ŞİMDİ BU YAZILMAZ MI?

ŞİMDİ BU YAZILMAZ MI?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hakimiyet Gazetesi olarak elbette bir çizgimiz ve duruşumuz var. Çizgimizi de bilen zaten biliyor. Ve şunu iddia ederek söylüyoruz ki, birilerinin resmi etiketler ve birçoğunun asla hak etmediği görevlerine karşın bu ülkenin birliği, beraberliği ve kalkınması adına önemli bir misyon üstlenmiş durumdayız.

Zaman zaman bu köşede yazdıklarımız birilerini ters köşe etse de ya da kafası çok basmadığı için anlayamasalar da yapılan yanlışlık ya da eksikliği dile getirmekten geri durmayacağız.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı “Biz Bize Yeteriz” kampanyasına ilimiz milletvekillerinin ne kadar bağışta bulunacaklarına  dair Hakimiyet’e Göre köşemizde bir yazı kaleme almış idik.

 Üç gün sonra da milletvekillerimizin ortak bir kararla birer maaşlarını bağışladıklarını kamuoyuyla paylaşmalarının ardından, ikinci bir yazı yazmış ve “eğer bir maaş bağışlayacak idiyseniz neden üç gün beklediniz, yok eğer üç gün bekleyip uzun uzadıya istişare yaptıysanız neden bir maaşla iktifa ettiniz” mealinde cümleler kurmuştuk.

Ve niye yalan söyleyelim o ortak açıklamanın yapıldığı an, Tolga Ağar’ın bu kadar bir bağışla yetinmeyeceğini, ancak milletvekilleri arasında varılan bir ortak miktara da sırf nezaketen karşı gelmeyerek kabul ettiğini ve fakat farklı bağışların mutlaka geleceğini düşünmüştük.

Bu düşüncemizde yanılmadığımızı da ne büyük bir tesadüftür ki yine üç gün sonra gördük. Tolga Ağar, naif ve kibar bir insan. Aldığı aile terbiyesi ve yetiştiği çevre ona engin bir tecrübe kazandırmış.

Arkadaşlarının  aldığı ortak karara muhalefet etmesi ve farklı bir tutum sergilemesini de buna bağlıyoruz.

Eğer üç milletvekili bir karar vermiş ve kendisine gelmişse buna itiraz edecek ya da “ben kendi kararımı kendim veririm ve bağışımı istediğim miktarda yaparım” diyemezdi ve demedi de.

Milletvekilleriyle farklı bir duruş sergileyip diğer arkadaşlarını da rencide etmemek adına bir maaşını bağışladı belki ama sonrasında bizlerin kendisi için düşüncelerimizi haklı çıkartırcasına önemli miktarda bağışlarda bulundu.

Sürecin en önemli yükünü çeken ve ulaştığı kesimlerin yaralarını saran AFAD ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’na 100’er bin olmak üzere 200 bin nakdi bağışta bulunan Ağar, ardından da Elazığ’da VEFA Sosyal Destek programı kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere 2000 adet gıda kolisi bağışladı.

Ak Parti Milletvekili Tolga Ağar, geçtiğimiz günlerde de Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım’ın gençlerimiz evlerinde kalsın ve kitap okusun diye başlattığı kitap kampanyasına da 1000 kitapla katkıda bulunmuştu.

Bu zor günlerde zorluklar içinde olan halkına ve hemşerilerine böylesine anlamlı bağışları yapan Tolga Ağar’a tüm şehir adına teşekkür ediyoruz. Rabbim bağışlarını makbul eylesin. Bugün nasıl darda ve zorda olan insanların sıkıntısını giderdiyse rabbim de onun tüm sıkıntılarını gidersin.

Şimdi gel de bu örnekliği ve güzelliği yazma. Gel de halkının derdiyle dertlenen ve bunun sıkıntısını çekmekle kalmayıp bir umut olan Sayın Tolga Ağar’a teşekkür etme.

Teşekkürler Sayın Ağar… Önce yaptınız destekler ve bağışlar, ardından da bizlerin düşüncesini haklı çıkardığınızdan dolayı teşekkürler.