'SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZİ SINAV''

2018 Yılı 'Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav' 02 Haziran 2018 Cumartesi günü saat 09.30 ve 11.30'da iki bölüm olarak yapılacak.

'SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK ORTAÖĞRETİM KURUMLARINA İLİŞKİN MERKEZİ SINAV''
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada,’’100. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Cemil Meriç Fen Lisesi, Çubuk Bey Anadolu Lisesi, Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Gazi Anadolu Lisesi, Hıdır Sever Anadolu Lisesi, Kaya Karakaya Anadolu Lisesi, Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Mehmet Koloğlu Anadolu Lisesi,  Metin Koloğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mezre Ortaokulu, Mustafa Kemal Ortaokulu, Şehit Piyade Binbaşı Zafer KILIÇ Anadolu İmam Hatip Lisesi, Aziz Gül Ortaokulu, Elazığ Ortaokulu, İmam Efendi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Gazi Ortaokulu, Esra-Zafer-Eşref Yıldırım Ortaokulu ve Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi olmak üzere toplam 20 Sınav Merkezi ile Alacakaya, Arıcak, Baskil, Karakoçan, Keban, Kovancılar, Maden, Palu ve Sivrice İlçe Merkezlerinde yapılacak olup, toplam 7855 öğrenci sınava katılacaktır.

Öğrencilerin sınav günü en geç saat 09.00’da sınava girecekleri okullarda hazır bulunmaları, sınava gelirken yanlarında Fotoğraflı Sınav Giriş Belgesi ile Nüfus Cüzdanı/ T.C. Kimlik Kartı veya süresi geçerli Pasaport getirmeleri gerekmektedir.

Adayların;   kullanımı doktor raporu ile belirlenen hasta veya engellilere ait cihazlar (işitme cihazı, insülin pompası, şeker ölçüm cihazı ve benzeri) hariç, çanta, cep telefonu, telsiz, radyo, saat, bilgisayar, kamera ve benzeri iletişim araçları ile depolama kayıt ve veri aktarma cihazları, kablosuz iletişim sağlayan cihazlar ve kulaklık, kolye, küpe, bilezik, yüzük, broş ve benzeri eşyalar ile her türlü elektronik ve/veya mekanik cihazlar, databank sözlük, hesap makinesi, kâğıt, kitap, defter, not vb. dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar, delici ve kesici aletlerle sınav binalarına girmeleri yasaktır.’’(Bülten Haber)