ŞİDDET YASASI ÇIKARTILSIN

Sağlık-Sen Elazığ Üniversite Şube Başkanı Mustafa Yıldız, Hakimiyet Gazetesine yaptığı açıklamada, ''Sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkartılması gerekiyor.'' dedi.

ŞİDDET YASASI ÇIKARTILSIN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Sağlık-Sen Elazığ Üniversite Şube Başkanı Mustafa Yıldız, Elazığ Hakimiyet Gazetesine önemli açıklamalarda bulundu.

 

2013 YILINDA KURULDU

Başkan Yıldız,yaptığı açıklamada,’’Şubemiz,Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Elazığ’da Sağlık-Sen 1 no’lu şubeden sonra 2013 yılında üniversite hastanelerinde  sağlık ve sosyal hizmet  çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmak amacıyla Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından kuruldu.’’dedi.

 

ÜNİVERSİTE ÇALIŞANLARININ SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUYORUZ

Başkan Yıldız, ’’Kurulduğu günden itibaren üniversite hastanelerinde yetkiyi hiç kaybetmeyen tek yetkili şubedir.Şubemize 600 kişi üyedir.Sağlık-Sen Üniversite Şubemiz gerek üniversite hastanesi çalışanlarının çözümü noktasında önemli hizmetler yapmıştır.Ayrıca bu sorunların gerekli mercilere ulaştırılması noktasında da öncülük yapmıştır.’’ dedi.

Başkan Mustafa Yıldız, ’’Her yıl yapılan KİK toplantılarında sağlık çalışanlarının sorunlarını konuşan,çözüm önerileri sunan tek yetkili sendikadır.’’ diye konuştu.

 

SON GÜNLERDE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ARTAN SALDIRILAR

Başkan Yıldız,Elazığ’da son günlerde artan doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırılar hakkında da açıklamalarda bulundu.

Özellikle Fırat Üniversitesi Hastanesinde son günlerde hasta yakınlarının doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları kamuoyunda oldukça fazla yer almaya başladı.

 

YOĞUN BAKIM DOKTORU VE PERSONELE SALDIRI

Yaşanan olaylar ile ilgili   Başkan Yıldız, ’’Geçtiğimiz Cumartesi günü çocuk yoğun bakımda yatan bir hastanın yakınları tarafından yoğun bakım doktoru Yusuf Sarı ve personele sözlü ve  fiziksel saldırı düzenlenmiştir.Daha bu olayın üzerinden 3 gün geçmesine rağmen ayrı bir olay daha yaşanmıştır.’’ dedi.

 

SÖZLÜ ŞİDDET VE TEHDİTLER SAVURMUŞLARDIR

Başkan Yıldız, ’’Fırat Üniversitesi Plastik Cerrahi servisinde yatan bir hasta, durumunun kötüleşmesi üzerine dahili yoğun bakım ünitesine kaldırılmış orada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır.Bunun üzerine hasta yakınları önce dahili yoğun bakım ünitesinde daha sonra plastik cerrahi servisinde sağlık çalışanlarına sözlü şiddet uygulayarak tehditler savurmuştur.’’ diye ifade etti.

CİHAZLARA ZARAR VERMİŞLERDİR

Mustafa Yıldız,’’Daha sonra tekrar Plastik Cerrahi Servisine gelerek hemşire deskine saldırmışlardır.Oradaki cihazlara zarar vererek servisi savaş alanına çevirmişlerdir.Biz bu iki olayı şiddetle kınıyoruz.Olay esnasında şiddete maruz kalan tüm sağlık çalışanlarına geçmiş olsun diyoruz.’’ dedi.

SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARTILMALIDIR

Bu tür olayların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ifade eden Başkan Yıldız,’’Bu olayların artık son bulmasını istiyoruz. Sağlık çalışanlarının daha güvenli ve huzurlu bir ortamda çalışmaları için sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkartılarak bu olayları yapan kişilerin cezalandırılmasını talep ediyoruz.’’ dedi.