SİVRİCE GELECEĞİNİ KODLUYOR

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Sivrice Cumhuriyet Ortaokulu'nda 'Sivrice Geleceğini Kodluyor' projesi kapsamında, robotik ve kodlama eğitim sınıfı açıldı.

SİVRİCE GELECEĞİNİ KODLUYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açılışa  Elazığ Sivrice Cumhuriyet Ortaokulu idarecileri, Sivrice Kaymakamı Ahmet Coşkun ve Özel Elazığ Bahçeşehir Koleji Ortaokul Müdürü Sinan Polat, Bahçeşehir Koleji Bilişim Teknoloji Ve Yazılım Öğretmeni Leyla Üşengül, Bahçeşehir Koleji Okul Aile Birliği Başkanı Başak Meral Gündüz, Proje Koordinatörü Reşat Cengiz katıldı.

Açılış konuşmasında Sivrice Cumhuriyet Ortaokulu Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Reşat Cengiz, projenin fikir aşamasından ve geliştirilme sürecinden bahsetti.

CENGİZ: “ÜRETEN BİREYLER YETİŞTİRMEK AÇISINDAN OLDUKÇA ÖNEMLİ”

 “Bu proje kapsamında biz sınıfımızın robotik kodlama malzemelerini yani teknolojik aletlerini aldık. Bunların içerisinde; dizüstü bilgisayarlarımız,  robotik kodlama setlerimiz, 3 boyutlu yazıcımız ve diğer teknolojik aletlerimiz var. Tabi bir kodlama sınıfı sadece bunlarla olmuyor. Bunun dışında sınıfımızın fiziki şartlarını da  gidermemiz gerekiyordu. Bunun içinde devreye Bahçeşehir Koleji girdi. Sınıfımızın duvar giydirmelerini ve mobilyalarını yaptırarak projemize çok büyük bir destekte bulundu. Fiziki şartlara ek olarak bundan sonra ki süreçte Bahçeşehir Koleji  öğretmen eğitimlerimize  destek verip öğretmen seminerlerinin ardından çocuklarımıza  daha verimli bir kodlama eğitimi sağlayacaklarını belirttiler. Desteklerinden dolayı Bahçeşehir Kolejine teşekkür ediyorum”

Bahçeşehir Koleji kurucusu Harun Yıldıran’a plaketi Sivrice Kaymakamı Ahmet Coşkun tarafından takdim edildi..

KODLAMA EĞİTİMİ İLE BİREYLER FEN, MATEMATİK, MÜHENDİSLİK KAZANIMLARI EDİNİYOR

 Elazığ Bahçeşehir Koleji Ortaokul Müdürü Sinan Polat ise yaptığı açıklamada ''Günümüzde yaşanan teknolojik gelişmeler çocukların teknoloji ile iç içe olmasına neden olmaktadır. 21. yy. bireylerinde olması gereken; algoritmik düşünme, eleştirel düşünme, problem çözme, bilgi ve medya okur yazarlığı, BİT okur yazarlığı, yaratıcı düşünme gibi becerilerin geleneksel eğitim modeli ile kazandırılması zordur. Kodlama eğitimi ile bireyler sadece bilgisayar becerileri değil, fen, matematik ve mühendislik kazanımları da edinirler'' dedi. 

Polat; ''Disiplinler arası kazanımlara uygun beceriler elde edip yaparak yaşayarak öğrenme deneyimlerine sahip olurlar. Öğrenciler kodlama eğitimi ile;

 Analitik düşünme becerileri kazanır,

 Olay veya durumlar arasındaki ilişkileri görür,

Yaratıcı düşünme ve Problem çözme yeteneğini artar.

 Sistematik düşünmeyi sağlar.

 Makinaların çalışma mantığını kavrar.

Genel olarak çocukların kod yazmayı öğrenmesi, yalnızca yaptıkları meslekte değil, yaşamlarının tümünde fark yaratmalarını sağlar. Kodlama eğitimi okul öncesi 5 yaştan itibaren çocuklara verilebilir. 21. yy. teknoloji çağında yapay zeka, nesnelerin interneti, endüstri 5.0 gibi kavramlar hayatımızın merkezindeyken çocukları dünya standartlarına uygun bir şekilde yetiştirmek hepimizin görevidir'' dedi.

Bahçeşehir Koleji Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Leyla Üşengül Kolejin akademik başarının yanı sıra Elazığ'da robotik ve kodlama alanında öncü olduğunu belirtirken, Bahçeşehir olarak robotik kodlama eğitimini öğrenci ve öğretmen eğitimleri ile projeler kapsamında desteklediklerini ve desteklemeye devam edeceklerini, robotik eğitimini şehir bazında yaygınlaştıracaklarını söyledi.