SİVRİCE'DE ÇADIRDA TATİL KEYFİ SÜRÜYOR

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/ Özel Haber: Güneşi sahili ve doğal güzelliğiyle Sivrice çadırda tatil geçirmek isteyenlerin tercihi olmaya devam ediyor.

SİVRİCE'DE ÇADIRDA TATİL KEYFİ SÜRÜYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türk-Harb-İş Sendikasına bağlı kamp alanında ağaç gölgesine kurdukları çadırda hafta sonunu geçiren Baskil 112 çalışanları Merve Şengül ve Sibel Polat  yaptıkları açıklamada ''Nöbet sonrasında kamp alanı için  Sivrice'yi tercih ettik. Bu ortamda hiçbir sıkıntı yaşamıyoruz. Çadırımızı kurduk, sabah ateş yaktık sucuk yedik. Bir otelde olması gereken ne varsa zaten kampımızda mevcut. Çalışanlar oldukça ilgili. Bu arada oldukça temiz bir sahilimiz var. Çadırımızda ışık olduğu için zorlanmıyoruz. Jandarma kontrolünde olduğu için de rahatız.'' dedi.

YAŞANILIR OLMASI İÇİN ÇALIŞALIM

Merve Şengül; ''Sıcaklar nedeniyle çevre illerden  gelip konaklayanlar çok. Etrafı gezince özellikle günübirlikçilerin oluşturdukları kirlilikten rahatsız olduk çünkü bu kabul edilemez. Hepimiz serinlemek için buraya geliyoruz . Bu yetmezmiş gibi etrafta çöpten geçilmiyor. Vatandaşlarımız temizlik konusunda dikkat etmezse bu güzelim yerleri  kaybedebiliriz. Lütfen kendi evimizde nasıl davranıyorsak, geldiğimiz yerleri de aynı şekilde kullanalım. Yazıktır, günahtır. Binlerce insan bu güzelim yerde fazla para ödemeden tatil yapmaya çalışıyor. Bunu insanlarımızın burnundan getirmeyelim ve yaşanılır bir halde olması için elimizden geleni yapalım” diye konuştu.

112 ACİL SERVİSİ MEŞGUL ETMEYİN

Sibel Polat, 112 Acil Servisin boş yere aranıp meşgul edilmemesi gerektiğini belirterek, "112 Acil Servis numarasının (gereksiz) aranmasını önlemekte çok zorluk çekiyoruz. Buradan bütün vatandaşlarımıza  ilan ediyorum; lütfen 112 numarasını gereksiz yere aramayın. Çünkü siz orayı meşgul ederken canıyla pençeleşen, kalp krizi geçiren birinin oraya erişmesini zorlaştırabilirsiniz. Bir kanamalı annenin, yeni doğmuş bebeğin soluk almak için oksijen tüpüyle beraber küveze konmasını engelleyebilirsiniz. Ne olur bunu yapmayın. Ama ihtiyacınız olduğunda beklemeyin, 112'yi arayın” dedi.