ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

SABAH KENDİSİNE GELEN MÜŞTERİYE 'BEN SİFTAH YAPTIM AMA YAN KOMŞUM HALEN SİFTAH YAPMADI. ALIŞVERİŞİ KOMŞUMDAN YAPARSANIZ DAHA İYİ OLUR' ESNAF KARDEŞLİĞİ  VALİ KALDIRIM'IN GİRİŞİMLERİ İLE YENİDEN HAYAT BULUYOR

ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 

 

 

Çin’den çıkarak tüm dünyaya sıçrayan ve ciddi oranda can kaybına yol açan yeni tip Koronavirüs’ün yayılmasını engellemekle birlikte, süreçte mağduriyetler yaşayan kesimlere yönelik önlemler ile sıkıntıların giderilmesine yönelik adımlar atılmaya da devam ediyor.

HERGÜN YENİ VE ÖNEMLİ BİR ADIM

Korona salgınından halkımızı korumakla birlikte özellikle alınan önlemler gereği işyerleri kapatılan esnafların yaşadıkları mağduriyetler için Hükümet;  kira yardımı, çalışanların maaşlarını devlet tarafından ödenmesi, tüm vergi ve SGK primlerinin ödemesinin ertelenmesi gibi kararlar alırken,  süreçle ilgili hemen her gün yeni bir karar alarak hem salgının daha çok yayılmasının önüne geçen hem de mağduriyetlerin giderilmesi yönünde etkin adımlar atan Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, aldığı yeni bir kararla esnaflarımızın da umudu oldu.

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Esnaf Kardeşliği” kampanyası ile işyeri kapanan esnafla iş yeri açık olan işletmeleri eşleştirme ve birbirlerine zor süreçte destek olmaya yönelik çalışma başlattı.

DESTEKLER ÇIĞ GİBİ

Başlattıkları “Esnaf Kardeşliği” programı ile tüm iş dünyası ile bunları temsil eden tüm oda, birlik ve borsaları uygulamaya bu programa desteğe ve en az bir esnafla kardeş olmaya davet ettiğini belirten Vali Kaldırım’ın bu çağrısına cevap gecikmedi ve onlarca esnaf ve ülke çapında tanınmış Elazığlı firmalar harekete geçerek esnaflarımızın yanında oldular.

ŞİMDİ KARDEŞLİK ZAMANI

Konu ile ilgili sosyal medya hesabında; “Biz aziz bir şehiriz, hepimiz kardeşiz.  Şimdi; birlik, beraberlik ve kardeşlik zamanı... Koronavirüs salgını nedeniyle işyeri kapanan esnafımızla işyeri açık olan işletmelerimizi eşleştirme ve esnaf kardeşliği programını başlatıyoruz. El ele, gönül gönülle hep birlikteyiz...” ifadelerini kullanan Vali Kaldırım’ın bu çağrısının sadece esnaf ve işadamlarının işyerleri kapanan esnaflara değil, kendisi esnaf olmadığı halde imkânları nispetinde yakın tanıdığı, geçmişte alışveriş yaptığı ve komşusu olan esnaflara destek verecek binlerce kişiyi de harekete geçirdiği gözlemleniyor.

VALİ KALDIRIM, UFUK VE PENCERE AÇIYOR

Yaşadığımız olumsuzluklardan en az zayiatla çıkmamız için yoğun bir mesai harcayan ve hemen her gün yeni kararlar alarak hem salgının yayılmasının önüne geçen hem de ekonomik sıkıntı yaşayan çevrelerin mağduriyetini gideren Vali Kaldırım’ın her bir kararı, ülkeye ve diğer illere de  örnek oluyor.

Bir ofiste bir araya gelerek ve sosyal mesafe kuralını hiçe sayarak kumar oynayanlara kitap okuma cezası veren, ardından da evde kal çağrısına uyarak evlerinden çıkmayan hemşerilerimize on binlerce kitap dağıtan ve bu kampanyası ülke çapında da ses getiren ve İçişleri Bakanı Soylu tarafından alkışlanan Vali Kaldırım’ın esnaflarımız için aldığı kararlar ile de ülkeye örnek olması bekleniyor.

Vali Kaldırım’ın feraset ve dirayetle yürüttüğü görevde aldığı kararlar ve halka tavsiye ve uyarılarının, sürecin daha hızlı ve az zararla atlatılması yönünde yeni ufuklar ve yeni pencereler açtığına dikkat çeken vatandaşlar, böyle bir idareciye sahip olduklarından dolayı Elazığ’ın avantajlı olduğuna dikkat çekiyorlar.

BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN?

Salgının en büyük maddi faturasını küçük ve orta ölçekli esnafların ödediğini dile getiren vatandaşlar, geçmiş dönemlerde komşusu siftah yapmadığı için kendisine gelen müşteriyi komşuna yönlendiren esnaf ve dayanışma ruhunun, yeniden ihya edilmesine imkân verdiği ve bu konuda yardımda bulunmak isteyenlere de yeni bir kapı açıp fırsat tanıdığı için Vali Kaldırım’a teşekkür eden vatandaşlar, “yardımlarımız şimdi değil de ne zaman?” diyerek katkıda bulunacaklarını ifade ettiler.