SINAV ENGELİ

BAŞAK MERAL GÜNDÜZ/Engelli kaldırım önünün sürekli araçlar tarafından kapatılmasına tepki gösteren engelli vatandaşlarımız araç sürücülerinin bunun adet haline getirdiğini ve yetkililerin bu duruma önlem alınması gerektiğini ifade ettiler.

 SINAV ENGELİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özellikle, Fırat Üniversitesi Yazılım Mühendisliğinde  eğitim gören engelli kardeşimiz Mehmet İPEK,  sınavlara kaldırım işgalinden dolayı geciktiklerini bu durumun kendilerini üzdüğünü ifade etti. Aynı zamanda birçok noktada engelli kaldırımı yüksekliğinden dolayı mağdur olduklarını dile getirdiler...

 Engelli vatandaşların can güvenliği tehlikede;

Özellikle görme engelli vatandaşların yoğun olarak kullandığı kaldırımın araçlar tarafından kapatılması ciddi tehlikelerin oluşmasına zemin hazırlıyor. Kaldırım önünün kapatılması nedeniyle yolu kullanmak zorunda kalan görme engelli vatandaşlar, kendilerinin bu tür durumlarda zor durumda kaldıklarını, yaya kaldırımlarının can güvenlikleri için önemli olduğunu, kaldırımı kullanamadıkları için araç yolunu kullandıklarını ve bunun kendilerini için tehlike oluşturduğunu belirterek yetkililerin bu duruma çözüm bulmalarını istedi.

Sosyal devlet olmanın bir gerekliliği olarak pozitif ayrımcılığın yapılmasının bir hak, öncelik ve ayrıcalığı olması gereken Engelli vatandaşlarımızın ve geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve annelerin günlük yaşamlarını sıkıntısız olarak devam ettirebilmeleri için, Belediye tarafından tesis edilen ve işaretlenen yaya kaldırımı iniş-çıkış rampalarına bilinçsiz araç sürücüleri tarafından araç park edilmesi, işyeri sahipleri tarafından ticari mal ve eşya bırakılması duyarlı her vatandaş gibi bizleri de üzmektedir.

Engelliler için kaldırımlarda özel olarak bir bölüm bulunuyor. Ancak son günlerde engellilerin kullandığı bu bölümlere park eden araçlar onların hareket etmelerini engelliyor. Bu konuda sürücülerimizi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Unutmayalım ki, engelli insanlara saygı, insanlığa saygının göstergesidir.