizgi içerisindeki düzgün insanları da zora sokabiliyor.

İddiaların savcılık kayıtlarına kadar yansıyan ve siyasetin hizmet tarafını gölgede bırakan gayri ahlaki tavırları ortaya koyanların istifası bile etrafı temiz kılmıyor. Ancak şurası da bir gerçek ki bir partilinin zaafiyeti diğer yöneticileri ilzam etmediği gibi kendi hatasını  düzgün ve temiz insanlara yansıtma gayreti de ayrı bir facia ve fecaat…

Temiz siyasete her siyasinin ama özellikle de yönetim erkini elinde bulunduran siyasilerin ihtiyacı var. Siyasi temsilci atamasında uygulanan kriterleri yeniden gözden geçirmekte fayda var. Çok cevval olmak, çok göz önünde bulunmak ve çalışıyor gibi gözükmek yetmiyormuş demek ki.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her şehrin Ömer’ini araması boşuna değilmiş demek ki. O Ömer ki meclise girdiğinde herkes kendine birçok düzen verir ve toparlanırmış.

Bizim siyasilerimizin de güven vermesi, samimiyet telkin etmesi ve herkesin emin gözüyle bakması gereken isimlerden seçilmesi şart.

Seçim kazanmak bir şeydir belki ama her şey değildir. Kaldı ki zafiyetleri olan kişilerin halkın güvenini kazanıp seçim kazanmaları da çok zor.

Kongre süreçlerinin yaklaştığı bu günlerde belirlenecek isimler konusunda daha seçkinci, daha dikkatli ve özenli olunması gerekiyor. Bunun için de değişik kanallardan ve cenahlardan çapraz sorgulamalar yapılmalı ve bir süre kamuoyunun bu isimleri tartışmasına müsaade edilmelidir.

Kulislerle verilen görevler her zaman sıkıntılı sonuçlar doğurmuştur. Lütfen aceleye getirmeyin ve hele hele birilerine asla kontenjan kullandırmayın ve bunu yapmak isteyenlere kim olursa olsunlar kapıları kapatın. Yoksa altında siz ezilirsiniz onlar değil…

Davanız, misyonunuz ve sizin geleceğiniz için bunu lütfen ama lütfen yapın.